Винаги ще има ЗА и ПРОТИВ. Хората са различни и харесват различни неща които им доставят различни удоволствия и преживявания, най-общо казано обаче доказано вредните субстанции трябва да са забранени и те са, в момента.
Най-големите наркотици от които ежегодно умират хиляди даже десетки хиляди хора и то по жесток начин, това са цигарите и алкохола. Те обаче са легални...

Аз съм ЗА това човек да има свободата и правото САМ да реши какво и колко да употребява. Има наркотици и "наркотици".
За тревата и за хероина се дава ако не се лъжа все затвор и то не се прави разлика, в България няма леки наркотици и тежки наркотици както е в другите страни.
Аз съм ПРОТИВ тежките наркотици, които ти увреждат организма като хероин, кокаин, амфети и подобни синтетики. ПРОТИВ съм и защото те пристрастяват, правят те зависим и ти вредят - съсипват ти живота и накрая умираш.
ЗА съм халюциногените известни още като психеделици или ентеогени, тези от натурален растителен произход, голяма част от които са билки и растения познати по света от стотици години. Те не вредят и не предизвикват зависимост.
Разбира се и с тях може да се злоупотреби като се мине мярката. Човек трябва да си знае мярката.

Хубаво е човек, да опита, безвредните леки наркотици, като трева, гъби, кактуси,, салвия дивинорум, кратом, хавайска роза и др. преди да се изказва за или против. Те няма да те направят зависим нито пък ще ти разсипят органите, но ще се запознаеш с ефектите от тях и ще натрупаш малко личен опит с което на голяма част от опиталите ще им мине мерака и така няма да станат жертва на кварталните дилъри продаващи хероин и другите боклуци.

Все пак лаици и неопитали да се изказват против тревата е смехотворно. Вярно е, че вреди но тя вреди единствено на мотивацията и на организираността на човек и то ако е податлив към това, прави го лежерен и щастлив. И т.н.