@ EarthHeaven

Да, аз ги спрях след 6 години стаж, ако случайно пушиш по-малко от 3 години ще ти е доста лесно, след третата натам е едно и също.

Като цяло спират се само от раз и с никакви оправдания за намаляване и т.н. Първите 2 седмици лично аз откачих, тогава цаката е да ядеш много сладко като се изнервиш, тютюнът създава физическа зависимост и нервните кризи в абстиенцията всъщност са кризи на хипогликемия; тъй като никотинът променя метаболизма на захарта, като спреш цигарите ти пада рязко кръвната захар, затова и апетитът ти се понижава.

Истинското предизвикателство е да издържиш тези 2 седмици, както казах - ядеш сладко, ако няма хора наоколо и си много нервен може да риташ някоя кофа докато се успокоши и стискаш зъби.

След втората седмица рязко пада нивото на цялата тази криза, да не кажа десетки пъти, и остава само психическата абстиненция. Тук вече си прочличава кой има воля и кой не. До 6тия месец затихва и то почти докрай и на 6тия месец извднъж искача пак желанието за пушене, което не е толкова силно както докато пушиш, разбира се, но е доста осезаемо. Оттогава насам, като изключим факта, че не ми се пуши когато съм сам, винаги когато пушат около мен ми се пуши и чувството не спада, трета година карам без цигари. Доколкото знам практически остава до живот. За информация: Никотинът създава по-силна зависимост от хероина и алкохола, той е номер 1 в класациите по зависимости.
Остава само да ви посъветвам, че това е едно голямо предизвикателство, и щом ги спрете ще сте горди със себе си, че сте направили нещо толкова трудно. Колкото до това, че ще ви се пуши малко години наред а може би и цял живот - повярвайте ми, когато сте минали през ада на първите 2 седмици и сте постигнали това ниво ще си дадете сметка че е тъпо пак да почнете и ще се сдържите. Твърде много ще сте постигнали за да го разрушите с лека ръка.

И не збравяйте: Тютюнът УБИВА най-много хора след наднорменото тегло, повече от алкохола и повече от всички нелегални наркотици взети заедно. Той е изключителноп токсичен, вреден и канцерогенен, дори хероинът е много по-безвреден. За информация: Хероиновите наркомани умират не от самия хероин, а от инфекциите, които си причиняват с иглите, или от свръхдоза, или боклуците, с които го мешат дилърите.

И помнете: няма утре, няма още 1 кутия. СЕГА ИЛИ НИКОГА. И с парите, с които си купувате цигари всеки ден си купувайте 2 литра 100% натурален сок. След 3 седмици ще сте нов човек!

Успех!