.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

HELP за една приятелка

искам да чуя вашето мнение по една тема, която ме вълнува много! Най-добрата ми приятелка, страшно много държа на нея, но според мен има проблем, Родителите и я натоварват със стршано много задължения в къщи. Всеки ден майка и я моли да изчисти да сготви да изпере изглади и т.н. абсолютно всеки ден! И ако това не стане и се карат доста сериозно! а Интересото е че тя го намира за напълно нормално! Нормално ли е на 15-16 години да се грижиш за цялото си семсйство?!? Аз ли не съм наред или нещо не трябва да е така? не че имам нещо против да помагаш на родителите си , но все пак тя сега е тийнеиджър, сега трябва да живее не да готви и да чисти! ще дам само един пример: излизаме някъде компанията и тя в един момент казва: "аз трябва да се прибрам защото трябва да сготвя и да изчистя "или пък въобще не идва МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ СИ МНЕНИЕТО ДЪРЖА СУПЕР МНОГО НА НЕЯ, МОГА ДА РАЗЧИТАМ НА НЕЯ ВИНАГИ НО ТОВА МЕ ПОДЛУДЯВА
    I MISS YOU LIKE THE DESERT MISS THE RAIN

Spored men ne e normalnno tfa .. no zavisi mnogo i ot roditelite , zashtoto te sa xorataa koito trqbva da slusha,no ne vinagi .. ponqkoga greshat i ne sa pravi , 4ovek iska malko da e svoboden i da si napraq kefa a ne samo da se zanimava s k1shtnata rabota

i men maika me kara da prostiram drehite i da gotvq , no ako ne go napravq , samo mi se skarva malko no tfa staa sigurno 1 pat v sedmicata ako li ne i po rqdko

na tfa momi4e maikata ne podrejda li u tqh , ne trqbva li maika i da s zanimava s tfa da gotvi chisti podrejda prostira pere.. ? tfa da ne i sluga koqto sa v1rshi cqlata rabota !!! QQQ .. govori s priqtelkata ti i i kaji 4e tfa ne trqbva da e taka ... ( ako mislish kato men de ) pak moje i da se promeni , znaish li
    вЛасТта Ми ПричиНяВа НаЙ-сИлНиЯ оРгаЗъМ, НаЙ-сЛаДкаТа ТрЪпкА.иСтиНсКа КуЧкА, ЦиНичНа,ЛовКа,БруТаЛнА, с ТеЖъК ПаРфюМ и ЖеЛяЗнА вОлЯ ... с ОбуВкИ На Ferragamo и КосТюМ нА PRADA! Не БъДеТе пРосТо БоГаТи МоМичеТа, а ЖеНи с ВъзМожНосТ!!

ami govorila sum s neq hilqdi puti i tq kazva 4e to trqbvalo da pomaga a roditelite si ami maika i sytrin ostavq pulna ko4ina vs naopaki a tq trqbva da podrejda da 4isti da y4i abe vuo6te vs4ko i nz ve4e kakvo da i kaja prosto ne znam

ne mislq che e normalno lichno az pomagam na nashte nOo ne da vlizam izcqlo v tqhnata rolq to prosto ne e za nas moje da gresha no spored men kushtnata rabota e izcqlo za maikata ....ostavqla vs naopaki emi da se razberat taka che koito si razhvurli toi da podrejda moqta maika puk ne moje da ne podredi chak me nervi po nqkoe vreme vurvi sled men i kot padne ot men go subira ama vseki slychei e po dobre ot maikata na tvoqta fr na neq puk tolkova li ne i prechi kaji i da pogovori s maika si (ako ne se e opitvala de ) tova e ot men

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    По-лошо щеше да е, ако на нея това й пречеше. Щом тя се чувства длъжна да го прави - нека.
    На нея ще й е много по-лесно в последствие, когато самата тя има семейство, да се справя с хилядите задължения, докато на повечето от нас тепърва ще ни се налага да свикваме, когато мама и татко вече не са наблизо
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Мега фен Аватара на sasha_90
    А защо тези занимания да са ненормални за възрастта й?Майка ми например на 15-16 години е правила същото дори и много повече.Аз също обичам тази работа(пране,готвене и т. н.).Няма нищо лошо в това,една майка да научи дъщеря си да бъде добра домакиня.

Guest
    Мисля, че не е нормално. Тя на тази възраст трябва да излиза да се забавлява с приятели, а не да чисти и пере по цял ден.Мен най-много да ме помолят да свърша нещо дребно, но ако поискам да изляза или имам да уча, нашите се съобразяват с това.

Цитирай Първоначално написано от sasha_90
    А защо тези занимания да са ненормални за възрастта й?Майка ми например на 15-16 години е правила същото дори и много повече.Аз също обичам тази работа(пране,готвене и т. н.).Няма нищо лошо в това,една майка да научи дъщеря си да бъде добра домакиня.
    не съм съгласна с теб, защото все пак не е ли сега времето ни да се забавляваме, а не когато имаме собствено семейство?!?!

Мега фен Аватара на sasha_90
    Цитирай Първоначално написано от summer_girl_lonely
    не съм съгласна с теб, защото все пак не е ли сега времето ни да се забавляваме, а не когато имаме собствено семейство?!?!
    Можеш да ги съчетаеш и двете.Иначе представиси,че не си се научила на нищо и 1 ден се омъжиш?Тогава изобщо няма да ти е забавно,а ще съжаляваш защо не си се научила докато си била малка.

Супер фен
    Град
    в килера
    Не е кой знае какво... много хора на тази възраст ги карат да перат, мият чиниите и т.н... а и това отнема някъде към 2-3 часа, не е кой знае колко...

Град
    Пловдив
    От една страна..това си е напълно нормално..това е възраст ,в която ние започваме да израстваме във всяко едно отношение..домакинската работа е нещо,което може да ни научи на малко повече отговорност..да знаем,че не всичко ВИНАги ще се върши от мама..една добра подготовка-определено след време ще помогне когато създадем семейства и се наложи да се грижим за тях..От друга страна обаче..всеки ден да я принуждава едва ли не да го прави-ами не мисля,че е честно..Трябва да помагаме на родителите ни,но не и да поемаме напълно техните задължения..поне не на този етап >_< нз ..може и да не съм права..И все пак..не се опитвай да съветваш приятелката си,защото може майката-цербер да й забрани да се виждате или нещо от сорта-хора всякакви 0_о
    Ханна (•_●) каза: az 6a karam karuca..oba4e iskam da q tegli magare
    Ханна (•_●) каза: ne kon
    Ханна (•_●) каза: ne si padam po visokite skorosti о_Х

Според мен е нормално.Аз също върша голяма част от домакинската работа и ми се е случвало да казвам - "Ей, аз ще се прибирам - трябва да готвя." Не го намирам за странно нито за срамнно.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

според мен родителите й го правят за нейно добро,искат да я нау4ат на елементарни навици

ако един дом е редовно поддържан колко мисли6 4е 6те ти отнема да ги по4исти6? 15мин. не пове4е! можеш да сложиш нещо във фурната докато си напишеш домашните и после излизаш и се забавляваш,и ще ти е кеф и спокойно 4е си свършила нещо полезно! не мисля 4е ти отнема кой знае колко много време да го правиш нали?
    но ти явно ис разглезена,и си мислиш 4е живота е само удоволствия и забавления,не скъпа объркала си се мн жестоко1

Град
    София
    наистина много зависи от родителите и не е много нормално да го прави всичкото това поне за мен ,щото аз си падам мързел ,ноо си има и +совете ,щото човек свиква от малък и не се сблъсква с трудности по-късно

Цитирай Първоначално написано от bqsna_teenagerka
    ако един дом е редовно поддържан колко мисли6 4е 6те ти отнема да ги по4исти6? 15мин. не пове4е! можеш да сложиш нещо във фурната докато си напишеш домашните и после излизаш и се забавляваш,и ще ти е кеф и спокойно 4е си свършила нещо полезно! не мисля 4е ти отнема кой знае колко много време да го правиш нали?
    но ти явно ис разглезена,и си мислиш 4е живота е само удоволствия и забавления,не скъпа объркала си се мн жестоко1
    Не не съм разглезена въобще даже! Но има разлика в тоеа да помагаш в къщи и в това да вършиш цялата работа! една добре подържана къща найситна няма нужда от много работа, но не и ако родителите и не обръщаха всяка сутрин всичко наопаки

Е чак пък толкова...Разбирам да помогнена майка си , но и да върши всичката домакниска работа!
    EMO - Емоционално Малтретиран Олигофрен

Според мен не е нормално к де и мен майка ми ма кара да и помагам като измия чиниите ама тва момиче да го карат сичко да върши не е нормално...
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    otno6eniqta m/y priqtelkata ti i semeistvoto i sa si tehni li4ni i 6te izglejda6 kato egoistka ako se mesi6,a po vaprosa dali e normalno-i en me karat da 4istq i da gotvq..i moite priqteli se oplakvat,no se staraq da namiram veme za tqh
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

ей , приятелката на заетото моми4е- ти знаеш ли нейното мнение по ?, за това й домакинстване?а и дали няма сделка или нещо такова с родителите си? а ако това е толкова голям проблем за теб и мислиш , 4е тази работа я съсипва, нали познаваш родителите й -попитай ги какво толкова.или ще получиш обяснения на ? си или на нея няма да й позволяват пове4е да се вижда с теб! а да ти кажа ако ти е толкова мъ4но и ти липсва в шматкането-вземи й помогни някой път!
    Глупаци има всякакви, но моля не ставайте докато не бъдете повикани поименно.
    Уилям Сидни Портър

Цитирай Първоначално написано от Ihateallteen
    ей , приятелката на заетото моми4е- ти знаеш ли нейното мнение по ?, за това й домакинстване?а и дали няма сделка или нещо такова с родителите си? а ако това е толкова голям проблем за теб и мислиш , 4е тази работа я съсипва, нали познаваш родителите й -попитай ги какво толкова.или ще получиш обяснения на ? си или на нея няма да й позволяват пове4е да се вижда с теб! а да ти кажа ако ти е толкова мъ4но и ти липсва в шматкането-вземи й помогни някой път!
    не ми ликсва в "шматкането" защото таковая като шматкане за нас няма имаме си много неща за правене примерно балет ала бала! Проблема е че няма време да учи да танцува и т.н веме за мен пък да не говорим

spored men ne e normalno da var6i cqlata domakinska rabota, no poglednato ot druga strana maika i moje da e zaeta s rabota po cql den. ako na jenata ne i ostava minutka svobodno vreme e normalno da6terqta da pomaga s kakvoto moje.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си