оф бе хора много ви моля помогнете миииии..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
искам да премахна една бенка от лицето си ..мразя яяяя![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
незнам какво да правя..
някой знае ли нещо за изгаряне...или лекарство за мазане..има ли такова нещо въобще... или трябва само лекар да я махне.. колко струва такова премахванее![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
хелп моля вииииииииии
nqkoi benki sa rakovi obrazuvaniq....imalo e slu4ai...v koito pri tazi prividno lesna operaciq(kozmeti4na)...za premahvaneto na benka...se e stigalo do lo6 krai..ne gi tretirai s ni6to,priemi q kato 4ast ot teb.az mn haresvam benkite,za6toto te pravqt razli4en i pridavat neustoim 4ar..vsi4ko zavisi ot teb samata,ot tova da se haresah i vuzprieme6 takava..kakvato si
I like Walking In The RAIN CAuse NO one SeeS i'M cRYIN' ***adDIcted To REtRO***
az sa6to pisah takava tema ma taka i ne polu4ih svesten otgovor
ееххх....и аз искам отговор..
ми аз знам за два начина със скалпел по стандартния начин или с лазер...но по-добре е със скалпел!
При горене- с лазер или термо/крио не се взема хистология, частта от бемката, която е под повърхността на кожата си остава.
дано поне малко да съм помогналад-р Мариан Ангелов написа:
Бенките – бомба със закъснител
Съществуват най-различни бенки – плоски, изпъкнали, висящи на краче, космати, червени, черни, сини, кафяви. Човек се ражда с част от бенковото си наследство "една от мама, една от тате, една от баба …", а след половото съзряване се появяват и останалите.
Бенките могат да бъдат десетки, даже стотици, по кожата на един и същ човек. Повечето си кротуват. Нито растат, нито се променят. Други обаче, пускат косми, нарастват, променят цвета си.
Кои са опасни:
Опасни са тъмнокафявите и черните плоски бенки. При разчопляне, удар, напичане на слънце, претриване от обувки, дрехи, верижки, гердани – те могат да се изродят и да се превърнат в най-жестокия тумор известен на медицината – меланомът (рак на кожата).
Ако някой притежава бенка от описания тип най-добре е да се консултира незабавно с дерматолог.
Препоръчва се "опасните" бенки, особено такива разположени на места свързани с хронично травмиране или излагане на слънце, да бъдат премахнати хирургично, заедно с ивица от заобикалящата ги кожа. Има специални хирургични техники, които гарантират възстановяване на кожния участък без белег. Това е най-сигурният начин да се предпазите, а иначе избягвайте чоплене, удар, триене, излагане на слънце на "заподозряната" бенка.
Как да познаем израждането …
Бенката започва да боли, разкървавява се, цветът на някои нейни участъци се променя, нараства. Ако това ви се случи веднага се обърнете към кожен лекар.![]()
Знаете ли... Има едно много странно растение, което попринцип е отровно! Не знам точно как се казва... Расте навсякъде. Представлява: като малка гъста, ниска горичка от тънки стъбълца и листенца накрая. В тези стъбълца се намира ЖЪЛТА течност. Когато се откъсне стъбълцето изтича жълтия сок. Ярко жълт е. След това се маже на бенката и се оставя така... И така трябва да се мажете почти всеки ден в продължение на 2 седмици, докато бенката не зчезне.
Това го знам от личен опит. Премахвала съм една бенка на едната си ръка просто ей така да пробвам. И понеже беше малка...изчезна за 3 дена. А при вас, ако са малко по-големички се мажете по-дълго време...(около 2 седмици най-малко, докато се махне напълно)....
П.П Това растение може да се срещне навсякъде...като откъснете стъблото ще видите, ако изтече жълта течност..значи е това...но точното име не го знам....![]()
Айде успех....![]()