.
Отговор в тема
Страница 1 от 8 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 199

Какво мислите за стачката на учителите?

Какво мислите за стачката на учителите? Смятате ли, че ще успеят да постигнат нещо? Тези действия няма ли да им излезнат през носа накрая?

Супер фен Аватара на miminia
    Град
    София
    Мисля,че в понеделник няма да уча,но въпреки това във вторник ще имам немски

Супер фен
    Град
    Мбабане
    тия па кво реват
    да не вдигат торби с цимент по цял ден, че 100% увеличение ?

Цитирай Първоначално написано от Seizure of Power
    тия па кво реват
    Не, но си късат нервите по цял ден
    Не си струва за 300-400лв да си съсипваш здравето.. то и за 1000 не си струва де, ама айде..

Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker
    тия па кво реват
    Не си струва за 300-400лв да си съсипваш здравето.. то и за 1000 не си струва де, ама айде..
    podkrepqm

Според мен са си в правото да искат по-високи заплати, всеки от училището е тръгнал! Заради нас си тровят нервите по цял ден. Освен това искат не само по-големи заплати, искат да има повече пари за образованието в България. Така че ги подкрепям хората, не им е никак лесно.
    It's like I can't breathe
    It's like I can't see anything
    Nothing but you
    I'm addicted to you...

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Vupreki,che moito uchilishte nqma da stachkuva,poneje ne e kum obshtinata e kum samoto ministerstvo,podrepqm q

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    тия па кво реват
    Ще получат достойни заплати, когато отдадат достоен труд.
    Колко даскали си вършат работата както подобава?
    - Всички авто-части на едно място!

Супер фен
    Град
    Мбабане
    добрите даскали успяват да си докарат доход от частни уроци и получават повече след въвеждането на диференцираното заплащане
    само некадърниците реват за 100%

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от sexita
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    тия па кво реват
    Те трябва да дойдат психиатри да ни учат.Аз лично не бих се справила ако съм учител.По-скоро бих отишла още на първия ден в лудницата..
    Да не говорим,че лично АЗ побърквам даскалите в училище...
    Това какво общо имаше с моето мнение?
    - Всички авто-части на едно място!

! ! !
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Повече от фен
    pove4eto hora sus durjavni raboti imat nisko zapla6tane ... ima mnogo hora v drugi sferi koito su6to biha bili v pravoto si da imat takiva iskaniq no zasega mislq 4e e absyrd da imat yspex ! a da ne govorim 4e tva 100
    % e nevuzmojno

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Парите са мотивация.Колко мотивиран може да си когато имаш висше...а някои че и 2 и зимаш няма и 300лв.Учителите са основна брънка в изграждането на общество и заслужават да взимат прилична заплата.Дори в страни като Албания и Румъния взимат с пъти повече от нашите учители...Не е случайно че все по-малко млади хора се отказват да стават учители...дори и такива завършили педагогика и тн след година 2 в училище и просто се отказват...като учителката ми по френски например.Вярно,че не си рискуват живота ама си тровят нервите и си съсипват здравето...И въпреки жалкаа заплата много учители се стремят да ни дадат най-доброто и да ни научат качествено.
    Представете си,че изведнъж всички те наистина се вдигнат на стачка...всички!и сериозно!...няма ли учители ние се връщаме...едва ли не в каменната ера...без елементарно образование не се живее

Голям фен Аватара на Maimunche_f
    Град
    Дълбоката провинция....
    Харесва ми това че няма да учим, но не мисля, че учителите имат някакво основание, за да искат по-големи заплати. В училище даскалите нищо не ни учат, ама като отидем на уроци са много внимателни...обесняват...вси чко на 6. Като искат високи заплати трябва да има нещо в замяна, а да си взимат заплатките и да си "въртят синджирчето" по цял ден.

Повече от фен
    Определено няма да бъде ефективна след като искат 100%.Супер Нагло е някак...хоп, стачка и 100% увеличение, хоп...още една, айде още 100 .Дори и да се увеличи със 100% няма да е изведнъж,да бяха излезли с някфи 30-40 % примерно.Пак е много, но е по-приемливо поне. Съгласна съм ,че заплатите са хипер малки, но няма как да получат това увеличение.Дали ще им излезе през носа- ами горе-долу, стачката е неплатена, за да приключи ше им дадат някфи 10 % , за да им затворят устите. И тия (примерно) 10 % ще покрият неплатения период...Тъпото е,че най-вероятно ше излезе на нашия нос, защото ако продължи доста ще тряа да учиме няколко съботи сигурно...и следователно цялата работа едва ли не рефлектира върху нас...или пропаднала година или учене събота

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Цитирай Първоначално написано от Maimunche_f
    Харесва ми това че няма да учим, но не мисля, че учителите имат някакво основание, за да искат по-големи заплати. В училище даскалите нищо не ни учат, ама като отидем на уроци са много внимателни...обесняват...вси чко на 6. Като искат високи заплати трябва да има нещо в замяна, а да си взимат заплатките и да си "въртят синджирчето" по цял ден.
    хайде ти се опитай да се занимаваш едновременно с 30 крещящи,неадекватни идиотчета.Не всички учители могат да бъдат сроги...просто това им е в характера...тези,които се развикат или налагат наказания и тн на тях им се сърдите ама в часовете им се мълчи,а тия дето не могат да се справят с учениците и са душички им се качваме на главата.

После ще ни вземат ваканциите заради стачките

Град
    София
    Най-малкото, което заслужават, за дето се занимават с откачалки като нас, е по-висока заплата.
    And now I make a spell,
    "forget I've ever been here"!
    Don't ask, I won't tell,
    may all of our pain dissapear!

тия па кво реват
    Във всяко стадо си има черни овце..

А и по-нагоре някой ви го каза - без мотивация (в случая финансова) никой не би си направил труда да се хаби за нищо.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Трябват 500 млн. евро за да им вдигнат заплатите...Незнам държавата откъде ще ги намери тези пари. Те даскалите са готови да провалят годината, а ние да повтаряме...тва ще е ужасно Може би заслужават вдигане на заплатите, но чак със 100%..

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    ако знаете колко мразя хората да приказват, без да са запознати с нещо, само, за да изразят мнение

нулевата година не значи да повтаряш, даже на моменти се чудя дали няма да ми е по-лесно, ако се обяви такава...ще имам още време за подготовка за матури и изпити, но определено не вярвам да се обяви такава

няма да ви вземат от никоя ваканция, няма да се учи в събота....учителите стачкуват като не влизат в час =>не им се плаща, но нас това не ни засяга, още повече - не всички учители стачкуват

те не искат веднага 100% увеличение...искат го в рамките на 6-7-8 месеца....постепенно

те са хората с висше образование, получаващи най-малко възнаграждение, а има излишък в бюджета, които те могат да получат като по-високи заплати

по темата: ако си достатъчно добър педагог можеш да накараш учениците и да внимават и да мълчат и да те уважават, дори и ако те мразят...в противен случаи нещо биха научили само хората, които се интересуват силно от предмета

не подкрепям само факта, че не всички протестират, а за всички ще има повишение...дори и за пълните некадърници и дръвници...не мисля, че заплатите им се определят правилно, но това е друг въпрос, вероятно ще се намери компромисен вариант...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Повече от фен Аватара на Octofunk
    Град
    New Kind of World
    От 10 учители, 2-ма заслужават това увеличение. И не ми отговаряите, че го заслужават, защото си имали работа с "откачалки". Това е ИЗЦЯЛО техен проблем, че не могат да въдворят ред в часовете си. Както каза един преди мен, строгите учители може и да са мразени, но в техните часове се мълчи и слуша, и се учи за контролните. При мекушавите просто скалъпваш един пищов и си готов...

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от alice sw
    ако знаете колко мразя хората да приказват, без да са запознати с нещо, само, за да изразят мнение

нулевата година не значи да повтаряш, даже на моменти се чудя дали няма да ми е по-лесно, ако се обяви такава...ще имам още време за подготовка за матури и изпити, но определено не вярвам да се обяви такава

няма да ви вземат от никоя ваканция, няма да се учи в събота....учителите стачкуват като не влизат в час =>не им се плаща, но нас това не ни засяга, още повече - не всички учители стачкуват

те не искат веднага 100% увеличение...искат го в рамките на 6-7-8 месеца....постепенно

те са хората с висше образование, получаващи най-малко възнаграждение, а има излишък в бюджета, които те могат да получат като по-високи заплати

по темата: ако си достатъчно добър педагог можеш да накараш учениците и да внимават и да мълчат и да те уважават, дори и ако те мразят...в противен случаи нещо биха научили само хората, които се интересуват силно от предмета

не подкрепям само факта, че не всички протестират, а за всички ще има повишение...дори и за пълните некадърници и дръвници...не мисля, че заплатите им се определят правилно, но това е друг въпрос, вероятно ще се намери компромисен вариант...
    Благодаря ти!Радвам се, че има и умни, начетени деца(т'ва не е обида, а сборната ни категория)!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    ! ! !
    Подкрепям с две лапи Аз лично в даскало колкото и да внимавам нищо не разбирам!!! И не съм само аз повярвайте ми!!!

Цитирай Първоначално написано от be_true
    Цитирай Първоначално написано от alice sw

Благодаря ти!Радвам се, че има и умни, начетени деца(т'ва не е обида, а сборната ни категория)!
    Колко си скромна само...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си