- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кой език да избера?
Немски!
Явно не си попаднала на учител. Тези неща се научават лесно, стига да имаш желание и кой да ти ги обясни.Ще се прецакаш, ако учиш немски. Казвам ти го, защото направих грешката да избера немския и сега много съжалявам, защото не мога да се преместя да уча руски. Немския е много труден език, с някакви много странни правила и лексика и на това отгоре има страшно много изключения от тях. Те са толкова много, че в крайна сметка всичко трябва да опира повече от усет кое къде да сложиш или как да се изкажеш.
ЕстественоПървоначално написано от miloto_girl-4e
![]()
За кво ти е този остарял съветски руски бе момиче?![]()
Уча немски от 6 години и ми харесва.До преди няколко дни бях в Германия.Очарован съм от страната.Не се колебай,започвай немския.После взимаш немската диплома в 12 клас,и ако имате горе-долу сносни финанси,заминаваш да учиш в Германия без да държиш кандитат-студентски изпити.Обаче се иска сериозно учене на граматика и лексика.![]()
Каквото ще ти е по-приятно да учиш,това избериУчила си руски...знаеш как е.С немски и английски малко може да се бъркаш,но това не е фатално
Просто квото си харесаш
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Руския ще ти трябва само в телетекста на телевизора и в русия никаде другаде ! Така че избери НЕМСКИЯ !
Руски... просто все повече навлиза в употреба...
Хъм аз уча руски и ми харесва.избора си е твой.аз лично бих избрала руски
az na tvoe mqsto bih izbrala nemski no vse pak po dobre izberi tozi s koito misli6 4e moje da se spravi6 i tozi koito misli6 4e 6te ti e interesen![]()
u4i tozi,koito ti haresva,makar 4e spored men ruskiq 6te ti tr samo v Rusiq![]()
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
Ама ти сама си отговаряш... учи ти се немскиПък и според мен с този език имаш по-голяма перспектива :P
...Лудата, която цял живот събира възглавници и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...
По-добре немски.Аз направих една грешка да уча риски от 5 клас до 7ми и сега в новото даскало съм с 1ви английски и 2ри немски.По-добре е немския,руския е забравен някъде в безкрая
Каквото ти искаш, аз бих избрала немски.Пети клас избирах немски или руски и си избрах немски.
100 %Първоначално написано от miloto_girl-4e
Първоначално написано от miloto_girl-4e
Неподходящ размер на снимка в подпис!