Така... Живо се интересувам от темата за антиоксидантната защита на организма и прочие. Имам някои познати лекари и фармацевти, които ще разпитам по въпроса, но все пак бих желал да чуя и някои мнения тук. Момче съм, 22 годишен. Поради факта, че нивата на убохинин, или така наречения Коензим 10 (Q10) след 20 годишна възраст в кръвта намаляват бих искал да попитам в какви дози мога да го приемам и евентуално какви препарати, освен Кудесан на НАНОМЕД ООД го има. По същия начин бих искал да поразпитам за ефекта от глутатиона и как мога да си го доставям по естествен/изкуствен път. Същото се касае и за супероксид дисмутазата и каталазата, но те ме вълнуват по-слабо.

Бих искал да чуя също така мнението относно приема на комбинирани таблетки от витамини и микроелементи веднъж дневно и разделния такъв ( 3 пъти дневно селектирани съответно по групи витамини/минерали с комбинирано усилено въздействие върху организма), тъй като уж е доказано, че например витамин Ц пречи на усвояването на витамин Б и неща от сорта.