- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Какво мислите за стачката на учителите?
Ами за гол учител не съм виждала...но познавам учители, които например не са си купувлаи нови обувки от 5 години насам....или от три години, ходят с един и същи костюм на първия учебен ден!Първоначално написано от ThankYouVeryMuch
Самата аз миналата година бях два месеца на боб и картофи!И знаеш ли защо!?Защото майка ми получаваше 180 лева и нямаше пари да ми купи ядене!
Занеш ли колко учители не могат да взимат по-високи заплати, защото нямат висше с английска фиология примерно, но са завършили история и българска фиология...и пак не могат да работят по специалността си, защото училищата си пазят дъртите 60 годишни исторички?!
Или че ако са в системата на Бюрото по труда, работата им е на ръба?!Защото ако в един момент, си постъпил на работа в...125то СОУ в Младост да речем, до месец Бюрото по труда, могат да пратят висшист, който е с 15 години по-млад от тебе, но има висше със специалност...и ти си отиваш!
Занеш ли колко ебзработни учители има?!Точно за това, че системата е шибана!А знаеш ли колко хора по професия са учители, но не работят това?!Защо?Защото парите са малко!
Пенсията на даскалите е нищожна....баба ми като бивш учител със 35 години стаж получава 80 лева пенсия!Може ли да се живее с тези пари?!
И както каза експлойтед тийн учителите работят през ваканциите!Миналата година съседката ни не си беше у дома за Коледа, защото беше в училището си, за да се разправя с някви седмокласници, които ще са изключени от училище!
Ваканцията на учителите официално е от 15 юли, до 1 септември!еми...не е почивка тва, вярвай!Защото никъде не се броят оставащите на изпит до края на юли нали?!![]()
Не, не говоря глупости!Това, че ти не обичаш своите учители и, явно, те не са допринесли с нищо за твоята обща култура, не значи, че всички учители са тъпанари като твоите!И да...аз съм малка, аз съм сополанко, даже понякога може и да съм неблагодарна към учителите си, но поне ги подкрепям в това им начинание и ги уважавам...за разлика от повечето ученици днес!Първоначално написано от ThankYouVeryMuch
1во:НИКОГА не съм дъвкала дъвка в час!Никога...
2ро:Не играя карти, да!Н еобичам да играя на карти!
3то:Винаги преди история (примерно) си прочитам следващия урок...за да знам за що иде реч!И да уча!
4то:Всъщност тази година подарих точно два карамфила...нямах пари за повече!
5то:Добрият учител никога не си доспива!И мисля, че не съм единственото дете на учители тук, което може да каже, че родителят/ите му не си лягат в 10 вечерта!
Не не мрънкам...но уотева...въпрос на гледни точки!Първоначално написано от ThankYouVeryMuch
съмнява ме скоро да се постигне консенсус...
днес бях на протеста пред президентството и доколкото успях да разбера (и чуя де...то беше някаква уникална лудница) от министерството няма да отстъпят, а учителите си запазват исканията..![]()
успях да документирам един-два култови лозунга, ама като си кача снимките на компютъра тогава ще ви покажа![]()
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
suglasna, ama otkude da gi vadqt tezi pari? to ne stava taka, to i az iskam da otida v parij i da imam 4asten samolet i o6te mn ne6ta, ama to ne e da izvadi vul4ev edna pa4ka ot zadniq jod i da gi prusne za u4itelite! to sa vs se metnaha da sta4kuvat- u4eni, aptekari..... a puti6ta i drugi takiva! pari za tova otkude????Първоначално написано от chocolate`kiss
Мисля че са в пълното си право да искат сто-процентово увеличение на заплатите си!Повярвайте ми с 200 лева не се живее!Майка ми е учителка и заплатата и е точно 250 лева!Във всички останали държави от ЕС заплатите на учителите не са по малко от 500 евро!Та дори в Румъния учителите получават 3-4 пъти по-висока заплата от Българската .. а уж се твърдеше че България е по-добре!Министъра на Образованието бил казал, че единствено Халеевата Комета ще го притесни, ако смени посоката си на движение.Мда е това показва колко го ебе за образованието в България.Нашето образование се слави като едно от най-добрите в цял свят!Не мислите ли че учителите поставят нашата основа?!?!Защото аз мисля, че е така и за един достоен труд, заплата от рода на 200 лева в някой случаи повече е СМЕШНА!![]()
ЕСТ 4Е ПОДКЕПЯМ !!!!!!!!Мама е у4ителка,взима мн малко пари,труда и е неблагодарен и неоценен/// Адски ми е мъ4но за тях
![]()
![]()
МИЛИТЕ хора няяям думи за кфа скапана държава става дума
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
МРАЗЯ надути...малки...гадни...злоб
Подкрепям я. Имам майка, учител и съм наясно, за какво става въпрос. Трудът, който се полага и условията, в които се работи не са равностойни със това възнаграждение! А коментарите по адрес на "невероятният" и "компетентен" министър на образованието, просто ще си ги спестя!![]()
И не само тва...Това са хора, които всеки ден са наранявани от учениците...и то морално!Чрез неуважение, чрез действия...как се чувства един учител, когато трети клас сополонако почне да ходи по перваза на класната стая в междучасието?!Първоначално написано от ^^^БоГинЯ^^^
Или когато коментара на родителите е "Кой ще ни гледа децата сега?!"...дане би учителите да са бавачки?!
Или когато шестокласник ти каже "млъквай ма, бастун!"?!
Само за психическите увреждания заслужават повече пари!
Добре, отговарям ти на предния пост. Ако под "разбирачите" поставяш всички онези, които са на различно мнение от теб, то наистина няма смисъл да спорим. Просто си мисля, че защитаваш прекалено много тези хора, преподавател ли си? Имам много такива, които само се пишат за учители, а дори не могат едно контролно да направят. Вадят си от онези сборници с тествове и сравняват като съкати отговора от задните страници на книжката. Това и обяснява факта, че всички некадърници имат 6-ци. А същия учител не се вълнува от това дали децата знаят нещо, а от това дали има 50 стотинки за мазна баничка и кафе. Повечето учители просто изглеждат угоени.Първоначално написано от exploitedteen
Та да си дойдем на думата ? Трябва ли този цирк да провали учебната за смешните искания на преподавателите ? Всеки знае, че 100% е не реално увеличение. В тази държава има освен учители и много други хора с не по-висока заплата и пак се оправят. Какво прави учителите толкова специални? Въобще не виждам от какво се оплакват. Не стига, че много от тях са комплексирани застаряващи невротици без никакъв подход с децата, а сега взеха да стачкуват просташкото искане за още пари. Алоо ? Огледайте се къде сте и вижте, че реално погледнато никак не ви е зле. Тъпи копелета, какво да кажа. Ще обидя двама трима, но не ми дреме. Това, което се развива в момента е едина нехуманна постановка.
Като толкова искат и смятат, че заслужават да се направи един тест на всеки преподавател, който се оплаква, за да се види дали изобщо заслужава да има квалификация за преподавател и да е в основание да иска повече! Нека се въведе система за оценка на всеки учител, което не малко пъти е било предлагано. Задниците обаче ги е стар да се подлагат на тестове особено знаейки, че реалните им възможности не покриват това, което се иска за да си учител.
Първоначално написано от brain_stew
Първо. Гориките учители, те май са единствените, които си износват дрехите. Я стига ! Много хора в държавата ни имат нужда от пари. Не са само те, я! Не само учителите са вишисти, далеч по-голям е броят на вишистите, които работят други неща. Учителите са просто един малък процент от целия бульон от хора и съдби на тази земя. Всеки има нужда от пари.
Второ. Винаги се търсят хора с тясна специалност. Естествено е като хора, които нямат квалификацията и уменията да бъдат измествани от по-млади, по-умни и надарени. В това няма нищо жестоко , всеки сам избира пътя си. Не сме виновни за онези, които се пишат за учители, а през целия си живот не са умеели да преподават. А системата, дали е шибана или не, ти в качеството си на каква даваш подобни квалификации. Нима вече работиш и се издържаш, че да има от какво да се оплакваш, да си разбрала, че никой не те оценява, че доходите ти не стигат. Не е така, умовете винаги ги оценяват. Не познавам беден вишист. Виж, познавам интелигентни хора, които са бедни, но безработен вишист не. Ако имаш умения и квалификация в тясна специалност, винаги ще бъдеш оценен. Дори и в България !
Постовете тук нараснаха лавинообразно и нямам време да отговарям подробно затова ме извинете ако тук таме има смислови грешки. Иначе позицията ми е ясна ! Не подкрепям тази стачка !
няма да споря с никого, защото отсега казвам, че който НЕ Е съгласен със стачката - НЕ Е ПРАВне приемам критики и възражения
искам само да кажа, че учителите в плевен утре ще блокират движението тук, а в сряда заминават за софия със същата цел
пожелавам им успех!![]()
Собственост на Canis_Dirus
ThankYouVeryMuch, я се огледай бе! Говориш ми, че имало още куп вишисти, професионалисти и още много съдби !?! А тези всички професионалисти от къде мислиш тръгват? Кой им дава старта в този живот? От кой получават висшето си образование? Замисляш ли се, или просто ги праскаш ей така? Казваш, че не виждаш от какво се оплакват? Имаш ли си на представа, че майка ми работи по абсурдно натоварваща програма, в невероятно мизерни условия, за някаква си мижава заплата. Знаеш ли, че като се прибере в къщи е натоварена и психически и физически и едвам намира време да си отдъхне! Всичко това, идва от глупавият ни министър, който се чуди каква още невероятна глупост да измисли. Ти да не мислиш, че стачкуват само за пари ?!?
Майка ми трябва цял ден да окротява и да се опитва да научи на нещо някакви зверчета, чийто родители, не са намерили начин да ги възпитат? Не смятам, че някакви си 300 лева са достатъчни за тези условия на труд! Чудим се ние тук, как да смогнем и добре, че баща ми взима по висока заплата, та някак се справяме!![]()
Висшето си го получават от вишисти. Не съм информиран дали университетските преподаватели стачкуват. Както и да е. Отговорих на значително голяма част от въпросите. По-назад в постовете ми ще откриеш отговори на настоящите ти въпроси ако тръгна отново да отговарям рискувам да се повторя напразно.Първоначално написано от swords1010
А по начало мен тази стачка не ме плаши. Всички много добре знаем, че ако тя продължи още 1 месец да речем вече ще има масови уволнения и учителите ще се смирят и един по един ще се върнат кой от къде дошъл.
Искрено съжалявам, че майка ти е учителка. Наистина неблагодарна професия, но ние учениците не сме виновни. Защо трябва да бъдем потърпевши след време. Защо не питаш майка ти защо учителите не предприемат гладна стачка вместо да отсъстват от часовете или просто така им е много по-изгодно? И не приемай директния ми въпрос с лоши чувства. Имам чисто позитивно отношение към проблема, просто нека чуем видим и гледната точка на някой, който е по в центъра на нещата.
Т.е. пием вода директно от извора, нали? Ако получим отговори нататък може и да продължим иначе безмислената вече дискусия.
ThankYouVeryMuch, не могат да бъдат уволнени, защото си имат договори и това което правят е напълно законно! Питаш защо ние трябва да сме потърпевши? Ти ще си потърпевш, ако исканията им не бъдат изпълнени! И преди стачката си бил потърпевш! Нямаш си представа, колко по-лека може да бъде програмата!
Иксплойтед, до тук не прочетох конрааргументи.
Само ме убеди да препрочета отново поста си, за да видя къде са ми грешките. Не ги открих, дори умората да може да ме извини, все пак ако съм допуснал грешка наистина не я открих. Светни ме бързо къде бъркам, че си лягам и може и да не намина тук скоро.
пп. Никъде не съм се и сравнявал с преподавателите, че да се взимам за по-способен. Дори за миг не съм намекнал ни най-тънко, че подценявам психическото им здраве. Даже изказах притеснението си, че повечето от тях са застаряващи комплексирани невротици както ти успя да извадиш тази част от контекста и да решиш, че може би ще ми стане съвестно от позицията на ученик и да кажа "Да, ние сме виновни!." Само дето съвсем не се чувствам виновен за провала в личния живот на някои, които наистина пренасят негавното си настроение в клас .![]()
Както и да е, лека и доходна.
Без лоши чувства, thank you very much !![]()
Да, но дали щяха да стигнат до там, ако е нямало, кой да им даде елементарни знания? А тези вишисти от които получават знанията си, от къде за получили своите? Разбери, че ако образованието в една държава закъса, това би било пагубно за нея!Първоначално написано от ThankYouVeryMuch
exploited, напълно те подкрепям, но има ли смисъл?
Както казва Мечо Пух: "Някои са умни, а някои не са"...
Аз подкрепям стачката с 5 ръце, но вече си искам даскало![]()
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
Ако стачката продължи още две седмици ще анулират годинатанещо такова чух...
What you give is what you get!
Абе, до там надали ще стигнат, ама някои от нас имат нужда от знания за матурите все пак... кво трябва да хукваме всички на уроци ли![]()
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
Еми няколко човека така ми казаха...то и на мен тая година ми е много важна![]()
Първоначално написано от Desi_etnies
няма да я анулират - абсурдно е
вчера говорих с учителката си по литература, при която ходя на уроци, та тя ми обясни всичо на дълго и широко
мързи ме да повтарям, пък и ще стане супер дълъг пост
просто приеми на доверие, че това е невъзможно да се случи
Само споменах какво чух..и на мен ми се струва абсурдно..невозможно..![]()
Първоначално написано от Desi_etnies
да де
аз да ти кажа, щото не знам какво си мислиш
и аз чух подобни неща, но ти представяш ли си да ни провалят цяла година?! особено пък както съм 12 клас.. no way!
така е...
и мене силно ме съмнява да провалят годината - това значи да настъпи някакъв хаос в иначе така обърканата ни образователна система
гимназиите няма да имат осмокласници, университета ще остане за една година без нови студенти..
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
мда, така е
пък и някога да сте чували да се е случвало?
ами пък как ще се процедира с тези учители, които преподават
примерно половината у-ще стачкува, а другата половина - бачка
тогава кво правим при евентуално анулиране?
абеее.. пълен абсурд![]()
Първоначално написано от exploitedteen
Хахаха!По няква ужасна случайност баща ми пък е военен!![]()
Но в това отношение си напълно прав!Повечето началници на баща ми примерно приличат на буренца!Едни оплешивяли, застаряващи перфектно надебелели буренца!
И се търкалят те в кабинета си, по столовете, размахват листове и т.н.
Макар че и на военните заплатата не беше кой знае колко, но малко хора знаят, че при военните също имаше стачка!
Началникът им не беше доволен от заплащането и не подписваше рапорта за заплатите.Което за недосетливите, значи, че просто в един момент военните нямаха заплати...това продължи около...една седмица, и бърже им вдигнаха заплатите с 200 кинта!
А майка ми преподава вече 15 години...от както се помня, все се е оплаквала от заплащането...
ThankYouVeryMuch, някъде спомена, че е логично да се приема на работа човек, който е с висше, със специалност и т.н....надарен, и ОПИТЕН!
Ебаси опита има едно 22 годишно девойче, тамън излязло от университета!
Както каза експлойтед....заплатата от 500 лева средно е напълно недостатъчна!
В Германия на учителите плащат по 1500 евро!А уж сме вече в Европейския съюз!![]()