Тука сега стана въпрос за частици от нас и т.н. Добре де,ако така наречената "частица от теб" те е напуснала,можеш ли да я принудиш да се върне?Идеята не е добра.
Първо ще отговоря на останалите съфорумци относно бившите гаджета,че нещо взехте да нападате авторката.Когато обичате някого,той наистина става част от вас,но когато си отиде - имало е някаква причина и тази рпичина ще изчезне ли ако тръгнете пак с него/нея? А като се появят още проблеми и пак се разделите?А можете ли да тръгвате и да късате по 100 пъти,че да ви дойде акъла в главата?Аз съм чудесен пример какво НЕ трябва да правите.Аз тръгвах и късах с едно момче 3 пъти в рамките на 1 година.Обичах го,много близки бяхме...и след всяко следващо късане и тръгване имаше все повече проблеми.Ами добре,и аз се чувствах ужасно и много гадно като скъсахме (последния път,но и всеки предишен) и исках да се върна при него.Но след 3 връзки с такъв край започнах малко и да мисля - "Абе защо все така става?".И какво излезе - просто трябва да продължа напред.Не можех да стоя като запоена за едно момче,с което просто не се получаваше.
А сега към авторката - защо се връщат при бившите си?Ами елементарно - тръгваш с някого,обичаш го (в повечето случаи) и като се разделите чувството на самота е много гадно и трае няколко месеца (от 1 до 5-6 в зависимост от конкретния случай).Никой не иска да се чувства толкова самотен и да мисли "Той/тя ме изостави,значи нещо не ми е наред на мен или не ме обича,той/тя се държеше прекрасно с мен,връзката ни беше страхотна,искам пак!" - ето защо Затова казват,че болката от любовта се лекува с нова любов.Като срещнеш някой по-добър и по-страхотен във всички отношения човек,ти забравяш за предишния,защото другият удовлетворява всички твои потребности - любов, защита, нежност, приятелство, няма я самотата и празнината.А 99.9% от тийнейджърите (а и някои зрели хора също) не вярват,че ще срещнат по-добър човек от бившето гадже.Никой не вярва докато това не стане.