.
Отговор в тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 199
    Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от alice sw
    ако знаете колко мразя хората да приказват, без да са запознати с нещо, само, за да изразят мнение

нулевата година не значи да повтаряш, даже на моменти се чудя дали няма да ми е по-лесно, ако се обяви такава...ще имам още време за подготовка за матури и изпити, но определено не вярвам да се обяви такава

няма да ви вземат от никоя ваканция, няма да се учи в събота....учителите стачкуват като не влизат в час =>не им се плаща, но нас това не ни засяга, още повече - не всички учители стачкуват

те не искат веднага 100% увеличение...искат го в рамките на 6-7-8 месеца....постепенно

те са хората с висше образование, получаващи най-малко възнаграждение, а има излишък в бюджета, които те могат да получат като по-високи заплати

по темата: ако си достатъчно добър педагог можеш да накараш учениците и да внимават и да мълчат и да те уважават, дори и ако те мразят...в противен случаи нещо биха научили само хората, които се интересуват силно от предмета

не подкрепям само факта, че не всички протестират, а за всички ще има повишение...дори и за пълните некадърници и дръвници...не мисля, че заплатите им се определят правилно, но това е друг въпрос, вероятно ще се намери компромисен вариант...
    Искам да те попитам нещо: Учителите няма да ги има една или две седмици (най - вероятно 1 ден , ама както и да е) те имат план - програма за уроците си. Как ще наваксат изгубеният материал и ако не вземем тези уроци на кого ще се отрази на учителите или на нас? (НЕ искам да се заяждам , но трябва да се погледне отвсякъде).

По темата: Мисля , че не трябва да има такова увеличение , защото всеки мисли пак за себе си. Не може ли всички работещи да се обединят и да направят масова стачка за всички сфери ... Учителите казват , че учениците са виновни , а пък учениците казват , че учителите са некадърни ?! Ред и дисциплина се постига с наказания!!! Ученик направи някоя глупост да се накаже.. , ако има оплакване от учител също да се накаже. Трябва да се научим българите на ред и дисциплина и тогава да искаме пари!!!

Супер фен Аватара на miminia
    Град
    София
    Да ама накрая ,ако има стачка ще отрежат ваканциите на децата

Супер фен Аватара на miminia
    Град
    София
    Да ама накрая ,ако има стачка ще отрежат ваканциите на децата тва министъра го каза по новините и аре не ми се прайте на мн запознати и навътре в нещата ,защото никой нищо не може да каже със сигурност

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от ArTanDra
    Искам да те попитам нещо: Учителите няма да ги има една или две седмици (най - вероятно 1 ден , ама както и да е) те имат план - програма за уроците си. Как ще наваксат изгубеният материал и ако не вземем тези уроци на кого ще се отрази на учителите или на нас? (НЕ искам да се заяждам , но трябва да се погледне отвсякъде).

По темата: Мисля , че не трябва да има такова увеличение , защото всеки мисли пак за себе си. Не може ли всички работещи да се обединят и да направят масова стачка за всички сфери ... Учителите казват , че учениците са виновни , а пък учениците казват , че учителите са некадърни ?! Ред и дисциплина се постига с наказания!!! Ученик направи някоя глупост да се накаже.. , ако има оплакване от учител също да се накаже. Трябва да се научим българите на ред и дисциплина и тогава да искаме пари!!!
    Да, ако са с висше образование и жизненоважна функция, да стачкуват!Возят ли се хората на влак?Тогава искам мама и тати да печелят поне по хиледарка...
    Учителите казват, че учениците са виновни?Пффф....как го измисли?
    Учители се наказват, както и ученици...стига да не са спуснати отгоре(каквото явление наблюдавам тази година), става дума и за 2-те категории...

bboy_bunker, ставаше дума за "деца", 'щото много хора се обиждат, като ги наричам така.

Мерси за разяснението, be_true

Другото, което ме притеснява във връзка с удължаването на учебната година е какво ще стане с тези, които сега са 12 клас? Ако не могат да си вземат навреме дипломите за средно образование, няма да могат да кандидатстват във ВУЗ...

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Chr!sSie
    Трябват 500 млн. евро за да им вдигнат заплатите...Незнам държавата откъде ще ги намери тези пари. Те даскалите са готови да провалят годината, а ние да повтаряме...тва ще е ужасно Може би заслужават вдигане на заплатите, но чак със 100%..
    Ще ги намерят тея пари от където намериха и за медиците.
    Иначе съм За стачката. Не може хора с образование да взимат 300 лева.

Както казват сега хората- "Днес нняма да се учи защото учителите стачкуват, а след 15 години няма да се учи защото няма учители.."

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    даа, знам за министъра, точно заради това съм говорила с учител, който ми каза, че като той стачкува на него не му се плаща, но това не засяга нас....а планът си го изготвя всеки за себе си, това значи, че учителят ще реши как ще преподава после, все пак всички имаме пропиляни часове в правене на нищо....и не на последно място имайте предвид, че малко учители ще стачкуват повече от седмица...все пак това е 1/4 от 350-те лева заплата, само финансово подсигурените с курсове или по някакъв друг начин, ще са готови да защитават каузата си половин или цял месец
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker
    Мерси за разяснението, be_true

Другото, което ме притеснява във връзка с удължаването на учебната година е какво ще стане с тези, които сега са 12 клас? Ако не могат да си вземат навреме дипломите за средно образование, няма да могат да кандидатстват във ВУЗ...
    мхм, indeed...
    аз се успокоявам с факта, че са ме пратили година по-рано на училище, тъй че к'вото и да стане...ще кандидатствам навреме)
    пффф...една седмица да стачкуват и ще им платят, няма к'во да се косим...

Мега фен Аватара на koalka
    Трябва да стачкуват, явно само по този начин може да се постигне нещо.Лошото е, че това може и да навреди и на нас, учениците.Иначе аз в понеделник мисля да не ходя за малкото часове, които ще има...
    Но сигурно исканията им няма да бъдат удовлетворени, защото тези пари просто ги няма.МОН разполага с някакви пари, но за 100% увеличение няма да стигне.

Абе вий луди ли сте,бе,ква стачка ще се отучва,чувате ли се?
    Стачка НЕ се отучва,министъра да си бръщолеви каквото си иска.

И не всички учители стачкуват само и единствено заради заплатите.
    Не знам защо всички в тази тема засягат само темата за парите,а не и примерно това,че всички родители плащат данък общ доход,който включва и определени пари и за училищата(подръжка имам предвид на училищата),а после тези пари изчезват и наново давате пари я да купите нови чинове,я столове,я дъска и т.н.
    Хората са жестоки и безмозъчни същества,които унижожават всичко около себе си,за да изживеят краткия си и безличен живот.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Радвам се, защото ще имам повече време с приятелката в скайп.

Дали ще постигнат нещо? Ако се вдигнат масово и за по-дълъг период от време- да.

....

Offf chesno da vi kaja 6te ni pobarkat .... sq nqma da uchim 2-3 dni ama posle sig vs 2 puti prez .... znaq samo che mai nikoi daskal ne e malcha na malchalivata sta4ka v 4etvartak ... i ne razbrah samo zashto trqbvashe na nas da mal4at kfo ni pokazaha che mogat da malchat li????Epa to tva vseki normalen ili nenormalen 4ovek go moje .... ujasno tapi sa spored mene teq daskali i .... prekalqvat s teq tehnite ..... ZAPLATI ... a pak ne mislq za roditeli ni kato pri zapo4vaneto na vsqka u4ebna gd te kazvat 30lv za tui 80 za onui 150 za vs vi u4ebnici za taq god ..... AZ AKO SAM .... NQMA DA IM DAM UVELI4ENIE .... A PAK AKO IM DAVAT DA NE E SAS 100% ....
    Не ИСкам мНого....Искам ВсИчко....

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Подкрепям им стачката - заслужават повече пари.
    А дали ще успеят - не знам, но поне ще опитат :]
    хъхъ..

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Tazuma_girl
    Той не ги чатка тия работи, нали така?
    - Всички авто-части на едно място!

Мега фен Аватара на Blab

Re: ....

Цитирай Първоначално написано от stelka_kz
    Offf chesno da vi kaja 6te ni pobarkat .... sq nqma da uchim 2-3 dni ama posle sig vs 2 puti prez .... znaq samo che mai nikoi daskal ne e malcha na malchalivata sta4ka v 4etvartak ... i ne razbrah samo zashto trqbvashe na nas da mal4at kfo ni pokazaha che mogat da malchat li????Epa to tva vseki normalen ili nenormalen 4ovek go moje .... ujasno tapi sa spored mene teq daskali i .... prekalqvat s teq tehnite ..... ZAPLATI ... a pak ne mislq za roditeli ni kato pri zapo4vaneto na vsqka u4ebna gd te kazvat 30lv za tui 80 za onui 150 za vs vi u4ebnici za taq god ..... AZ AKO SAM .... NQMA DA IM DAM UVELI4ENIE .... A PAK AKO IM DAVAT DA NE E SAS 100% ....
    пепел на устата ти

Ами знам, че няма да е по-добре за нас,защото или ще отучваме, или ще ни се скъсят ваканциите, или пък ще пропуснем тези часове
    Дали ще постигнат нещо-не се знае
    .
    Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София

Re: ....

Цитирай Първоначално написано от stelka_kz
    Честно казано не мисля, че ще стигнеш до там, че да даваш увеличение на който и да е.. Пък да не говорим за образовани хора...

В тая държава всяка година на бунтове се вдигат:
    Циганите,бакшишите и даскалите макар и някой от вас да са малки не го ли осъзнахте!?
    Light The Universe

Повече от фен
    Абе вий луди ли сте,бе,ква стачка ще се отучва,чувате ли се?

Не знам защо всички в тази тема засягат само темата за парите,а не и примерно това,че всички родители плащат данък общ доход,който включва и определени пари и за училищата(подръжка имам предвид на училищата),а после тези пари изчезват и наново давате пари я да купите нови чинове,я столове,я дъска и т.н.
    Съгласна съм!!!

suglasna sum 4e u4itelite sa gradivna edinica na ob6estvoto i 4e trqbva da sa motivirani za da si vur6at rabotata i bla bla bla.... no si spomnete 4e jiveem v bulgariq... 100 procenta uveli4enie na zaplatite na vsi4ki u4iteli e nerealisti4no i neposilno za na6ata durjava.... a i se suglasete , 4e ne u4itelite sa nai - zle plateni.... az li4no ne sum 4ula v druga durjava lekarite i sestrite da polu4avat kolkoto u4itelite.... fakt e, 4e dori v durjavite ot evropeiskiq s1uz u4itelite sa zle plateni - v celiq svqt e taka. A i kolko trudno e spored vas da vzeme6 obrazovanie za u4itel??? Emiiii - dosta e lesno (vuv vseki slu4ai e po lesno ot pove4eto drugi obrazovaniq)... A da ne govorim, 4e ako ima efektivna sta4ka pove4e ot 2 sedmici na nas nqma da ni priznaqt u4ebnata godina..... A i sam sigurna 4e vseki ot nas e hodil na uroci, kakto i 4e vsi4ki sme 4uvali frazata "200 evro i nqma zavarka".....
    Edin u4itel mnogo hubavo si go be6e kazal: '' koito ne stava za ni6to, stava u4itel. Koito i za tova ne stava - stava direktor, ako i za tova ne stava - otiva v inspektorata, a ako i za tam ne stava - go vzimat za minist1r na obrazovanieto...''

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Всъщност стачката трябва да продължи 2 месеца за да не се счита годината.
    100% увеличение на заплатата-500лв.сега тия жалки 250-300 лв...ми че аз лятото бачкам за повече пари.И не е вярно че най-лесно се става даскал...мда кфо са 2 висши образования да ги вземеш,а?нищо работа..и после да ги приложиш и ако на 50 още имаш някакви нерви си направо щастлив.

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Дам... преди 2 години от родителския съвет, в който участваше и майка ми събираха пари за фитнес зала. Търсеха спонсорство от родителите, а от нас учениците взеха по 1 лв. Майка ми тогава даде 400 лв за фитнеса. Хубаво, направиха го. Имаше 6-7 уреда и казаха че ще влизаме по групи в часа по физическо. Е, аз за тия 2 години не съм влизала нито веднъж, а когато преди няколко месеца трябваше да смъкваме в едно мазе разни чинове, видях всичките фитнес уреди, заедно с тоалетни чинии, саксии и радиатори да събират прах и мухъл Айде кажи ми после как човек да се реши и да помогне с нещо...

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от CooL^GirL^^^
    Дам... преди 2 години от родителския съвет, в който участваше и майка ми събираха пари за фитнес зала. Търсеха спонсорство от родителите, а от нас учениците взеха по 1 лв. Майка ми тогава даде 400 лв за фитнеса. Хубаво, направиха го. Имаше 6-7 уреда и казаха че ще влизаме по групи в часа по физическо. Е, аз за тия 2 години не съм влизала нито веднъж, а когато преди няколко месеца трябваше да смъкваме в едно мазе разни чинове, видях всичките фитнес уреди, заедно с тоалетни чинии, саксии и радиатори да събират прах и мухъл Айде кажи ми после как човек да се реши и да помогне с нещо...
    Минали сте се ^^ .
    - Всички авто-части на едно място!

Цитирай Първоначално написано от vodolei4e_m
    Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker
    Цитирай Първоначално написано от Seizure of Power
    тия па кво реват
    да не вдигат торби с цимент по цял ден, че 100% увеличение ?
    Не, но си късат нервите по цял ден
    Не си струва за 300-400лв да си съсипваш здравето.. то и за 1000 не си струва де, ама айде..
    podkrepqm
    I az!Vse pak u4itelite se trudqt mnogo,za da ni nau4at i zaslujavat pone malko po-visoko zapla6tane!

Дано да постигнат нещо, защото те са хората, които ни изграждат като личности, целта на училището е не само да се учат дългите уроци, а да се предава житейски опит и да ни научават как да се справяме в живота.Вярно има учители, които просто си вършат работата, без да се интересуват дали ученика разбира нещо, дали иска да научи нещо повече и дали на него всичко му е цветя и рози, и че и ние също сме хора... Обаче, по - голямата част от учителите обичат работата си и предават с голяма любов своите знания. Например моята класна имам чувството, че ни обича като собствени деца.. е кажете ми тая женичка, що трябва да си хаби нервите, че сме избягали от час или че ни е паднал успеха, или дори заради някои наш личен проблем, за 200 лв???? На една обикновенна детегледачка и дават по 400 лв. и си щрака с пръсти, а горките учители си хабят здравето и нервите и се чудят как да връзват двата края...
    Сърцето ми плаче, крещи и не спира...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си