Образовай се ,,, мооооооля !
ТОВА: http://postimg.org/image/435ndzkan/
НЕ Е БЕЗВРЕДНО !
---
По-голямата част от изследванията на ефектите от тревата сочат, че активната съставка на канабиса – THC, намалява способността за концентрация, забавя времето за реакция и уврежда кратковременната памет. Според тях логическото мислене става по-трудно и нишката на събитията в момента след пушенето трудно може да бъде проследена. Шофирането под влияние на THC може да бъде доста опасно. Доста изследователи твърдят, че увреждането на кратковременната памет и концентрацията на вниманието могат да бъдат трайни последици от употребата на канабис.
Освен това, алкалоидите в марихуаната играят важна роля в механизма на активиране на движението на сперматозоидите.
Веществото, активиращо отварянето на каналите Hv1(тези канали осигуряват излизане на водородни йони от клетките, понижавайки по такъв начин киселинната среда вътре в сперматозоидите. Намаляването на киселинността на свой ред активизира движението им), се намира в женските полови пътища и е във висока концентрация в непосредствена близост до яйцеклетката. Според учените с този механизъм се обяснява снижената оплодителна способност при мъжете, които употребяват марихуана. Алкалоидите на марихуаната преждевременно активират движението на сперматозоидите и половите клетки изразходват ресурсите си в течение на няколко часа... : )
По-безвредно ли ти звучи ... Не знам кое е по-безопасно - да си увреждаш мозъка , или да си увреждаш дробовете ....
Освен това МЕДИЦИНСКАТА МАРИХУАНА НЕ Е ЛЕКАРСТВО !!!!
Белодробен емфизем – не го лекува, а го причинява. Нелечимо раздуване на белите дробове и намаляване на свободното дишане. Получават се „гигантски мехури“ и белите дробове стават „изчезващи“ – резултат от изследване на много пациенти, пушещи марихуана в болницата в Глазгоу.
Рак на тестисите – не го лекува, а го причинява. Екип на д-р Дейлинг (Сиатъл) - със 70 % се повишава рискът от рак на тестисите при пушачите на марихуана, особено при тези, които са започнали преди 18 годишна възраст или пушат поне веднъж седмично.
При продължителна употреба, след първоначално засилване на сексуалния интерес, се стига до импотентност. До 70% се намалява жизнеспособността на сперматозоидите.
Екип шведски учени:
"Честото използване на „трева“ уврежда ДНК на клетките."
Медицинска, а?
Ето и случаи от България:
лекар психиатър, пушещ канабис, се разболя от шизофрения и се лекува в отделението, където е работил;
момиче на 16 години , пушещо канабис, лежи в психиатрията с шизофрения;
момче на 17 години , пушещо канабис, лежи в психиатрията с халюцинации след два опита за самоубийство;
Както и да е, никой от върлите привърженици на марихуаната няма да ме чуе .. и всички ще ме нападнат .. но ако поне един обърне внимание на това, което съм написала пак ще съм доволна Пушейки трева, а и използвайки други наркотици , вредите само на себе си и своите семейства, не и на здравомислещите хора.
Последно редактирано от Chimairah : 08-13-2014 на 08:06