.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25
    Guest

Да си влюбен... или да обичаш?

Замисляли ли сте се за разликата между двете? Аз наскоро...
    Според вас, какво трябва да разбира човек, като му кажат "обичам те" и какво, като чуеш "влюбен съм в теб"?
    Ако темата се повтаря или е глупава, се извинявам предарително на модераторите

Град
    Търново.... Велико Търново

Re: Да си влюбен... или да обичаш?

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Според вас, какво трябва да разбира човек, като му кажат "обичам те" и какво, като чуеш "влюбен съм в теб"?
    ами не можеш да кажеш на майка си "влюбен сам в теб" но ... попринцип и двете думички имат едно и сащо значение ..

Повече от фен
    Град
    София
    Сложно е ............неможеш да опишеш нито едно от двете просто,защото да Обичаш и да си влюбен е неповторимо изживяване

разликата е там че човек може да обича както гаджето си така родители те си и приятелите.., но можеш да бъдеш влюбен само в 1
    SiLnO Obi4aM,LeSnO ne PrO6TaVaM,JeStOKo OtMa6TaVam I NiKoGa Za Ni6To Ne S1JeLqVaM!!!

Мега фен Аватара на koalka
    Според мен влюбването е...как да го кажа, началното чувство.Обичта към даден човек е по-постоянна, по-силни са чувствата.Можеш да си бил влюбен няколко пъти, но да обичаш само веднъж примерно...

Супер фен Аватара на gabi_94
    Цитирай Първоначално написано от koalka
    Според мен влюбването е...как да го кажа, началното чувство.Обичта към даден човек е по-постоянна, по-силни са чувствата.Можеш да си бил влюбен няколко пъти, но да обичаш само веднъж примерно...
    I AZ SAM NA TOVA MNENIE

Голям фен
    Град
    Варна CityY :Pp

Re: Да си влюбен... или да обичаш?

Цитирай Първоначално написано от kael
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    ами не можеш да кажеш на майка си "влюбен сам в теб" но ... попринцип и двете думички имат едно и сащо значение ..
    съгласна съм

Град
    on the dark side of the moon
    Влюбването според мен е начално чувство, когато целият си пленен от мисълта за даден човек, когато го идеализираш, когато единствения начин да се чувстваш пълноценно е той да е до теб...А когато не едо теб, вренмето е изпълнено с блянове за него. И когато чувство премине ( след месец, два, три) може да заобичаш този човек или да останеш безразличен и единственото, което те връща към него са спомени, които топлят сърцето ти, но вече са отминали.Обикновенно след влъбването има период на леко отръпване ( когато това чувство отмине). Ако дори след периода на идеализирането, ти все още намираш качества и привличане към този човек,значи може би го обичаш. Обичта е силна духовна връзка, при която ти си склонен да приемаш даден човек, въпреки всичките му недостатъци....и в повечето случай това е двустранен процес. Във случайте , когато чуствата ти са отхвърлени , наистина човек се увсва ужасно. Аз лично имам няколко души в моя живот, които обичам ( нито един от тях не е гаджето ми)
    п.с Тук не вкючваме роднини

и според мен е така първ осе влюбваш, след това вече обичаш, поне така мисля за мен лично как го изживявам нещо такова

Фен
    Град
    вкъщи
    Когато става дума за любимия човек, влюбен съм и обичам е едно и също нещо. Но не можеш да кажеш, че си влюбен в приятелите си....тука вече не са синоними

Горе-долу така. Но двете неща са различни. Обичаш човека заради характера, заради отношението му към теб, заради плюсовете и минусите му.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Супер фен Аватара на sexy_for_you
    Град
    Плевен
    +1
    Страничка,специално за ВСИЧКИ,които ги обичат САМО като ПРИЯТЕЛИ ) Добре дошли на всички сродни души! ) ---> http://www.facebook.com/pages/%D0%97...18128158249619

Голям фен Аватара на ivakavlad
    Град
    София
    Влюбването е процес в който даден човек страшно много е пленен(ако мога така да се изразя) от някои друг и всичко което каже или направи му се струва прекрасно и неповторимо този период трае най-много до месец месец и половина.След това човек започва да вижда недостатъците и грешките на човека в който се е влюбил и ако въпреки недостатъците му остане с него (говоря заради чувства не заради пари) тогава това се нарича любов(обич)

Супер фен Аватара на kobrichka
    Град
    ...Ада....
    Мн точно казано, =D> съгласна съм
    Всичко има край,след като е имало начало...Само споменът остава вечен,само той идва,когато всичко друго вече си е отишло...

Това на което викате влюбване...което обикновено става 5 до 10 минс след като сте го/я видяло...е чист хормон...обичта е вече напредналата фаза...когато хормоните отшумяват и обичаш човека заради характера му,добродетелите му и дори заради недостатъците му...

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Това на което викате влюбване...което обикновено става 5 до 10 минс след като сте го/я видяло...е чист хормон...обичта е вече напредналата фаза...когато хормоните отшумяват и обичаш човека заради характера му,добродетелите му и дори заради недостатъците му...
    +1

moje da obichash mnogo xora prez jivota si ama mojesh da si vliyben samo v sedin

Мега фен Аватара на sasha_90
    "Обичам те" са твърде силни думи и нетрябва да се изричат на всеки.

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    точно така

Животът е адът описан в Библията!

Замислял съм се и сега се замислям.Да се влюбиш е може би нещо повече от приятелство.Да обичаш е нещо много повече от приятелство.
    Rosjanin-twoi brat,
    Amerikanin-twoi wrog,
    Kurva-twoja jena

Цитирай Първоначално написано от Dissenter
    Замислял съм се и сега се замислям.Да се влюбиш е може би нещо повече от приятелство.Да обичаш е нещо много повече от приятелство.
    Донякъде си прав, но ти не обичаш ли приятелите си? Обичаш ги по различен начин, но пак ги обичаш...поне за мен приятелството е преди всичко взаимна обич.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Град
    *Counting down the days 'till I will find you there…I don't care as long as I, I get there with you*
    мисля си че двете понятия са близки по значение, но не съвсем, все пак човек често изпада в положения когато твърди, че е влюбен, но има някаква разлика.. обичаш само по веднъж!

˙·٠•● Obi4am te mishe! ●•٠·˙

ne moga da obqsnq v kfo se s1stoi razlikata , no tq e golqma .. edno e da si vluben , a s1vsem drugo da obichash .. moje bi parfo idfa vlubvaneto v 4oveka a posle lubovta kam nego .. ddz
    вЛасТта Ми ПричиНяВа НаЙ-сИлНиЯ оРгаЗъМ, НаЙ-сЛаДкаТа ТрЪпкА.иСтиНсКа КуЧкА, ЦиНичНа,ЛовКа,БруТаЛнА, с ТеЖъК ПаРфюМ и ЖеЛяЗнА вОлЯ ... с ОбуВкИ На Ferragamo и КосТюМ нА PRADA! Не БъДеТе пРосТо БоГаТи МоМичеТа, а ЖеНи с ВъзМожНосТ!!

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse

Град
    LuNaTa
    saglasna sam s koalka..primerno moq priqtel parvo mi kaza che e vluben v men..i veche posle che me obicha..naistina mislq che vlubvaneto e parvonachalno a posle veche obichash dadenie chovek..neshto takova
    това 4е имам путка,не ме прави путка!!!!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си