- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Да видим защо стачкуват учителите...
http://vbox7.com/play:27f51f50
![]()
![]()
![]()
имаше ли стачка във вашето училище?
♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥
Не, в нащо всичко си беше нормално, в 8 ни извикаха, но ефективната почва от 24ти...![]()
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
Нямаше, няма и да имаДиректорката си има по-важна задача, взеха ни част от двора и ще строят блок, а то и без това са само 2-3 игрища.
В понеделник сме на протест затоваАма малко хора ще ходят.
Не, само 3-4-ма учители ходеха с табелки с някакви надписи за стачката..
Aveee eiii ! Selski pr1chki ! Gadna vi e trevataNe davam i edna stotinka za taQ pumiq, na tiQ na tiQ na tiQ.. Taka che i da q pluQ i da q Bogotvorq - Istinata e EDNA - vseki VTORI pushi Q !
ае повечето стачкуваха
SiLnO Obi4aM,LeSnO ne PrO6TaVaM,JeStOKo OtMa6TaVam I NiKoGa Za Ni6To Ne S1JeLqVaM!!!
да си стачкуват бе не ми пречат.. нека си се кефат хората..
направо ми е през шнурО...
Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?
Не видях клипчето,шото ме домързя...Обаче искам да кажа,че не си заслужава вдигането на заплатите на даскалите..много много...Е верно има някой даскали които едвам свързват 2-та края....(като предишната ми даскалка по уроците по математика....
наистина горката жена)....обаче има и другата крайност (даскалката ми по уроците БЕЛ например-Тя взимаше по 20 лева за 60 мин урок...на човек... на ден през нея минават отколо 10 човека...=> 200 лева почти ВСЕКИ ДЕН => 1400 лв на седница /прибилизително/...в месеца 5 седмици по 1400 лева...как ви се струва...
![]()
+ някакви 300 лева ли,колко са...нз...от заплатата в даскало)....и после учителите били бедни..нямам за цел да и бдя над парите и т.н.,но съм просто потресена-и точно тази същатата даскалка носеше лентичка "'Достоен труд,достойна заплата!'" или нещо такова...
![]()
Както и даскалите по физическо ...те какво правят цял ден...да,има някой които си вършат работата...но повечето ....си седят по цял ден....а мрънкат за заплати....еми няа да стане...
![]()
![]()
![]()
Неподходящ размер на снимка в подпис!
ахааа...а знаеш ли че минималната заплата на даскал е 220 кинта!И им вземат 50 кинта данък...опааа стана 170 кинта....трябва да се плащат ток, вода, кабелна и т.н...а да и за пътуване...да речем че харчи 3 кинта отиване и връщане...оу ма да!Тоя човек трябва и да яде!Ъм.......а няма право на частни уроци!Защото е незаконно...до няква степен!Първоначално написано от Spork
Аз ги подкрепям, защото наистина на повечето зпалатите им са абсурдни!
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Първоначално написано от brain_stew
ем,да права си до няк'ва степен шото някой наистина живеят само с тази учителска заплата....за което и аз ги подкрепям....но такива където си бършат фъзовете с десетачки...мноо ше ме извиняват![]()
Най-смешното предложение, което видях около протестите е някакъв синдикален лидер като предлагаше прие евентуално спорузомение за по-високи заплати да се увеличат заплатите само на тези, които са стачкували, защото само те искат по-високи заплати.Надявам се не е било прието.
Spork - Тие дето си бършат гъзовете с десетачки са си го заслужили и като не искаш може да не ходиш при тях. Освен това в повечето случаи те не протестират, тъй като почти винаги (този път май не стана така) протестират всички учители, без тези от елитните училища, а имено те получават добри пари.
Аз съм за увеличение на заплатите, ама дифиринцирано, т.е. добрите учители да получат 100% увеличение на заплатите, но слабите да не получат никакво. Защото има бая учители, които са станали такива, защото не ги бива зи нищо друго.
Както се казва "Този, който го може - го прави, а този, който не го може - го преподава".
моето училище се води най-елитното в областта...и пак стачкуваха...даже и това не бяха направили като хората...все едно огромна част от тях дават частни уроци, да не кажа всички...и пак протестираха, въпреки че не са участвали в една стачка досега...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Моето училище се води елитно и също има протести... на 15 септември даскалите бяха с лентички на които пишеше че искат достойно заплащане, а от 24 започват с истинската стачка... попринцип ги подкрепям и вярвам че повечето си заслужават заплатите (казвам повечето, защото има и такива, които нищо не правят... но също така има и такива, за които мисля че ако се поставя за 1 ден на тяхно място няма да издържа заради отношението на учениците...)
Наще половината липсваха.
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Дам при нас ще има..
иначе на 15ти киснах 1 час да слушам обвинения към министерството и да гледам как на фона на Бийтълс размахват китки..
/133то/
Бети,много ще те папкам! / Ни мога да пофяфам!!!!
kato go pro4etoh tva naprao mn se qdosaha i ba6ta mi vzama klkoto daskalite toi ne e u4itel ama mu e mn niska zaplatata a i kvo iskat teq smotanite daskali rabotqt 9 meseca i 3 meseca ne rabotqt ama si gi pribirat pari4kite a i o6te da si predavaha urocite ka4estveno ok matoi ne si znae uroka iska u4enicite da znaqtПървоначално написано от brain_stew
![]()
![]()
mi mn iskat naistina ima i svestni u4iteli ama te se broqt na prasti
![]()
![]()
Това са хора с висше образование, не може да взимат толкова ниска заплата. Просто е смешно. Не само, че са с образование, а и са нужни на обществото.
Работният им ден може да не е по 8 часа, но след като се приберат в къщи проверяват дневниците, оправят отсъствия... проверяват контролни, попреговарят урока за следващия ден. Сега, ако някой каже "Кфо че му глеа на тоа урок уаа... Нали секи ден ено и същу си приказфа..". Е, не е съвсем така. Примерно един даскал по история преподава на от 8-12 клас. Все трябва да си поприпомни малко, да не оплете нещата... Това също си е време което тези хора отделят за работата си. Освен това и те имат нужди. Трябва да плащат сметки, трябва храна, дрехи също. Представете си, ако всеки ден са с едни и същи дрехи какви подигравки ще отнесат. А тези хора имат и деца. И те искат храна, дрехи, пари за кафе или за каквото там ще е когато излизат на вън. Не може човек нужен на народа с висше образование на взима 200лева.... За мен това е немислимо...
Po princip e taka, oba4e nqma kak da stane. Dori ot moq klas ima takiva, koito 6te dadat "6-ca" na tezi u4iteli, pri koito ne se u4i, koito ne pravqt ni6to, dori ne si prepodavat uroka. Primerno po info za cqla godina ni6to ne napravihme, a sum takuv profil. Razbiram, 4e pove4eto iskat da si igraqt na igri4ki i tn, no ne e trudno da se napravi 1-vi 4as u4ene, vtori "samopodgotovka".Първоначално написано от Мо6no
Izvinqvam se za latinicata, no sum na selo, a tuk se precakva vsi4ko kato po4na da pi6a v tozi forum na kirilica.
В нащо не стачкуваха...директора май яко ги е зафанал...![]()
Не мога да ги разбера за какво стачкуват? Искат пари .. еми и аз искам да ми преподават като специалисти , ама не могат. Трябва да дадеш нещо , за да вземеш нещо. Най - лесно ще се види кой си върши работата и кой не като се сложат скрити камери в училищата без знанието на учителите (ама това е невъзможно винаги от някъде ще изтече информацията) учениците няма как да оценят учителите (даде има как , ама всеки гледа да му е хубаво щом му пише 6 без да се учи значи е "елитен" учител). Другият вариант е някакъв тест на учениците върху знанията им и после да правят някакви справки с дневника.. ама става много сложно нека си седят с държавните заплати и да не се оплакват. Няма нищо по - хубаво от държавната работа. Отпуските са си отпуски , почивните дни са си почивни , празниците са си празници и т.н. Нека да не се оплакват , защото всеки ученик знае какво прави учителят в часовете и да не си отворим ние устите. Не че "ние" учениците сме много стока , но между нас има и хора , както и между учителите .. във всяко стадо си има и мърша. Нищо няма да излезе от тези стачки .. не виждам защо се отделя толкова медийно време за това.
Абе,много ги разбираш тези неща...Случайно майка ти или баща ти да са учители и да взимат по 200 лева заплата?????? Не,нали.Първоначално написано от Spork
Това с частните уроци е плюс за педагогиката,само че за да стигнеш нивото да даваш уроци трябва доста да се потрудиш над ренюмето си.
На мен ми е пределно ясно,че първите няколко години,докато си изградя уважение от учениците няма да давам частни уроци.Защото когато даваш частен урок ти поемаш цялата отговорност към детето.
Само искам да добава,че наистина има учители,които са станали такива,само защото за друго не ги е бивало,но това важи и за повечето професии.Лично на мен винаги ми е било мечта-имах възможност да уча икономика и да стана червива от пари,но аз реших да следвам призванието си и да съм бедна и щастлива..
Макар че ненавиждам децата,добре че ще се занимавам с 8-12ти клас,и ще се забавлявам на техен гръб.Ще бъда отвратителна учителка от гледна точка на децата.Ще изпитвам,ще пиша двойки,в час ще се набляга на възпитанието със същата сила,с която и на необходимостта от знания.Който проговори-на дъската.Който се опита да препише на класно - поправителен изпит.Всеки час като влезна-учениците ще стават..от куртоазия.Ще ме чакат дежурни да ми съобщават отсъстващите и тези без домашна.
Въобще не ме интересува жалкото им хленчете.Такава беше учителката ми по литература-в началото всички я мразиха,после изпитваха страхопочитание,и накрая уважение и признателност.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Много лесно се оправя това. Дават се по 2-3 изпита годишно от независими комисии, които нямат нищо общо с учителите и се гледа резултатите и напредака на учениците и се съпоставят. Гледа се също дали в класа има участия по олимпиади, какви са местата, колко елитно е училището и други параметри. Сред тях, обаче, не трябва да влиза стаж на учителя. При желание и воля може да се направи.Първоначално написано от shadow4e
Сега май ще се въвежда някаква форма на дефиринцирано заплащане, ама не съм запознат и не мога да коментирам.
бтв Аз лично смятам, че последния министър е доста по-кадърен от предишните, така че не трябва да си подава оставката както предложиха някои, защото ще стане по-лошо. Винаги трябва да се избира най-малкото зло.
Но има и 1% процент на които им доставя удоволствие да бъдат възможно най-строги и взискателни-такива като мене.Първоначално написано от ATAKABG
![]()
![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Първоначално написано от RAWRRR
абе ти май много обичаш да се заяждаш с мене....както ида е...толкоз ти е акъла....таа по темата....
Има учители които заслужават доста по виисоки заплати.....наистина....но пак ше дам за пример една даскалка..-класната ми...тя има 2 хотела и тя лично когато си е говорила с нас е казвала....че въобще не се осланя на тая 200 ли 300 ли колко лева...."работя в училище просто за да правя нещо зимата"......Не знам не знам.....да им увеличават заплатите ако искат....все таз...нищо няма да се промени....(да де само където ако ги увеличат учителите ше са малко по доволлни )
Ае не ме интересува...моето даскало не стачкува..което е най-важното... другите са праат кфото искат...
доволно?![]()