.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 56 от общо 56
    От няколко години и в нащо семейство има такива проблеми. Дали ще са в по-лекия си вариант или ще е същото.......Има ги! Живея само с майка ми и много дълго време криеше финансовите проблеми от мен. В един момент разбрах за какво става въпрос и откачих. Чувствал съм се като утрепка, мизерник, бедняк....само като си спомня и ми става лошо. Тогава взех много важно за мен решение - да направя каквото мога, за да се оправи положението. Направих избора да оставя ученето настрана (не съм прекратил образованието си, но то не ми беше приоритет). Бачкал съм като продавач в магазина на майка ми (за да й спестя парите за заплати), бях чистач на входа....работил съм толкова много неща, че едвам смогвах. Гледах майка ми да не разбере какво правя, за да не се чувства виновна. НО ТОВА БЕШЕ МОЯТ ИЗБОР! До преди няколко месеца майка ми беше в Кипър, - финансовото положение се беше стабилизирало, но по ред причини тя се върна. От 4-5 месеца е без работа и в момента парите идват от издръжката на баща ми и от това, което аз успея да изкарам.

Написах цялото това нещо, не за да се оплача, а за ти покажа, че винаги има какво да се направи. Винаги има жертви (не буквално), но без тях не може. От моя опит бих ти дал слендния съвет - УЧИ! Банално е, но ако учиш след това ще ти е много по-лесно да успееш. Подкрепяй майка си! Не я обвинявай за положението Ви! Тя се чувства 1000000000 пъти по-зле от теб! Не се предавай! Винаги може да е по-зле! Не обръщай внимание на хората и на техните думи (говоря за подигравките)! Щом имаш смелост да кажеш какво чувстваш, значи си много НАД тях!

Ти си на 15! Не прави моята грешка да си пропилееш образованието! Твоята подкрепа към майка ти ще я накара да повярва в себе си и да успее!

И пак казвам - не се оплаквам! Проявявам разбиране и искам да помогна!

ЕВАЛА, че имаш смелост да кажеш какво те мъчи! Това, че го правиш във форум няма значение! Не го дръж в себе си защото става по-зле!

В живота винаги има тежки моменти! Направи си изводите и вярвай, че нещата ще се оправят!

GameFace

Голям фен
    Ами към края на миналата учебна година на 22 юни открихана майка ми рак на стената на стомаха.Последваха операции,химиотерапии,лека рства и т.н.Оставиха я на един болничен,а баща ми работи само да не му е скучно-пари вкъщи не внася.Цяло лято беше подобна ситуацията и у нас-НОИ не превеждат болничните навреме,плащаме лекарства,кредити,операция та,ядеме,плащаме сметки и всичко това на мама на болничния,който има-няма е 300 лв.Само че тогава аз бях сервитьорка и издържахме на бакшиши,аванси и така натам.Аз разчитах много и на приятелите си.И малко по малко нещата се стабилизираха.Има изход от всяка ситуация,само не губи вяра
    Vi faro un' oferta che non potete rif' utare

Супер фен Аватара на mickelangelo
    Град
    Варна морето сините вълни ....
    Бил съм в подобно положение .. с по 20 стотинки на училище ... когато имат да ми дават когато нямат не .. ( при положение че баничката беше 50 ) а пък .. за това че ще излезеш от това положение ще излезеш но .. докато излезеш ще се поозориш ... намери си работа ... помагай .. а че няма да се забавляваш докато не се оправите няма да се забавляваш ... но всичко ще отмине ... помагай на вашите колкото можеш ...
    НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<

Фен
    Град
    c0фиR
    Цитирай Първоначално написано от bqsna_teenagerka
    никой не ме уведомява относно бюджета вкъщи. това не е моя работа
    лайнарка тъпа просто няям кфо друго да кажа!

охх ми на всички ни се е случвало,но ето се пак секи се бори по някакъв начин успява независимо дали е правилен или не . . .аз те разбирам защото баща ми е в чужбина праща пари но в крайна сметка всички негови задължения се прехвърлиха върху мен и за около 1 година осъзнах много неща.др нз кфо да кажа освен да ти пожелая успех и мн здраве да се борите от тук на татък. . .

п.п. мн тъжно

Re: При финансова криза..

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Случвало ли се е във вашето семейство да останете без пари - да не можете да си платите сметките, да си купите хляб и така нататък..?
    Или парите да ви стигат само за това и нито за дрешка, нито за нещо друго?
    Какво правите в такива случаи?

В момента ние сме така. Парите, с които разполагаме аз и мама, са 28 лева, имайки предвид, че от 1ви се започва плащенето на сметките, които са 200 лева (+кредитите). Мама е безработна, защото началото на месеца затвориха фирмата, в която работеше. Баща ми е в чужбина - отказват да му плащат и скоро ще се прибере..
    За щастие си купих учебници, но покрай училището постоянно изникват и други разходи - я пари за униформи, я за застраховки.. Свърши ми пастата за зъби, а имам проблемни венци и ми струва около пет лева.. И ей такива неща постоянно смятам и ми става едно такова тежко..
    Какво да правя, идея си нямам. Как ще се оправим, не знам..

И ме хвана яд за нещо друго - ако знаех добре английски примерно, щях да превеждам у дома и да ми плащат, ама не.. На 15 съм - никаква друга работа не мога да си намеря. Мама в момента си търси и сигурно ще стане чистачка, сервитьорка или нещо подобно за мизерна заплата, която ще вземе чак след месец и ще я даде Цялата за заема, който ще вземем от някого, за сметките, които сега трябва да платим... Пък с кво ще преживяваме, не знам.

Как да ходя на училище, да се забавлявам и да се държа нормално, след като дори храната си измервам в стотинки, събирам, изваждам, смятам и въздъхвам горчиво - стига толкова ядене за днес..

Не знам и аз кво искам, като се обяснявам тука, обаче тва ми е последният шанс да кажа на някого - след няколко дни ми спират нета, а на човек от 'реалността' няма шанс да се изповядам.

Благодаря на прочелите.

dai mi skypeto ti? Prati mi go na lichna ako iskash

имало е много големи финансови проблеми, но съм била малка да осъзная какво точно се е случвало, но откакто съм голяма и мога да разсъждавам на тая тема такова нещо слава богу засега не ни се е случвало. За мен лично по-тежки са примерно някакви големи скандали и караници вътре в семейството или примерно загубата на човек, когото много съм обичала. Защото за парите е много относително, днес ги имаш, утре не, и винаги съм си казвала независимо от положението, че някога слънце ще изгрее и над нас и нещата ще се оправят. И така става.
    SMILE FOR ME NOW

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си