- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 20 млрд лв
ето комунистите въртят черен пазарПървоначално написано от quench
умните хора не правят разлика между бяло и черноПървоначално написано от Франц Щаудегер
![]()
![]()
![]()
Ще си направя околосветско пътешествие.Ще дам част от парите за благотворителност.Аз и моите близки ще живеем в лукс.
Mai niakoi se e zapalili po Kiyosaki ili dryg podoben avtor a?![]()
това не го е измислил КиосакиПървоначално написано от slun4ice
даже бъди сигурна, че самият той има 1-2 такива дипломи![]()
O az ne sum kazala 4e toi go e izmislil.Prosto roditelite mi sa mnogo zapaleni po knigite my i samo za tva mi govoriat a ti kazva6 su6tite ne6ta kato negoПървоначално написано от quench
![]()
ъъъ, кажи на родителите си да не му вярват - щото той е добър теоретик, ама не се правят нещата като в неговите книги
четох една-две - например, ъъ - "Poor daddy, rich daddy" нещо таковабеше едната - ебаси, тоя говори като некъв пастор - все едно Бог ще дойде да ти подаде ръка в църквата
^^
ПП: аз не просто ги говоря ^^
Moiat pastrok po4na da sledva suvetite my i dosta dobre se spravia do sega taka 4e niamam pri4ina da ne my viarvamПървоначално написано от quench
.Spored men zavisi oba4e i dali durjavate v koiato si ti dava vuzmojnost da realizira6 ne6tata za koito pi6e.
![]()
Бих:
-дала пари за животоспасяващи операции на децата
-дала пари за обновяване на детските домове
-бих оправила улиците
-бих реставрирала старите български сгради с историческо значение, както и центровете на градовете
-бих дала на социално слабите българи
Освен това бих съборила всички стари блокове, които са на път да се съборят и на тяхно място да построя нови, по-здрави и по-надеждни жилищни сгради.
Ако имах власт бих създала закон, който да гласи: " Всяко семейство от ромски произход не може да има повече от 1 дете, за което трябва да подсигурява всичко необходимо, както и да го праща на училище поне до 8ми клас!"
Бих направила и още няколко закона:
1. Ромите да нямат право да получават никакви пари, освен ако не ги заслужат.
2. Ромите нямат право да им бъдат прощавани сметките и данъците.
3. Всеки турчин е длъжен да се ожени/омъжи за бъларин/българка, ако иска да живее в страната.
Бих изселила всичките турски старци, населили селата, в тяхната родина. Защото сега в едно българско село турската реч се чува далеч по-често от българската.
И да, аз НЕ ОБИЧАМ турците и циганите, които не спазват законите, крадат, не плащат данъци и ГОВОРЯТ НА ТЕХНИЯ ЕЗИК НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА! Това ме вбесява!
Tova e nai-glypavoto ne6to koeto sum 4yvala.Zna4i men da me mraziat za6toto v stranata v koiato jiveia govoria sus sestra si na bulgarski!Първоначално написано от UnaBle_to_LoVe_U
![]()
Различно е. Доколкото знам ти живееш в Кипър. Там българите не заплашват да достигнат/надминат броя на гърците, но тук не е така. Тук кажи-речи броят на едните е колкото броят на другите. Не си стъпвала в страната ни от толкова време..може да се въздържиш от нападките си..които както забелязвам са в почти всеки твой постПървоначално написано от slun4ice
![]()
Бих дала за животоспасяващи операци на деца защото ми става адски жал за такива деца .Аз самата съм задоволено дете имала съм всичко и все още го имам но знам че не всички са като мен/нас и ми става кофти че ние с възможност не прави нищо за тези деца който замислете се какво преживяват.Също бих дала пари за постройки на приюти за бездомни хора .Бих дала пари за приюти за бездомни кучета не ми е ясно защо някой хора още си веят шапките и не правят нищо по тоя въпрос или трябва да се стигне до нещо по сериозно зада си отворят очите всеки ден някой се оплаква че ухапан от куче и колко са лши бездомните кучета ами стопаните им защо ги гонят.Бих дала пари за построяване на нови болници училище и детски градини.Също бих отменила правото на стачки и бих повдигнала заплатите на всички.
shte si ugodq na vsi4kite kaprizi :P edna chast shte darq v nqkoe siropitalishe , no ne i tova do nas shttoto tuka sa ujasni i nahalni lapetatapff da ti se povdigni ot tqh
, shte pomogna na rodninite si ,, pak moje i da otida da jiveq na nqkoi ostrov s nai blizkiq mi 4ovek
![]()
вЛасТта Ми ПричиНяВа НаЙ-сИлНиЯ оРгаЗъМ, НаЙ-сЛаДкаТа ТрЪпкА.иСтиНсКа КуЧкА, ЦиНичНа,ЛовКа,БруТаЛнА, с ТеЖъК ПаРфюМ и ЖеЛяЗнА вОлЯ ... с ОбуВкИ На Ferragamo и КосТюМ нА PRADA! Не БъДеТе пРосТо БоГаТи МоМичеТа, а ЖеНи с ВъзМожНосТ!!
UnaBle_to_LoVe_U написа:
И да, аз НЕ ОБИЧАМ турците и циганите, които не спазват законите, крадат, не плащат данъци и ГОВОРЯТ НА ТЕХНИЯ ЕЗИК НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА! Това ме вбесява!
Ае сопол никои не ти иска мнението кои мразиш!Не смесваи Тр с Ци. че такиа паляци наи ме нервят!!Щи го дам данака на лицето![]()
Ако си емо....Заповядай !!!!
...//___//
..//___//
Бих помогнал на тези хора - http://zazz.bg/play:eceacd8e![]()
![]()
Ще си позволя да противореча за пустеещите земи (необработваеми земи).Първоначално написано от quench
В България един земеделец има средно 5.6 дка земя,което е повече от средното за света (3.2 дка),и спрямо развитите европейски държави (2.8 дка).
Пустеещите земи са или по принцип непригодни за стопанска дейност (високи планински ливади),или замърсени,с окислени и засолени и деградирали почви,в резултат на човешка дейност.
И все пак съотношението на обработваеми : необработваеми земи в България е 79.4 % : 21.6 % (по данни от 2000г.)
Така че не съм съгласна че има голям дял на необработваемите земи.
Относно проблемите на селското стопанство..
Като основен проблем-слаба механизация.Частните стопани използват някакви стари машини с ниска производителна мощ,които дават по-лошо качества на сурвината.Наложително е да се купя нови,съвременни малогабаритни машини..
Освен това,за по-голяма плодородност,и съответно произтичащата оттам по-малка себестойност на продуктите трябва да се стимулира развитието на химическата промишленост-и именно на торовете.Химическите торове са с приоритет над естествената тор.
А от изкуствените торове се замърсява почвата,засолява и окислява,и това я прави непригодна за стопанска дейност след време..
И другия основен проблем е неквалифицираната работна ръка.![]()
Това за вносните суровини не го знаех.Първоначално написано от exploitedteen
![]()
ИЗвинявам се за неточността.
И мисля,че проекта за изграждане на пречиствателна станция е чудесна,и то не само около Кремиковци,ами и около всяко замърсяващо околната среда предприятие.
За жалост единствената пречиствателна станция,доколкото знаем е "Агрия",която се намира в близост до КЦМ.![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
кременке, айде да не вадим сравнителните цифри,а?
ние имаме 14% икономически ръст, примерно, а САЩ 3,2% - значи сме по-добре от САЩ,а?
![]()
на старият краставичар краставици ще продаваш
![]()
Stupvam v stranata sum 3 meseca v godinata koeto mi e napulno dostatu4no za da si napravia izvodite.I ako iska6 da znae6 pove4eto tyrci sa rodeni tyk i semeistvata im sa gi zaselili v BG o6te ot tyrskoto robstvo i ne sa zavoevateli ami mirno naselenie za6to prosto takava e bila politikata na Osmanskata imperia.Sama se se6ta6 4e te niamat kude da otidat suotvetno e glypavo da gi pra6ta6 v durjava kudeto niamat ni6to.Kolkoto do ciganite te sa nomadski plemena i sa do6li zaedno s prabulgarite ot Azia samo 4e prabulgarite sa se ome6ali s drygite slaviani i sa se kyltivirali dokato ciganite sa si ostanali pleme.Te niamat sobstvena durjava.Vina na pravitelstvoto e 4e ciganite napadat i kradat za6toto ne im osigyravia prili4en na4in na jivot.V Germania ima stra6no mnogo bezrabotni i hora deto dori 9ti klas ne sa zavur6ili no ne napadat i ne kradat.Za6to li? Mnogo prosto.Poly4avat socialni pomo6ti ?300-400 na mesec i kvartirata im e platena ot durjavata.Detskite sa ?150 na dete.Tezi pari sa napulno dostatu4ni za da si osigyriat nai-neobhodimoto i da niama nyjda da kradat pari za xliab i kiselo mliako nali?Ako takova ne6to se napravi i v BG ciganite 6te mogat da pra6tat decata si na y4ili6te i postepenno da se kyltivirat i da stanat 4ast ot ob6testvoto.Sega e nevuzmojno da ima6 o4akvania ot tiah pri polojenie 4e te jiveiat taka ot vekove.Tova e vse edno da dovede6 pleme ot Afrika i da sloji6 horata da jiveiat v blokove.Logi4no e 4e 6te otkradnat i prodadat vsi4ko do koeto se dokopat,6te izhar4at parite i 6te po4nat da prosiat.Te dryg na4in na jivot ne poznavat.Първоначално написано от UnaBle_to_LoVe_U
P.P.: Suvsem ne sum napadatelna i ne znam kude si vidiala takova ne6to![]()
Сравнителните ми цифри са достоверни.Взела съм ги от икономически справочник на България,издаден през последната година..Първоначално написано от quench
Колкото до икономическия ръст на САЩ,и на България..много добре знаеш,защо техният е по-малък,не ми се защитава сега ..
цигари + бронхит =![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Това е форумПървоначално написано от v1p3r
мога да си дам мнението за АБСОЛЮТНО ВСЯКО НЕЩО за което ми кефне, не мислиш ли?
Освен това имам право да мисля и да казвам това, което искам. А аз мисля, че турците и циганите трябва да се махнат от държава ни.
По ревностната ти защита предполагам, че ти си турчин. Мога ли да попитам какво целите? Защо по избори идвате с автобусите да гласувате за труските представители в парламента? Ние вече НЕ СМЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО..или май жестоко се заблуждаваме, като казваме, че то е било 5 века..май продължава и до днес. Няма българско село, в което най-малко половината от жителите да са турци.
И СОПОЛ ЩЕ ВИКАШ НА БАБА СИ..турски боклуци![]()
Миличка, била съм в Германия доста време. Просто със 150 евро гладна ще умреш, разбираш ли? За 2-3 дни са отишли. Пък и не ми давай тази страна като много добре, защото хората там казват, че запада. И не някакви емигранти, а германци..родни, чисти германци.Първоначално написано от slun4ice
ПП. Ок..щом казваш, че не си нападателна.. (:
както каза някой по горе,не можеш да ги имаш така на лице 20млрд, 20 милиарда....като имот...ами сиг ще имам голяма компания,която ще с епостарая да ръководя добре,естествено ме4тания палат, естествено винаги съм ме4тала да дарявам,
така 4е със сиг 6те се вклю4ва в плановете ми
Първоначално написано от Lapin
![]()
![]()
![]()
![]()
олелелеле ве4е се отказах и от компанията и от палата!!!!
ще им погмогна
![]()
![]()
Purvo jiviala sum v Germania i znam kakvo e polojenieto a sled niama i godina pak 6te otida da jiveia tam.Roditelite mi su6to se premestiha da jiveiat v tazi strana vupreki 4e mogat da si pozvoliat da jiveiat kudeto si poiskat za6toto rabotata im i ezicite koito znaiat im go pozvoliavat koeto zna4i 4e ne e tolkova zle(pastrokut mi e polovin nemec ako tova ima zna4enie).Kakto i da e ne tova mi be6e misulta.Първоначално написано от UnaBle_to_LoVe_U
Ideiata mi be6e 4e stranata dava socialni pomo6ti koito sa dostatu4ni za NAI-NEOBHODIMOTO(drehi,hrana i vuzmojnost decata da hodiat na y4ili6te tui kato y4bnicite ne se kypyvat). Osven tova ako si oti6la kato tyristka mnogo iasno 4e ne sa ti stignali no ako jivee6 tam moje6 da pazaryva6 xrana ot magazini kato ALDI,LIDL i Kaufland kudeto cenite sa suvsem priemlivi i ima6 goliam izbor.Su6to taka ako si kypyva6 drehite vtora ruka ili ot magazin kato KiK ( http://www.kik-textilien.de/en/?id=3 ) ili drygi discounters kudeto cenite na drehite sa mejdy ?2 i ?16-17 mnogo dobre 6te se spravia6.I izviniavai mnogo no kude sa 16lv kude sa ?150 ili dori 150lv(kazaha mi 4e detskite sa 16lv no ne sum sigyrna dali e viarno za tova se izviniavam ako gre6a)! Osven tova socialno slabite na koito ne im stigat tezi pari mogat da vzimat bezplatna hrana ot niakakuv pynkt kudeto se karat hrani na koito skoro 6te im izte4e sroka na godnost i e napraven specialono za tova.Osven tova kakto ve4e kazah kvartirata im e platena toest niama nyjda da misliat za naema.Puk i socialnite pomo6ti sa ?300-?400 na mesec a samo detskite sa ?150.
Az ne iskam pove4e da pi6a v tazi tema za6toto iziasnih poziciata si.Za da e posta po temata 6te kaja 4e bih vlojila parite v podpomagane na socialno slabite.![]()
Имаше нещо и за власт. Пък и като реша ще го кажа..к'во ме бърка дали е на място или не. В момента всичко ми е такава бъркотия, че хич не ми пука много много за нищо! Така че ..правя това, което ми кефне в момента..пиша това, което ми дойде на ум в момента..нападай ме колкото искаш. И не само ти. Но сега това ми е най-малката грижа. А ако питаш защо все пак пиша..защото си измислям някакви забавления, за да забравя нещоПървоначално написано от exploitedteen
![]()