.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 118

Тема: Матури

Мега фен
    Град
    София
    Извинявам се, че прекъсвам темата на разговора...ама се хващам за онова нещо с нарушените закони. Искате да кажете, че при въвеждането на матурите, или балът ще се формира от оценката на матурата-за зрелостния изпит, или зрелостният изпит ще бъде отменен и ще се взима предвид оценката от матурата плюс оценките от годините по съответните предмети, с които кандидатстваме?

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от ^Santra^
    Извинявам се, че прекъсвам темата на разговора...ама се хващам за онова нещо с нарушените закони. Искате да кажете, че при въвеждането на матурите, или балът ще се формира от оценката на матурата-за зрелостния изпит, или зрелостният изпит ще бъде отменен и ще се взима предвид оценката от матурата плюс оценките от годините по съответните предмети, с които кандидатстваме?
    Никой не е наясно как се формира балът за кандидатстване.Мога само да ти кажа, че е абсурдно(първата дума, която ми дойде наум) ВУЗ-овете да приемат матурата за приемен изпит...това едва ли ще стане.(Или поне няма да са всички, т.е. в доказаните университети...ъъ...съмнява ме...)

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Зрелостен изпит=матура=/кандидат-студентски

Иначе това е идеята на матурата-да няма кандидат-студентски изпити...само че ние сме опитни зайчета и ще караме и 2те(сиреч 2 матури и още 10тина изпита за ВУЗ)..освен ако не го свалят сега тоя педераст от власт....

Цитирай Първоначално написано от be_true
    О, да...и друго - въвеждането на матурите е в противоречие с няк'ъв си закон(не мога да помня всичко) и сега предстои още обсъждане..
    Да,точно!

Тези матури са незаконни и все още има много малък шанс да не се състоят тази година.

Вече има два съдебни иска във връзка с това,надявам се,че ще имаме късмет и ще ги отложат.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Джамалска, грешиш. Точно минитстърът иска да се махнат кандидат-студентските изпити, но университетите са автономни и те отказват, защото примерно за УНСС кандидатстват само за втория изпит 14000 по 50 лв на изпит=700 000 лв, предварителният мисля, че е бил по 20 лв и са кандидатствали около 13000=260 000.
    Така че УНСС, СУ, ТУ няма да се откажат от кандидат-студентските изпити, защото това са им доста големи доходи. /макар и по-малки за другите университети/

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Джамалска, грешиш. Точно минитстърът иска да се махнат кандидат-студентските изпити, но университетите са автономни и те отказват, защото примерно за УНСС кандидатстват само за втория изпит 14000 по 50 лв на изпит=700 000 лв, предварителният мисля, че е бил по 20 лв и са кандидатствали около 13000=260 000.
    Така че УНСС, СУ, ТУ няма да се откажат от кандидат-студентските изпити, защото това са им доста големи доходи. /макар и по-малки за другите университети/
    мхм..., което не ме блазни..., 'щото натам съм се запътила)
    пп:ние и упражнения по математика си правим, гледам

дано ги махнат,че вече се чудя за кое да уча напрао ми се реве

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Аз казвам,че ще махнат матурите ако свалят мазния грозен гей.Така смятам.Ако махнат кандидат-студентските ще е хубаво само че няма да се случи тази година 100% а има малък шанса за матурите.Което е мръснишко щото останат ли и ние горим с и 2те...Макар че аз не мисля,че ще ми е голям проблем.и без това уча 2 предмета,ще карам по тях матури И изпити.

Да ви дам малко инфо относно матурите ви!
    Всички завършващи 12 клас през 2008 и след 2008,ще държат две задължителни матури - едната е по Български език и Литература,а втората матура ще е по предмет по избор от самия ученик.В избора на предмет за матура,могат да участват всички учебни предмети,не само учебни предмети които сте изучавали последната година,не участват предмети като музика,рисуване,физическо и др такива.Може примерно да си изберете Математика,Химия,Физика,Ис ория,География,Биология, и др.В матурите не се включват профилиращите предмети,самия ученик избира предмета по който иска да се явява.Оценките от матурата заместват съответните ви оценки в дипломата за средно образование.Според мен е по-добре да не се явявате на матура с предметите с които ще кандидадатствате висше за да не си прецаката балообразуващите оценки от дипломата,но пък ако решите може да кандиддаствате и с тези предмети просто ще си видите знанията на матурата,по предмети които готвите за Кск.Някой университети по желание на кандидатстудента може да ползва като балообразуваща оценката си от матурата по съответния предмет вместо оценката от дипломата за средно образование,ако оценката му от матурата е по-висока от оценката му в дипломата за средно образование по предметите,но университетите ще гледат средно аритметичните оценки от дипломите по съответните предмети.Както е известно всички които завършават през 2008 и след 2008,ще държат и матури и кандидатстудентски изпити.Ако някой си мисли че кандидатстудентските изпити ще отпаднат просто се лъже много здраво.Ето ви повече инфо по въпроса,а и както знаете има причини по които вузовете няма да се откажат от тях,като пример загуба на финансови средства,оценките от матурите не са мерило за знанията на кандидатстудента и не се равняват на оценките от кандидатстудентския изпит,никаква съпоставка между сложността на матурата и кандидатстудентския изпити,демек че матурите са доста по-леки от кандидатстудентските изпити а и материала необходим за кандидатстудентски изпити е по-голям от този за матури,автономия на университетите и т,н.Ето повече инфо:
    ?Това няма как да стане обаче,и защо сега ще ви обесня:
    1.На състоялата се среща на ректорите на университети през лятото,с гръм и трясък беше отхвърлена идеята,матурите да служат като вход за ВУЗ.Беше решено също че университетите ще продължат да си провеждат кандидатстудентски изпити и ,че чрез тях ще се осъществява прием на студенти в Висшите училища,а не с матури!.Или по-точно казано приема във Университет ще става по същия начин както и до момента.Кандидатстудентск изпити винаги е имало и ще има и за напред.Не само през 2008,но и през 2009,2010 и т,н.Ако някой си мисли че кандидатстудентските изпити ще отпаднат някой здраво се лъже или е доста наивен за да вярва на такива неща.Никой държащ на себе си Университет не би се отказал от кандидатстудентските изпити и да ги замести с матура,това няма как да стане.Както ви е ясно,преди време същия този министър каза че не може да наложи на вузовете да приемат с матури вместо кандидатстудентски изпити и че никой не може да им го наложи,защото всяка намеса по тези въпроси в решенията на университетите се вози като нарушаване на автономията им,а както е известно всеки университет си е автономен.И самите университети трябвало да решат дали да приемат с кандидатстудентски изпити или с матури.Ето университетите го решиха,че няма да приемат с матури,а че ще продължат да си приемат студенти по същия начин както до сега и за напред с кандидатстудентски изпити в самото висше училище.Както виждате всичко това което казвам съм го подкрепил с написаното по горе ви решение на университетите.Е да за някой университети които нямат кандидати може да отпаднат кандидатстудентските изпити и да приемат с матура,пример за университет от този тип са Шуменския университет и други като него.Но в Университетите които имат кандидати и за които има наплив,няма как да отпаднат кандидатстудентските изпити,или самия вуз да се откаже от тях,в тях приема ще си става както до момента и за напред,а не с матурите!Известно е че всички завършващи от 2008 и след 2008,ще държат матури за завършване на средно образование,а ако искат да учат висше ще трябва да се явяват на кандидатстудентски изпити,което показва че тези матури са излишни в случая,но пък може да се окажат като пробен изпит преди кандидатстудентските изпити и може в това отношение да се окажат полезни.Така че скъпи ученици,четете и се борете за да успеете.Не си мислете глупости и не се подлъгвайте че няма да има кандидатстудентски изпити или че те ще отпаднат и ще бъдат заменени с матури,това няма как да стане просто мислете трезво и правилно.Кандидатстудентс и изпити винаги е имало и ще има.Не си мислете глупости и не се лъжете че ще отпаднат,това просто няма как да стане от изказаните по горе от мен твърдения!Така че четете и бъдете упорити.Успех на всички вас!

Като разгледах мненията из темата,видях че някой от вас си мислят че кандидатстудентските изпити ще отпадат и ще бъдат заменени с матури!
    Това няма как да стане,всичко това подробно съм го обяснил в мнението ми по-горе.Кандидатстудентски изпити ще има не само през 2008 но и след 2008,през 2009,2010 и т,н.Просто те няма как да отпаднат и да бъдат заместени от матурите!Никой авторитетен вуз не би се отказал от тях!Всичко друго по темата е обяснено добре мисля в по-горното ми мнение!

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    за което аз лично се надявам на махането н матурите

Не смятам, че за излишни матурите - напротив. Педала (педал си е министъра на образованието) е решил да ни образова наистина. Защото не са малко случаите, когато платежосбособни родители си натикват тъпото детенце, дето хабер си няма от кой да е предмет в някоя хубава специалност в най-престижните ВУЗ. А за трудолюбивите дечица, които са си изкарали изпитите и не знам си к'во и не знам си що не остава място и точно можещите хора не получават така желаното от тях висше образование ( или влизат в някоя шибана специалност). Нека да кажем на това СТОП Гадно е наистина, че се държат супер много изпити, но смятам, че не е толкова страшно да се издържи матура на някой предмет, който примерно подготвяте, за да кандидадствате във ВУЗ. Както казаха горе, матурите са много по-леки от кандидат-студентски изпити. Тогава питам къде е проблема? Матурата според мен е един вид бариера от една страна точно за тия хоа, които са фрашкани с пари и вкарват така децата си във ВУЗ. В крайна сметка смятате ли, че някой който не си издържи матурата е годен наистина да издържи кандидат-студентски изпит и да учи във ВУЗ? ?
    Memento moriendum esse!

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Гадно е наистина, че се държат супер много изпити, но смятам, че не е толкова страшно да се издържи матура на някой предмет, който примерно подготвяте, за да кандидадствате във ВУЗ.
    Да, но нали знаеш, че оценката, която изкараш на матурата, се пише като оценка по съответния предмет в дипломата. И тук вече е страшно - защо, по дяволите, си се бъхтил през всичките тези години да изкараш висока оценка по даден предмет, като накрая можеш да наакаш всичко...просто защото не ти е ден, не си се концентрирала достатъчно и още куп причини. Така че, мисля, не е добра идеята да се явиш на матура по предмета, с който ще кандидатстваш (все пак при една по-ниска оценка ти пада балът). И тук идва друг проблем - да, готвиш се по предметите, с които ще кандидатстваш във ВУЗ, същевременно обаче трябва да направиш стабилна подготовка и по друг предмет за матура, защото иначе рискуваш да си провалиш бъдещото студентство. Е ние да не сме роботи, бе, ма*ка му?!?!

Мега фен Аватара на Blab
    В грешка сте!
    Оценката, изкарана на матурата НЕ замества тази в дипломата!!!
    Точно това не е изяснено, формирането на бала!

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    Цитирай Първоначално написано от be_true
    В грешка сте!
    Оценката, изкарана на матурата НЕ замества тази в дипломата!!!
    Точно това не е изяснено, формирането на бала!
    Ако е така, наистина ще се радвам [-o<

Оценката от матурата,няма как да замести оценката по дадения предмет от дипломата!Бала за кандидастване ще се образува както и до момента така и за напред,чрез оценките от дипломата по балообразуващите предмети.Но ако например кандидатстудента се е явил при завършване на матура по биология и на матурата има по-висока оценка от оценката по биология в дипломата си,по негово желание той ще може да си ползва оценката от матурата като балообразуваща!

Ами събира се подписка на учениците от 12 клас в цялата страна СРЕЩУ матурите! Само незнам още къде ги пращат подписите ще питам една приятелка и ше ви кажа....Днеска даже и 11-ти клас искаха и те да се подписват Организирайте и вие по вашите училища една подписка....не че съм много въодушевена че може да стане нещо но нищо не губим, нищо не ни пречи да опитаме...нали знаете че от опит глава не боли!

Have you run your fingers down
    the wall...
    And have you felt your neck skin crawl...
    When you're searching for the light?

Град
    В страната на чудесата
    Матурата е по БЕЛ....тоест включва литература и то повечето въпроси са такива....Както и въпрос 100 също е за литературата...да се напише лис или есе....
    За правопис....Лесно се оправя проблема....Споко за всички...Ще се справите с матурата....Решавайте тестове за кандидатстуденти....вадете изключенията и научете основните правила които са към 20 , за да се справите....
    ...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...

Град
    Over the hills and far away
    Оф ужас направо не ми се мисли тря се заляга над учебниците няма отърване егати

Цитирай Първоначално написано от doctors
    Оценките от матурата заместват съответните ви оценки в дипломата за средно образование.Според мен е по-добре да не се явявате на матура с предметите с които ще кандидадатствате висше за да не си прецаката балообразуващите оценки от дипломата

Ако това е така - ужас
    Всичко ще си проваля заради тия тъпи матури

Град
    В страната на чудесата
    В такива моменти се радвам че съм вече студент и нямам терзанията на училището....
    ...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...

Цитирай Първоначално написано от Impressive
    Оценките от матурата заместват съответните ви оценки в дипломата за средно образование.Според мен е по-добре да не се явявате на матура с предметите с които ще кандидадатствате висше за да не си прецаката балообразуващите оценки от дипломата

Ако това е така - ужас
    Оценката от матурата,няма как да замести оценката по дадения предмет от дипломата!Бала за кандидастване ще се образува както и до момента така и за напред,чрез оценките от дипломата по балообразуващите предмети.Но ако например кандидатстудента се е явил при завършване на матура по биология и на матурата има по-висока оценка от оценката по биология в дипломата си,по негово желание той ще може да си ползва оценката от матурата като балообразуваща!
    Tова е вярното,там малко съм се объркал.Но все пак вие си решавате какво да правите,ако оценките ви в дипломата по балообразуващи предмети са добри,просто няма защо да се явявате на матура по тях примерно за да не си ги развалите,но ако е по-ниска оценката ви в дипломата,може да си я повишите като се явите на матура и изкарате по-високата оценка!Но вие си решавате!

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Impressive

Ако това е така - ужас
    Tова е вярното,там малко съм се объркал.Но все пак вие си решавате какво да правите,ако оценките ви в дипломата по балообразуващи предмети са добри,просто няма защо да се явявате на матура по тях примерно за да не си ги развалите,но ако е по-ниска оценката ви в дипломата,може да си я повишите като се явите на матура и изкарате по-високата оценка!Но вие си решавате!
    Ненавсякъде ти позволяват да си "заместиш" оценката в дипломата с тази от матурата, както и ненавсякъде ти взимат дипломата...има си изпити за тази работа....
    НИКОЙ не е наясно как се формира бала, тъй че може само да сподели какво мисли и какво е дочул, а не да представя непроверена информация като истинна!

Ненавсякъде ти позволяват да си "заместиш" оценката в дипломата с тази от матурата, както и ненавсякъде ти взимат дипломата...има си изпити за тази работа....
    НИКОЙ не е наясно как се формира бала, тъй че може само да сподели какво мисли и какво е дочул, а не да представя непроверена информация като истинна![/quote]

Ами точно това е че си има кандидатстудентски изпити!Но ти говоря че някой университети има вероятност да дадат възможност на кандидатстудента като балообразуваща да ползва оценката си от матурата,ако е по-висока от оценката от дипломата по балообразуващия предмет,в други случаи оценката от матурата няма да замени оценка от диплома и т,н.Доста съм навътре с нещата от образованието,а и имам сигурни източници от които мога да получавам информация.Така че просто не си чеша езика!Успех!

Голям фен Аватара на butty
    Град
    v sarceto na moeto momche ;)

матури

на нас ни казаха ,че преди когато е имало матури. Учениците са имали по 2 оценки в дипломата,една от 5-те години учене и една от матурата

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си