- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Да кажем "НЕ!" на наркотиците!
Пича, изобщо не си запознат мой! Хубаво е да попрочетеш малко суха теория и някой и друг форум на тема психонавтика, ентеогени и халюциногени преди да ме питаш дали се чувам. Отделно, че аз не съм споменал никъде в поста ми ЛСД или кокаина. Не е хубаво да изкривяваш нещата. Прави разлика между природа/билки/растения и между обработени с химикали или чисти синтетики.
LSD е получено по химичен път в лаборатория от алкалоид от вид паразитна гъба. LSD няма нищо общо с халюциногенните гъби (освен че и двете са халюциногени), т.н. псилоцибни гъби при които ефекта е от веществото псилоцибин.
"Диетиламид на лизергиновата киселина, по-известен със съкращението ЛСД (транслитерация на немското съкращение LSD от Lysergsäure-diethylamid) е мощно психоактивно вещество, което спада към групите на халюциногените и ентеогените. ЛСД е изолиран за първи път в 1938 година в лабораториите "Сандоз", (Швейцария) по полусинтетичен път от алкалоиди на моравото рогче (вид паразитна гъба) от швейцарския химик Алберт Хофман наречен по-късно "бащата на ЛСД".
Дозите се измерват в микрограмове (една милионна от грама) и дозата може да варира между 100 и 500 (силна доза) мкг. Доказано е, че ЛСД няма токсичен ефект върху организма [1] [2] и с него не може да се "предозира", защото смъртоносната доза е над 12000 мкг [3], а това е 30 пъти повече от "силната" единична доза. Приемане на такива дози на практика не се среща.
...
На 16 април 1943 г., когато Алберт Хофман подновява работата си по веществото, в тялото му попада миниатюрна доза от веществото. Химикът изпаднал в неспокойно и леко зашеметено състояние, което преминало в приятно, по думите му „съноподобно“ състояние, изпъстрено с мощно разгръщане на въображението, което той записал в журнала си. След около два часа преживяването изгубило своя интензитет.
Три дена по късно на 19 април 1943 година Хофман съзнателно взима 250 микрограма ЛСД. За голяма негова изненада, дозата не се оказала, както той смятал, минимална. Невероятно мощно преживяване заляло изследователя, който помолил своята асистенка да го придружи до неговия дом на няколко километра от лабораторията. Тъй като военното положение не позволявало ползването на автомобил, те тръгнали на своите велосипеди. Пътешествието, по което Хофман поел, се оказало легендарно и до ден днешен е повод на възпоменание сред много ЛСД ентусиасти, известно като Денят на колелото.
..."
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%A1%D0%94
Последно редактирано от igaydarov : 06-22-2014 на 14:04