.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Guest

Есенна Умора?

Какво представлява? На какво се дължи? Как да я преодолеем?

Моята есенна умора трае 6 месеца. След това идва пролетната.. и тя толкова
    ...Лудата, която цял живот събира възглавници и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...

Re: Есенна Умора?

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Какво представлява? На какво се дължи?
    Есенна умора = МЪРЗЕЛ
    Едва, когато нещо си отиде, едва, когато с нещо се простиш,
    разбираш колко много ти е нужно... и започваш да тъжиш.
    И знаеш, че не ще се върне вече, и празното местенце те боли.
    Дори светът надолу да обърнеш, пак не ще го върнеш ти.

Освен пролетна има и есенна умора Ако през есенните дни чувствате известна сънливост, отпуснатост и умора, ако ви се струва, че сте малко “крейзи”, не е изключено това да се дължи на времето. Годишните сезони влияят положително или отрицателно върху организма и психиката на човека. През есента се повишава концентрацията на положителните йони, а това се отразява неблагоприятно на свръхчувствителните натури и може да предизвика внезапна умора, разсяност, дори и лека депресираност. Мрачните дни, сивото небе също въздействат потискащо. Специалистите говорят за “носталгия” по слънцето и препоръчват изкуствено осветление. Не се притеснявайте да работите посред бял ден на светнали лампи в кабинета или у дома си. Тази допълнителна светлина действа антидепресиращо и ще ви предпази или ще намали силата на есенната умора.

http://www.tialoto.bg/article.php?cat=33&id=1827
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Мене есенната умора -> мързела ме държи 12 месеца в годината...е пуска ме за 1 до 7 дена ама на фона на 365 ми изглежда някак малко.
    Simplicity is harder than complexity.
    Прост народ - слаба държава!
    Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.

Град
    Асеновград, България
    Есенната умора се изразява във чувство за отпадналост, понижена физическа активност, нежелание за физически дейности и така на татък. Спомням си, че миналата година пих някакви хапчета (витамини, мисля) против есенната умора. Защо не попиташ в някоя аптека?
    Няма път към щастието, щастието е пътят.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си