.
Затворена тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Тема: Пръст

Hybrid View

Град
    София

Пръст

Здравейте!
    Имам следния проблем: след малка... схватка май съм си изкълчил котрето на дясната ръка. Не знам дали е точно изкълчване, но на това ми мяза. Малко се е подуло и отдолу е започнало да става леко синьо. Прочетох в Интернет, че трябва да му слагам лед по 20 минс на всеки час и това и правя, за сега не забелязвам особен ефект. Та... въпросът ми е дали имате други предложения и съвети, защото трябва да залича всички белези и т.н. до няколко дни... :P
    Частта с доктора може да си я спестите, за сега няма да ходя... само ако е жизнено необходимо.

Благодаря предварително!
    And now I make a spell,
    "forget I've ever been here"!
    Don't ask, I won't tell,
    may all of our pain dissapear!

Град
    На гРаниЦаТа мЕждУ ФанТаzИRта и ReaLностТа :)
    mi az edin pyt kato igrahme basket si preste6nah kutreto i otidoh na lekar be6e mnou poduto i posinqlo prati me na rengen i se ukaza 4e malko e ostavalo da go s4upq i go obezdviji i sled 4 dni nqkyde se oprai

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Не знам дали това ще помогне но можеш да привържеш котрето за безимения пръст с бинт-това което каза момичето преди мен за обездвижването. Сега с сетих,че иаз миналата година докато играх баскет,топката отскочи от коша и праз върху пръста ми..не исскам да те тревожа,но синината и оттока не минаха много бързо,поне при мен.Иначе това с леда не е лоша идея.Успех.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Град
    София
    Предполагам, че не е счупен, защото мога да го движа. Оттока е отдолу и когато тръгна да си свивам пръста сякаш му пречи, защото е станало твърдо...
    Слагам му лед, след около час ще ми донесат бинт, за да го обездвижа... предполагам, че ще е ОК

Мерси за отговорите и на 2те, помогнахте ми!
    And now I make a spell,
    Don't ask, I won't tell,

Като за начало го обездвижи и студени компреси/лед/ това само през първите 24часа, после няма смисъл от студено, за разнасяне на кръвоизлива/синьто и отока/ можеш да се мажеш с Heparoid.Има го във всички аптеки.Но-най-добре си направи една снимка, може да си пукнал или счупил някоя костица и кутрето ти да остане частично и нацяло неподвижно, така, че по-добре не прилагай самолечения..но ти си знаеш.
    ГОТИНО Е ДА СИ ВАЖЕН, НО ПО-ВАЖНО Е ДА СИ ГОТИН!

Мега фен Аватара на sasha_90
    Веднъж играех баскетбол и нещо подобно ми стана на пръста(на средния )-веднага се поду и посиня-неможех да пипна нищо с него.Ходих при сестрата и каза,че нищо му нямало...С течение на времето сам се оправи,но сега е леко крив.Щом не искаш на лекар да ходиш ти остава само да чакаш да мине.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Хехе,този баскетбол,много главоболия е донесъл не само на мен явно.^Sam90^-Искрено се надявам,скоро да има подобрение,защото знам какво е...бинчето 100 на 100 ще помогне,само не го стягай много да не спреш кръвообръшението. Успех.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Град
    София
    Благодаря на всички
    And now I make a spell,
    Don't ask, I won't tell,

Мега фен Аватара на shadow4e