.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 118

Тема: Матури

Преди е за преди. А сега не се къхарете за тези оценки от матурите - явно, че няма да заместват оценка, която е сформирана от петгодишен труд над средното ви образование. Споко. Пък ако изкарате по-висока оценка няма ли да се кефите? Примерно има някои нарочени от учители ученици, или некви дето девети, десети клас ги е мързяло, па 11, 12 са се взели в ръце и изкарват по-високи оценки. Колкото и да се притеснявате за тези матури, колкото и да се ядосвате, нищо не може да направите. Така или иначе ще ги държите, тъй че гледайте поне от позитивната страна. Аз съм сега десети клас, далече ми е матурата, но честно казано хич не ме бърк, че ще държа такава. Имаше в някакъв вестник преди време въпроси, които може да се дадат на матура по БЕЛ и имах само три грешки, което си е добре Представате си колко е трудна тъз матура, щом аз тогава девети клас я направих
    Memento moriendum esse!

Голям фен
    Град
    v 9-ta gluha
    Ами записах се на подготвителен курс за матура при бившата ми класна, която е много добър литератор и трябва да се справя ...

По решение на университетите по-желание на кандидатстудента той ще може да ползва като балообразуваща оценката си от матурата,ако оценката му в дипломата по съответния предмет е по-ниска а на матура изкара по-висока оценка.От друга страна пък незнам дали си струва ако имаш висока оценка в дипломата за средно образование по балообразуващ предмет да се явиш на матура по този предмет с които ще кандидатстваш,защото може да си развалиш оценката!А е по-добре да не си я разваляш нали?
    Най-вероятно така ще бъде работата според мен,защото не вярвам нещата да са в ущърб на кандидатстващите!

Това с матурите е пълен абсурд и една голяма глупост.Тоя педераст министъра само се чуди как да въведе европейски начин на обучение ,но само още повече обърква нещата.Според мен трябва да има или матури или кандидат-студентски изпити.Не отричам матурите,трябва да има промяна,но тази промяна трябва да е ПЛАВНА.Защото не може аз до началото на 12 клас да не знам дали със сигурност ще имам матура или не.ТОВА Е НЕДОПУСТИМО!Вълчев да си налага матури,но да предупреди и да ги въведе на учениците,които сега са 8 или 9 клас,за да могат да се подготвят подобаващо и да могат да помислят добре за бъдещето си.Аз имам да подготвям биология и химия ,а от друга страна трябва да се занимавам с БЕЛ и някакъв избираем предмет!Аз не съм робот,това е физически и психически невъзможно.Аз съм изключително против тея матури от тази година!ЗА МИНИСТЪРА ОСТАВКА И РАЗСТРЕЛ!!

Град
    Русе
    eh ako be6e stariq ministyr (deto da6terq m ue 89 - kolkoto nas) sq nqma6e da ima maturi, uvi.
    doctors, ami ako na maturata po bel izkaram po niska ocenka, pri baloobrazuvaneto za VUZ moga li da si pozlvam ocenkata ot maturata
    primerno prez godinite po BEl imam 5556 a na maturata 4... i se naebavam...
    6toto ti kaza 4e moje obratniq variant spored vuza a tva ne go pro4etoh...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Пич, всеки университет си решава сам за себе си, те са автономни и се смята, че ще решат март месец.

Гадното е, че тестът ще е от 9-ти до 12-ти клас, аз това не го знаех доскоро и като разбрах....

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Пич, всеки университет си решава сам за себе си, те са автономни и се смята, че ще решат март месец.

Гадното е, че тестът ще е от 9-ти до 12-ти клас, аз това не го знаех доскоро и като разбрах....
    You took my breath away...
    ох, не е възможно.....може би не съм те доразбрала, само в/у авторите от 11 и 12 клас е(т.е. - българска литература)

пп:ох, "Тоника" са на гости в "Полет над нощта" и си умирам от кеф Ще се омъжа за Драго, ще видите

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Г-нът ни по литература каза, че последно министърът е решил да бъде от 9-ти до 12-ти. Включително Илиада и тн тестовата част, а това за писането само върху българска. Това е от поледното му включване относно матурите.
    Затова ще правим преговор. Гърррр

Може и да си смени решението министърът, но това е последното инфо.
    Аз лично не съм го чула, изпуснала съм ги точно тези Новини, но съм склонна да му вярвам на господина ни.

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Ne moje da pravim segashnite 12-to klasnici maturi!!!
    Ne e opisano tova i zalojeno v programata ni
    Zalojeno e na segashnite 11-to klasnici,ama ministera nali e prosto geiche i leko izburzva,ne bi trqbvalo da imame i se nadqvam i da nqmame,za kakvo sa ni tiq maturi!?!?! S tqh ne moje da se kandidatsva vuv VUZ,nqma logika,dokato ne napravqt taka che s tqh da moje da se vliza,aide ne vuv vsichki pone v opredeleni VUZ-ove,nqma logika da se durjat tupi smotani maturi,i da se gotvime po 100 predmeta,barabar s tiq,koito realno ni trqbvat,za da kandidatsvame vuv VUZ.
    Navsqkade v evropa s tiq maturi i s ocenkata i s diplomata se vliza vuv VUZ,a nie kvo neka gi darjimi ei taka.. +/- 2 durjavni izpita kvo sa za nas?!?!?! A da me barat!??
    Da ne govorim,che uchitelite nqmat ponqtie v/u kakvo trqbva da ni gotvqt za tiq maturi.. te si karat podret.. nakraq shte izlezne drugo i pak shte duhame!?!?

Ne moje te da ni kajat v sredata na uchebnata godina shte ima maturi,zashtoto do sega oficiqlno izqvlenie nqma po toq vupros i si traqt,zashtoto ne trqbva da ima za nas maturi.
    A uchitelite vi kazvat,che shte ima,zashtoto v kraina smetka da sme podgotveni.. no da ni praat taka na budali e mnogo dolno,prosto i smeshno!
    SHTE GO UBIQ TO BE KATO MU VIDA MAZNATA MUTRA I SPOKOINIQ MAZEN GLAS MI IDE DA STROSHA VSICHKO

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Както съм описал в едно дълго изказване в темата!Няма как да се влиза в университет с оценки от матурите!Няма да се повтарям защо,обяснил съм го мисля доста добре!Второ матури не би трябвало да има за всички които са в момента 7-12 клас,защото всички те са по старата програма и са заварено положение!Нова е програмата за петокласниците и шестокластниците,но докато те стигнат 12 клас ще минат 6-7 години.Значи би трябвало матури да има най-рано след около 6 години!
    Но тези неща не ги решаваме нито аз,нито вие,има си хора които ги решават!

Цитирай Първоначално написано от DjBaloon
    Zalojeno e na segashnite 11-to klasnici,ama ministera nali e prosto geiche i leko izburzva,ne bi trqbvalo da imame i se nadqvam i da nqmame,za kakvo sa ni tiq maturi!?!?! S tqh ne moje da se kandidatsva vuv VUZ,nqma logika,dokato ne napravqt taka che s tqh da moje da se vliza,aide ne vuv vsichki pone v opredeleni VUZ-ove,nqma logika da se durjat tupi smotani maturi,i da se gotvime po 100 predmeta,barabar s tiq,koito realno ni trqbvat,za da kandidatsvame vuv VUZ.
    Navsqkade v evropa s tiq maturi i s ocenkata i s diplomata se vliza vuv VUZ,a nie kvo neka gi darjimi ei taka.. +/- 2 durjavni izpita kvo sa za nas?!?!?! A da me barat!??
    Da ne govorim,che uchitelite nqmat ponqtie v/u kakvo trqbva da ni gotvqt za tiq maturi.. te si karat podret.. nakraq shte izlezne drugo i pak shte duhame!?!?

Ne moje te da ni kajat v sredata na uchebnata godina shte ima maturi,zashtoto do sega oficiqlno izqvlenie nqma po toq vupros i si traqt,zashtoto ne trqbva da ima za nas maturi.
    A uchitelite vi kazvat,che shte ima,zashtoto v kraina smetka da sme podgotveni.. no da ni praat taka na budali e mnogo dolno,prosto i smeshno!
    SHTE GO UBIQ TO BE KATO MU VIDA MAZNATA MUTRA I SPOKOINIQ MAZEN GLAS MI IDE DA STROSHA VSICHKO

Виж сега приятел нека да вмъкна едно оточнение относно програмите! Матури не би трябвало да има за всички ученици които тази година са в 7-12 клас,защото всички те са по старата програма и са в заварено положение!Което ще рече че е редно да завършат при условията с които са започнали и по програмата която учат всички ученици които тази година са в 7-12 клас в заварено положение,без матури!
    Нова е програмата за петокласниците и шестокластниците,но докато те стигнат 12 клас ще минат 6-7 години.Значи би трябвало матури да има най-рано след около 6 години!

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=132666

тук съм ви дал инфо,относно матурата по Литература!

Цитирай Първоначално написано от vodolei4e_m
    eh ako be6e stariq ministyr (deto da6terq m ue 89 - kolkoto nas) sq nqma6e da ima maturi, uvi.
    doctors, ami ako na maturata po bel izkaram po niska ocenka, pri baloobrazuvaneto za VUZ moga li da si pozlvam ocenkata ot maturata
    primerno prez godinite po BEl imam 5556 a na maturata 4... i se naebavam...
    6toto ti kaza 4e moje obratniq variant spored vuza a tva ne go
    pro4etoh...
    Нека да ти дам някои разяснения!
    Зависи с какви предмети кандидатстваш!Оценката по български се ползва за специалности в които се кандидатства с този предмет.Значи в университетите като балообразуващи най-вероятно ще се ползват оценките от дипломата по съответния предмет.По последни сведения се очаква оценката от матурата да не замества оценката в дипломата по този предмет,така че балообразуваща си е оценката от дипломата,но оценката от матурата сигурно ще участва в изчисляването на общия успех от дипломата.Но пък да ви кажа общия успех от дипломата не се взима никъде вече!А се гледат оценките от балообразуващите предмети!Ако се явиш на матура по български и в дипломата имаш 5 от трите години,но на матурата изкараш 4 ти е си ползваш разбира се по-високата оценка демек 5-цата.Но например ако през всичките години имаш 4 по Литература,а на матурата изкараш 6,по твое желание във университета ще ти приемат оценката от матурата,ако решиш нея да ползваш!Демек ти играеш с по-високата оценка!
    А общия успех от дипломата не се взима предвид,от няколко години понеже поставя кандиатстудентите в неравностойно положение,и по решение на министерски съвет и министерство на образованието и науката,университети и т,н,се гледат само оценките по балообразуващите предмети от дипломата!
    Дано да съм бил ясен в обясненията си!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Цитирай Първоначално написано от doctors

Виж сега приятел нека да вмъкна едно оточнение относно програмите! Матури не би трябвало да има за всички ученици които тази година са в 7-12 клас,защото всички те са по старата програма и са в заварено положение!Което ще рече че е редно да завършат при условията с които са започнали и по програмата която учат всички ученици които тази година са в 7-12 клас в заварено положение,без матури!
    Нова е програмата за петокласниците и шестокластниците,но докато те стигнат 12 клас ще минат 6-7 години.Значи би трябвало матури да има най-рано след около 6 години!
    Ne e taka nabor 90,t.e segashnite 11-toklasnici,sa sus suvsem razlichna programa ot nashta

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Както съм описал в едно дълго изказване в темата!Няма как да се влиза в университет с оценки от матурите!Няма да се повтарям защо,обяснил съм го мисля доста добре!Второ матури не би трябвало да има за всички които са в момента 7-12 клас,защото всички те са по старата програма и са заварено положение!Нова е програмата за петокласниците и шестокластниците,но докато те стигнат 12 клас ще минат 6-7 години.Значи би трябвало матури да има най-рано след около 6 години!
    I smisula na maturite e?

I smisula na maturite e?
    Смисъла на матурите е от една страна може би да се види качеството на образованието и на подготовката на учениците!От друга страна да се обезмислят изпитите за повишаване на оценка!Ако в дипломата имаш оценка по даден предмет например биология която е по-ниска в дипломата ти,и отидеш на матура по биология и изкараш по-висока оценка от оценката в дипломата си,да си ползваш по-високата оценка като балообразуваща!
    За сега друг смисъл от матурите освен двата конкретни случая не виждам!Но може да има и други плюсове!

По решение на университетите по-желание на кандидатстудента той ще може да ползва като балообразуваща оценката си от матурата,ако оценката му в дипломата по съответния предмет е по-ниска а на матура изкара по-висока оценка.От друга страна пък незнам дали си струва ако имаш висока оценка в дипломата за средно образование по балообразуващ предмет да се явиш на матура по този предмет с които ще кандидатстваш,защото може да си развалиш оценката!А е по-добре да не си я разваляш нали?
    Най-вероятно така ще бъде работата според мен,защото не вярвам нещата да са в ущърб на кандидатстващите!
    doctors, имам чувството, че не знаеш какво говориш, честно. Нали каза, че УЖ кандидат-студента сам си избира кое да вземат предвид ВУЗ-овете - дали оценката от матурата или оценката от дипломата. Тогава би трябвало ако на матура взема, че изкарам ниска оценка да може да си ползвам тази от дипломата. Така ли е или греша?
    Memento moriendum esse!

Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    doctors, имам чувството, че не знаеш какво говориш, честно. Нали каза, че УЖ кандидат-студента сам си избира кое да вземат предвид ВУЗ-овете - дали оценката от матурата или оценката от дипломата. Тогава би трябвало ако на матура взема, че изкарам ниска оценка да може да си ползвам тази от дипломата. Така ли е или греша?
    Виж доста наясно съм с това което говоря и съм доста навътре в нещата за да говоря каквото и да било!
    Задължителна ти е матурата по Бел и по предмет по избор.Значи ако не кандидатстваш с Бел какъв ти е смисъла от оценката ти на матурата никакъв,ако си избереш предмет за втората матура с които не кандидатстваш тогава също няма смисъл оценката ти и от втората матура.Най-често хората няма да изберат предмета си на втората матура да е предмет с които ще кандидатства във Вуз,а ще изберат предмет които няма отношение към кандидатстването им.Но ако кандидатстваш с литература и в дипломата имаш по-висока оценка от оценката си на матура,много ясно че ще ползваш като балообразуваща оценката си по-предмета от дипломата,но пък ако имаш 4 в дипломата си по литература и изкараш 6 на матура ти ще решиш да си ползваш вместо оценката от дипломата оценката от матурата при балообразуването.Същото важи и ако имаш по предмет различен от Бел с които искаш да кандидатстваш по-ниска оценка в дипломата си.Тогава втората матура може да ти е по този предмет и ако изкараш по-висока оценка на матурата да ползваш по-високата оценка!

А университетите ти дават това право!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Смисъла на матурите е от една страна може би да се види качеството на образованието и на подготовката на учениците!От друга страна да се обезмислят изпитите за повишаване на оценка!Ако в дипломата имаш оценка по даден предмет например биология която е по-ниска в дипломата ти,и отидеш на матура по биология и изкараш по-висока оценка от оценката в дипломата си,да си ползваш по-високата оценка като балообразуваща!
    За сега друг смисъл от матурите освен двата конкретни случая не виждам!Но може да има и други плюсове!
    Iskash da mi kajesh,che e po qko da se qvish na matura,otkolkoto da otidehs te izpitat dvama uchiteli deto si gi vijdal 5 godini i te poznavat i te znaqt i ti gi znaesh!?!?! Aide molq ti se... sa da si govorime prazni prikazki...
    Zashtoto ministerstvoto iskalo da si proveri neshto,dai da ni nabacat 2 maturi i da hodime nie na 10 izpiti,dali ima studenti v druga durjava,koito da durjat po tolkova mnogo izpiti!??!?!?!
    Nie roboti li sme,za tezi ot ministerstvoto,koito ne sa zapoznati... studentite sa hora
    Nestia,che bulgarskite studenti sa nai-mizerni ot strana na podpomaganne ot durjavata pa i da durjat 10 izpita?!?!
    Izinqvai,drusate li?!?!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Biva .... biva ama takava gavra... tova ne e choveshno i ne e normalno!!!!

Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Виж доста наясно съм с това което говоря и съм доста навътре в нещата за да говоря каквото и да било!
    Задължителна ти е матурата по Бел и по предмет по избор.Значи ако не кандидатстваш с Бел какъв ти е смисъла от оценката ти на матурата никакъв,ако си избереш предмет за втората матура с които не кандидатстваш тогава също няма смисъл оценката ти и от втората матура.Най-често хората няма да изберат предмета си на втората матура да е предмет с които ще кандидатства във Вуз,а ще изберат предмет които няма отношение към кандидатстването им.Но ако кандидатстваш с литература и в дипломата имаш по-висока оценка от оценката си на матура,много ясно че ще ползваш като балообразуваща оценката си по-предмета от дипломата,но пък ако имаш 4 в дипломата си по литература и изкараш 6 на матура ти ще решиш да си ползваш вместо оценката от дипломата оценката от матурата при балообразуването.Същото важи и ако имаш по предмет различен от Бел с които искаш да кандидатстваш по-ниска оценка в дипломата си.Тогава втората матура може да ти е по този предмет и ако изкараш по-висока оценка на матурата да ползваш по-високата оценка!

А университетите ти дават това право!
    Да, така ми стана ясно Апък питаш какъв е смисъла да държиш матура по предмет, с който мислиш да кандидадтсваш? Лично при мен, понеже поне за сега имам най-много знания по български и история и смятам да ги ползвам тях като най-сигурни По друго не знам даже дали ще издържа матура
    Memento moriendum esse!

Iskash da mi kajesh,che e po qko da se qvish na matura,otkolkoto da otidehs te izpitat dvama uchiteli deto si gi vijdal 5 godini i te poznavat i te znaqt i ti gi znaesh!?!?! Aide molq ti se... sa da si govorime prazni prikazki...
    Zashtoto ministerstvoto iskalo da si proveri neshto,dai da ni nabacat 2 maturi i da hodime nie na 10 izpiti,dali ima studenti v druga durjava,koito da durjat po tolkova mnogo izpiti!??!?!?!
    Nie roboti li sme,za tezi ot ministerstvoto,koito ne sa zapoznati... studentite sa hora
    Nestia,che bulgarskite studenti sa nai-mizerni ot strana na podpomaganne ot durjavata pa i da durjat 10 izpita?!?!
    Izinqvai,drusate li?!?!
    Виж сега,едно е че министерството иска да си прави експерименти,друго е как стоят нещата в действителност!Как виждаш това че кандидатстудентските изпити ще отпаднат!Това няма как да стане просто!Все пак университетите са автономни,а те вече са си взели решенията а какви са те съм ви обяснил и на теб и на всички във форума в един доста обширен коментар така че нямам желание да повтарям по 10 пъти едно и също!!Така че кандидатстудентските изпити си остават за всички през 2008 и след 2008,2009 и т,н ,такива изпити винаги е имало и ще ги има и за напред!
    Аз съм държал две матури и съм държал и кандидатстудентски изпити и не съм умрял!!!
    Но разликата при вас е че от матура няма освобождаване,а при нас имаше ако имаш оценки над 5 през трите години на обу4ение!
    Е аз нямах и се наложи да се явя на матура по Литература и по Математика! След матурите си държах кандидатстудентските изпити и се справих!
    Тва беше пред далечната 2000-2001 година,но и преди тези години ситуацията е била същата в каквато съм бил и аз!
    Разликата при вас е че вече няма освобождаване от матури,и че те са задължителни!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Vuobshte ne mi otgovori na vuprosa... ako shte si govorime sus zaobikolki..
    Ima li durjava v koqto studentite da durjat poveche izpiti!?!??!
    Tova,che nqkoi si e uspql,da podlojim vsichki li!?!?!?
    Kazvash,che e normalno da durjime po 10 izpita!?!?
    Kazvash,che e po-qko da otidesh na matura,otkolkoto da te izpitat prepodavateli,koito si vijdal 5 godini?!?!
    Shte napravq zakluchenie,tozi put to nqma da e vupros,a direktno reshenie-Ti drusash

Град
    Плевен

Ne e taka nabor 90,t.e segashnite 11-toklasnici,sa sus suvsem razlichna programa ot nashta
    не е вярно, с абсолютно същата сме си..
    You can still touch my love - it's free! Boy, I like you just the way you are (:

Vuobshte ne mi otgovori na vuprosa... ako shte si govorime sus zaobikolki..
    Ima li durjava v koqto studentite da durjat poveche izpiti!?!??!
    Tova,che nqkoi si e uspql,da podlojim vsichki li!?!?!?
    Kazvash,che e normalno da durjime po 10 izpita!?!?
    Kazvash,che e po-qko da otidesh na matura,otkolkoto da te izpitat prepodavateli,koito si vijdal 5 godini?!?!
    Shte napravq zakluchenie,tozi put to nqma da e vupros,a direktno reshenie-Ti drusash
    Ами виж няма какво да ти отговарям на въпроса!Аз не съм човека които реши да има матури,задай си въпросите към този които го е решил демек Министър Д.Вълчев и хората в министерството!
    Ами ако говорим реално България държава ли е?В тази държава никога нищо не е било наред както казвам аз понякога Абсурдна държава!
    Никой не те е карал да държиш 10 изпита,ще държиш изпити в университета в които кандидатстваш + 2 матури!
    Никои не се друса,и ако обичаш не ме обиждай защото съм доста по голям от теб!
    Никой не е казал че е по-яко да отидеш на матура,ако обичаш разбери ме правилно!Казах че има задължителни матури едната от които е по Бел а другата е по предмет по избор!
    И ти казах че ако имаш по-ниска оценка по даден предмет например биология и ще кандидастваш с нея,и искараш по-висока оценка на матурата ще ти се признава по-високата оценка!
    И ти казах че целта на матурите е да отпаднат изпитите за повишаване на оценки,а тези оценки да може да ги повишаваш с матури!Дано сега да си ме разбрал,ако не си ме разбрал твой си проблем!Не ми се спори!
    И ако обичаш не прави собсвени заключения които не са верни!
    И друго преди да говориш нещо проверявай нещата!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си