- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Какво мислите за стачката на учителите?
Искам да те попитам нещо: Учителите няма да ги има една или две седмици (най - вероятно 1 ден , ама както и да е) те имат план - програма за уроците си. Как ще наваксат изгубеният материал и ако не вземем тези уроци на кого ще се отрази на учителите или на нас? (НЕ искам да се заяждам , но трябва да се погледне отвсякъде).Първоначално написано от alice sw
По темата: Мисля , че не трябва да има такова увеличение , защото всеки мисли пак за себе си. Не може ли всички работещи да се обединят и да направят масова стачка за всички сфери ... Учителите казват , че учениците са виновни , а пък учениците казват , че учителите са некадърни ?! Ред и дисциплина се постига с наказания!!! Ученик направи някоя глупост да се накаже.. , ако има оплакване от учител също да се накаже. Трябва да се научим българите на ред и дисциплина и тогава да искаме пари!!!
Да ама накрая ,ако има стачка ще отрежат ваканциите на децата![]()
Да ама накрая ,ако има стачка ще отрежат ваканциите на децататва министъра го каза по новините
и аре не ми се прайте на мн запознати и навътре в нещата ,защото никой нищо не може да каже със сигурност
Да, ако са с висше образование и жизненоважна функция, да стачкуват!Возят ли се хората на влак?Тогава искам мама и тати да печелят поне по хиледарка...Първоначално написано от ArTanDra
Учителите казват, че учениците са виновни?Пффф....как го измисли?![]()
Учители се наказват, както и ученици...стига да не са спуснати отгоре(каквото явление наблюдавам тази година), става дума и за 2-те категории...
bboy_bunker, ставаше дума за "деца", 'щото много хора се обиждат, като ги наричам така.![]()
Мерси за разяснението, be_true
Другото, което ме притеснява във връзка с удължаването на учебната година е какво ще стане с тези, които сега са 12 клас? Ако не могат да си вземат навреме дипломите за средно образование, няма да могат да кандидатстват във ВУЗ...
Ще ги намерят тея пари от където намериха и за медиците.Първоначално написано от Chr!sSie
![]()
Иначе съм За стачката. Не може хора с образование да взимат 300 лева.![]()
Както казват сега хората- "Днес нняма да се учи защото учителите стачкуват, а след 15 години няма да се учи защото няма учители.."
![]()
даа, знам за министъра, точно заради това съм говорила с учител, който ми каза, че като той стачкува на него не му се плаща, но това не засяга нас....а планът си го изготвя всеки за себе си, това значи, че учителят ще реши как ще преподава после, все пак всички имаме пропиляни часове в правене на нищо....и не на последно място имайте предвид, че малко учители ще стачкуват повече от седмица...все пак това е 1/4 от 350-те лева заплата, само финансово подсигурените с курсове или по някакъв друг начин, ще са готови да защитават каузата си половин или цял месец
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
мхм, indeed...Първоначално написано от bboy_bunker
аз се успокоявам с факта, че са ме пратили година по-рано на училище, тъй че к'вото и да стане...ще кандидатствам навреме)
пффф...една седмица да стачкуват и ще им платят, няма к'во да се косим...
Трябва да стачкуват, явно само по този начин може да се постигне нещо.Лошото е, че това може и да навреди и на нас, учениците.Иначе аз в понеделник мисля да не ходя за малкото часове, които ще има...
Но сигурно исканията им няма да бъдат удовлетворени, защото тези пари просто ги няма.МОН разполага с някакви пари, но за 100% увеличение няма да стигне.
Абе вий луди ли сте,бе,ква стачка ще се отучва,чувате ли се?
Стачка НЕ се отучва,министъра да си бръщолеви каквото си иска.
И не всички учители стачкуват само и единствено заради заплатите.
Не знам защо всички в тази тема засягат само темата за парите,а не и примерно това,че всички родители плащат данък общ доход,който включва и определени пари и за училищата(подръжка имам предвид на училищата),а после тези пари изчезват и наново давате пари я да купите нови чинове,я столове,я дъска и т.н.
Хората са жестоки и безмозъчни същества,които унижожават всичко около себе си,за да изживеят краткия си и безличен живот.
Радвам се, защото ще имам повече време с приятелката в скайп.![]()
![]()
![]()
Дали ще постигнат нещо? Ако се вдигнат масово и за по-дълъг период от време- да.
Offf chesno da vi kaja 6te ni pobarkat .... sq nqma da uchim 2-3 dni ama posle sig vs 2 puti prez .... znaq samo che mai nikoi daskal ne e malcha na malchalivata sta4ka v 4etvartak ... i ne razbrah samo zashto trqbvashe na nas da mal4at kfo ni pokazaha che mogat da malchat li????Epa to tva vseki normalen ili nenormalen 4ovek go moje .... ujasno tapi sa spored mene teq daskali i .... prekalqvat s teq tehnite ..... ZAPLATI ... a pak ne mislq za roditeli ni kato pri zapo4vaneto na vsqka u4ebna gd te kazvat 30lv za tui 80 za onui 150 za vs vi u4ebnici za taq god ..... AZ AKO SAM .... NQMA DA IM DAM UVELI4ENIE .... A PAK AKO IM DAVAT DA NE E SAS 100% ....![]()
Не ИСкам мНого....Искам ВсИчко....
Подкрепям им стачката - заслужават повече пари.
А дали ще успеят - не знам, но поне ще опитат :]
хъхъ..
пепел на устата тиПървоначално написано от stelka_kz
![]()
Ами знам, че няма да е по-добре за нас,защото или ще отучваме, или ще ни се скъсят ваканциите, или пък ще пропуснем тези часове![]()
Дали ще постигнат нещо-не се знае.
Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!
Честно казано не мисля, че ще стигнеш до там, че да даваш увеличение на който и да е.. Пък да не говорим за образовани хора...Първоначално написано от stelka_kz
![]()
В тая държава всяка година на бунтове се вдигат:
Циганите,бакшишите и даскалите макар и някой от вас да са малки не го ли осъзнахте!?![]()
Light The Universe
Съгласна съм!!!Първоначално написано от Tazuma_girl
![]()
suglasna sum 4e u4itelite sa gradivna edinica na ob6estvoto i 4e trqbva da sa motivirani za da si vur6at rabotata i bla bla bla.... no si spomnete 4e jiveem v bulgariq... 100 procenta uveli4enie na zaplatite na vsi4ki u4iteli e nerealisti4no i neposilno za na6ata durjava.... a i se suglasete , 4e ne u4itelite sa nai - zle plateni.... az li4no ne sum 4ula v druga durjava lekarite i sestrite da polu4avat kolkoto u4itelite.... fakt e, 4e dori v durjavite ot evropeiskiq s1uz u4itelite sa zle plateni - v celiq svqt e taka. A i kolko trudno e spored vas da vzeme6 obrazovanie za u4itel??? Emiiii - dosta e lesno (vuv vseki slu4ai e po lesno ot pove4eto drugi obrazovaniq)... A da ne govorim, 4e ako ima efektivna sta4ka pove4e ot 2 sedmici na nas nqma da ni priznaqt u4ebnata godina..... A i sam sigurna 4e vseki ot nas e hodil na uroci, kakto i 4e vsi4ki sme 4uvali frazata "200 evro i nqma zavarka".....
Edin u4itel mnogo hubavo si go be6e kazal: '' koito ne stava za ni6to, stava u4itel. Koito i za tova ne stava - stava direktor, ako i za tova ne stava - otiva v inspektorata, a ako i za tam ne stava - go vzimat za minist1r na obrazovanieto...''![]()
![]()
![]()
Всъщност стачката трябва да продължи 2 месеца за да не се счита годината.
100% увеличение на заплатата-500лв.сега тия жалки 250-300 лв...ми че аз лятото бачкам за повече пари.И не е вярно че най-лесно се става даскал...мда кфо са 2 висши образования да ги вземеш,а?нищо работа..и после да ги приложиш и ако на 50 още имаш някакви нерви си направо щастлив.
Дам... преди 2 години от родителския съвет, в който участваше и майка ми събираха пари за фитнес зала. Търсеха спонсорство от родителите, а от нас учениците взеха по 1 лв. Майка ми тогава даде 400 лв за фитнеса. Хубаво, направиха го. Имаше 6-7 уреда и казаха че ще влизаме по групи в часа по физическо. Е, аз за тия 2 години не съм влизала нито веднъж, а когато преди няколко месеца трябваше да смъкваме в едно мазе разни чинове, видях всичките фитнес уреди, заедно с тоалетни чинии, саксии и радиатори да събират прах и мухълПървоначално написано от Tazuma_girl
Айде кажи ми после как човек да се реши и да помогне с нещо...
I az!Vse pak u4itelite se trudqt mnogo,za da ni nau4at i zaslujavat pone malko po-visoko zapla6tane!Първоначално написано от vodolei4e_m
Дано да постигнат нещо, защото те са хората, които ни изграждат като личности, целта на училището е не само да се учат дългите уроци, а да се предава житейски опит и да ни научават как да се справяме в живота.Вярно има учители, които просто си вършат работата, без да се интересуват дали ученика разбира нещо, дали иска да научи нещо повече и дали на него всичко му е цветя и рози, и че и ние също сме хора... Обаче, по - голямата част от учителите обичат работата си и предават с голяма любов своите знания. Например моята класна имам чувството, че ни обича като собствени деца.. е кажете ми тая женичка, що трябва да си хаби нервите, че сме избягали от час или че ни е паднал успеха, или дори заради някои наш личен проблем, за 200 лв???? На една обикновенна детегледачка и дават по 400 лв. и си щрака с пръсти, а горките учители си хабят здравето и нервите и се чудят как да връзват двата края...
Сърцето ми плаче, крещи и не спира...