.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Hybrid View

формули по физика 7 клас

хора,много ще съм ви благодарна ако ми кажете някоя,защото утре имаме контролно по физика ,а аз съм си продала учебника от миналата година и нямам спомен от формулите.търсех в интернет,обаче всички ,който са дадени там са за по-големи ,а аз съм таз година зайче и....

мерси предварително
    Some say that Time changes Best friends can Become strangers But I don't want that No not for you If you just stay with me We can make it through

закон на Ом I=U:R
    работа на ел. ток А=qU
    мощност на ел.ток P=W:t
    съпротивление R=p{ro}L:S
    големина на тока I=q:t
    напрежение U=W:q

айде късмет

Ем,правихме преговор и ни дадоха някви...нз дали е тва.Значи давам ти няколко формули,но без величината,ако не се сещаш кое какво е кажи,за да не ги пиша напразно,ако ги знаеш

S=v.t
    V=S/t
    t=S/v
    m=p.V (ро трябва да е първото,но нз как да го изкарам тук)
    V=m/p (po)
    p(po) m/V
    A=F.S
    p=F/S
    I=U/R
    U=I.R
    A=P.t

Ем тези съм написала,дано тях имаш предвид

Град
    някъде в пространството
    az moga da ti dam samo mi kaji koi to4no ti trqbvat

мммм мерси,но мисля че тези са ми достатъчни!а другите за лост и наклонена равнина ги знам.все пак ще ги зубря...пък каквото стане утре,стане.ако изкарам повече от 5,ще се дължи на вас!мерси
    Some say that Time changes Best friends can Become strangers But I don't want that No not for you If you just stay with me We can make it through

Супер фен Аватара на sexy_for_you
    Град
    Плевен
    Сила

G=mg
    P=mg
    N=pS
    m=pV(ro)

Прости механизми:

лост:F1*l1=F2*l2
    подвижна макара:F1=1/2F2
    неподвижна макара:F1=F2
    наклонена равнина:F/P=h/l
    златно правило на механиката:Fl=const

Налягане:
    p=N/S
    Fa=p(ro)gV
    p(хидростатично)(ro)gh
    pa=p(ro)gh=const

Ток:
    I=q/t
    A=FS
    I=U/R(Οм)
    R=p(ro)l/s
    U=W/q;E=W/q
    p=A/t=W/t=E/t=IU
    Q=IIRt=IUT=U*U/R*t

Май са това.Успех!
    Страничка,специално за ВСИЧКИ,които ги обичат САМО като ПРИЯТЕЛИ ) Добре дошли на всички сродни души! ) ---> http://www.facebook.com/pages/%D0%97...18128158249619

Ludmil Tanchev
    Guest
    Zdraveite moje li da mi dadete suvet kak da naucha formulite za 7-mi klas i ako nqkoi ima nervi moje li da mi gi napishe i da mi kaje kakvi sa...Primerno I=U/R - Zakon na Om da mi napishete zakon na Om li sa kakvi sa shtoto si zagubih uchebnika a nqmam vuzmojnost da si kupq nov trqbva da si subera pari...Molq vi pomognete mi po nqkakav nachin zashtoto imam kontrolno v Chetvurtuk...

Ние тези формули ги учихме миналата година. Спомням си някои от тях: l=U/R , Q=l2RT , S=V.T и другите бяха: лост:F1*l1=F2*l2 , подвижна макара:F1=1/2F2 , неподвижна макара:F1=F2 , наклонена равнина:F/P=h/l ,
    златно правило на механиката:Fl=const

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си