.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 124

Тема: 20 млрд лв

Мега фен Аватара на machoka
    Не ми хареса частта, в която раздаде калашници на ромското малцинство, а после ги пусна срещу българската армия Много развинтена фантазия имаш - ето, че 20млрд. лв в ръцете на профан могат да бъдат смъртоносно оръжие, както и 20лв. за патлак, впрочем.

Мега фен Аватара на quench
    все пак мяй повечвето хора нямат представа колко са 20 млрд лева ^^
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Голям фен Аватара на Ziezi
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Не ми хареса частта, в която раздаде калашници на ромското малцинство, а после ги пусна срещу българската армия Много развинтена фантазия имаш - ето, че 20млрд. лв в ръцете на профан могат да бъдат смъртоносно оръжие, както и 20лв. за патлак, впрочем.
    хах ох че си забавен,ве пак коя точка наруших?

ПП:фантазията на майка ти е по-развинтена дори и от моята...
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Цитирай Първоначално написано от quench
    20 млрд са и много и малко Ако всеки един държавен работник почне да стачкува като многоуважаваните ни учители за 100%-но увеличение на заплатите, тия пари може и да не стигнат... Но при една наистина добра инвестиция, каквата според мен е тази насочена към земеделието и транспорта, както каза RAWRRR, може пък след няколко десетилетия нещата да са сравнително по-добре.

Guest
    Не съм сигурна доколко бих се вместила в подобен бюджет. Бих предложила подобряване на инфраструктурата, в конкретност - подмяна на пътните настилки, обособяване на платна за колоездачи, така че придвижването в градовете да е възможно и безопасно на велосипеди. Още - надлези над най-опасните места за пресичане, ремонт и охрана на подлезите, в които това все още не е извършено. И откриване на работни места за хора, които да спират движението там, където пресичат много деца (лошо го обяснявам, но не се сещам да има точна дума за тази длъжност. имам предвид да има хора, които да спират колите, зада пресичат безопасно малките. като по филмите ) Без добра инфраструктура е трудно да се говори за развиване на който и да е от другите отрасли.

Цитирай Първоначално написано от CooL^GirL^^^
    20 млрд са и много и малко Ако всеки един държавен работник почне да стачкува като многоуважаваните ни учители за 100%-но увеличение на заплатите, тия пари може и да не стигнат... Но при една наистина добра инвестиция, каквата според мен е тази насочена към земеделието и транспорта, както каза RAWRRR, може пък след няколко десетилетия нещата да са сравнително по-добре.
    5 години

иначе идеята на темата е, че искам да видя каква представа имат хората за икономиката - верно, тия тук са малки, ама ако не влезнат икономика някъде, едва ли ще си ъпгрейднат познанията и завбъдеще (пример: младежите не се интересуват от политика, камо ли от икономика)

явно в съзнанието на хората витае идеята, че държавата е едно затворено господарство, като император-министъра-на-финансите разпределя залтото и среброто

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    (пример: младежите не се интересуват от политика, камо ли от икономика)
    Аз се интересувам от икономика,но презирам политиката (и политологията).
    Но ми е малко скучно да чета как някакви си кифли искат да си направят хотели на Таити.
    От друга страна и на тях ще им е скучно да четат за инфлацията през диалектичния поглед на един материалист - кейнсианец.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Ми не разбираме бг икономиката, освен всичко друго тя е аналогична спрямо нормалния разум.

Ами първо бих влял в Пирин 1 милярд.
    *200 000 за футболисти
    *400 000 за стадион (50 000 по най- модерен критерии)
    *400 000 за младежки сколи игрища и т.н.

8 млрд за увеличние на заплатите.

1 млрд за да оправя пътищата.

3 млрд ще вложа в личн бизнес

България има мн слаба подръжка за армията и мисля, да отделя поне 3млрд за армията.

С 4-а млрд ще си уредя контролния пакет в Арсенал

Град
    София
    Сериозно ли ще затварят Кремиковци?
    Глупаво е - това е едно от най-успешните предприятия..
    Dwight D. Eisenhower

Град
    София
    Имах предвид има потенциал да е успешно.
    България не е богата на полезни изкопаеми (като изключим някои нерудни),НО в района на Кремиковци се намират 300 млн.тн железни руди,ако не се лъжа.

Представи си,ако не работи Кремиковци,ще трябва да внасяме от чужбина готови продукти,които може да получаваме сега от предприятието.Това значи ежегодишно да се внася хиляди тонове стомана,прокат,чугун.
    А ти сам можеш да прецениш,кое е по-удобно за българската икономика,собственото производство,с местни суровини или вносните стоки?
    Dwight D. Eisenhower

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Ако имах тези пари щях да ги налея в производството. В провинцията има много заводи и фабрики, които не използват пълния си капацитете /ако въобще го използват/. Когато започнем да си произвеждаме по-голямата част от стоките, определено ще се повиши и жизненият стандарт.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Огледай се. Колко от дрехите ти са ушити в България, а платовете? А колко турски буклуци има, за да изкушават децата? Ако производството нарастне=> ще се открият много работни места =>българските стоки имат по-ниски цени=> покупателната способност ще нарастне.
    Не става въпрос за капацитета на пазара, става въпрос, че внасяме прекалено много стоки, които можем и сами да произведем.

Запозната съм с инфлацията, причинена от предлагането. Въпроса е да предлагат повече наши стоки.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    aLL|aLoNe - То ако беше така досега някоя по-богата от теб личност щеше да го направи успешно.

Доста български стоки са произведени в Китай като само им слагат името на българската фирма. По този начин може на достъпни цени да се предлагат хубави български стоки, а не гадни китайски боклуци.

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Това, че някои стоки биха се правили в България, не значи че ще се купуват. Много хора няма да спрат да залагат на световните марки Puma, Nike, Addidas, само за да насърчават местното производство като купуват маратонки на Diamond, например.

Цитирай Първоначално написано от aLL|aLoNe
    Огледай се. Колко от дрехите ти са ушити в България, а платовете? А колко турски буклуци има, за да изкушават децата? Ако производството нарастне=> ще се открият много работни места =>българските стоки имат по-ниски цени=> покупателната способност ще нарастне.
    Не става въпрос за капацитета на пазара, става въпрос, че внасяме прекалено много стоки, които можем и сами да произведем.

Запозната съм с инфлацията, причинена от предлагането. Въпроса е да предлагат повече наши стоки.
    уау

много показателно за това как националистическата идеология се просмуква в съзнанието на младежите....

ако си го чел/а в учебник по икономика, да знаеш, че там са пълни глупости

моля ти се, там посочват като аксиоматични едва ли не кейнсианските теории за икономиката - хаха, все едно една толкова хаотична система се крепи на аксиоми и теореми

освен това, математиката в икономиката е само 1/1000 от инструменитите на добрият икономист

така, сега нека да ти река следното нещо:
    - производството нараства - чакай малко, а покупателната способност? значи ще работим една година в условията на свръхпрозиводство, като се надяваме икономиката на добра воля, в името на "националното обединение" да не се срине,а?
    - ще се отрият работни места - ей тва говорех по-горе за учебниците по икономика - учим неща отпреди 100 години точно - 1907-ма, за да произведеш още 100 кг чорапи, трябва да наемеш още 3-ма души работници
    2007, за да произведеш 100 кг чорапи, трябва да закупиш още 145 кг материали, защото машините работят с минимум оператори
    и което може да се случи - досега си работил на пълен капацитет, тоест, трябва да купиш още една мапина - която не се произвежда в България
    - БГ стоки на нсики цени - хаха, да с отворените граници на ЕС (само не почвайте да работите с "ако", за да ме оборите - силният икономист работи не са "ако",а със "сега" и "ще") - та, викам, нещо, което се произвежда в Германия на 0,5 Е, а в България, поради по-лоша материална база, повече разходи за работници, поддържане или лоша данъчна и институционална политика - на 0,7 Е - това си е чист дъмпинг
    - покупателната способност ще нарастне - едва ли, индустрията винаги в световен мащаб е била насочена към развитие на експортна политика, тоест, публичният сектор се облагодетелства вследствие на положително ВТ салдо - дори примерът със САЩ или Германия, който можете да дадете е точно такъв (заб.: да се чете стопанска история)

забрави Смит и Рикардо - верно, те са дали тласък, но не бива да ги цитираме на всяка крачка

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Прочетох и шестте страници и ми е адско удоволствие да чета неща, които не разбирам

Аз съм се чудела с 1 млн. лв. какво бих могла да направя, ти ми говориш за 20 млрд. лв.
    Еева..

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Аз се връщам към идеята ми да правим София пристанище...

и само като отговор на aLL|aLoNe относно:

Ако производството нарастне=> ще се открият много работни места =>българските стоки имат по-ниски цени=> покупателната способност ще нарастне.
    точно относно капацитет е всичко...
    Даже и да приемем, че се отворят много работни места и покупателната способност нарастне, това ще доведе до доста стабилна рецесия...
    защо??

Пазара се пренасища от евтино производство, но търсенете намалява, а има свръх предлагане... Хората не купуват вече, не защото не могат, а защото нямат нужда (нуждата е основната сила, която движи икономиката).
    Това води до свиване на производството, съкращения и...
    не е възможно!!!!

чичко Волен и батко Расате обещаваха друго!!!

на мен ми е интересно какво мислят драгите съфорумци относно пустеещи земи, селско стопанство...
    съмнявам се, че имат идея изобщо колко и какво са те

но и те са вкл. в сумата

20 млрд не са случайна цифра, батка

тогава кво правиш пред компа,а? ходи на къра

ПП: аз съм аграр, на бас, че минавам една бразда в пъти по-бързо от вас,а?

на мен ми е интересно какво мислят драгите съфорумци относно пустеещи земи, селско стопанство...
    съмнявам се, че имат идея изобщо колко и какво са те

но и те са вкл. в сумата

20 млрд не са случайна цифра, батка
    ае на по бира да покажеш плана, защото явно си си смятал...
    аз пък ще ти кажа къде да почнем да купуваме земи с оглед на бърза печалба след известно време (като почнат да се строят едни работи и земята там поскъпне внезапно) гахаахха
    ти не ме учи как да крада от държавата и народа

на бас, че съм навътре с офшорките повече от теб,а?

и в практическо отношение

(отде мислиш куенчи има пари да виси пред компа и да не върши нищо, па и да учи в частен университет)

не случайно съм комунист

седлка

аз впрочем продавам дипломи - искаш ли да станеш академик? само за $ 417

седлка

аз впрочем продавам дипломи - искаш ли да станеш академик? само за $ 417
    Искам да стана кожен лекар (дерматолог) - хем никой няма да умре, хем никой няма да излекувам
    не мога да ти помогна - ще е измама

но мога да те направя Академик на Икономическите Науки

една английска филология поне?
    аз съм United Business and Economy Academy Ltd

откъде да си ги извадя тея филологии?

Ми един сертификат за Бизнес Английски (то аз май имах де... требе да погледна)
    слуашай ся

титлата ти ще е само "академик на UBEAcademy" така че сори

е, един ден може да ти дотрябва, само звънни

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си