- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Плуване или фитнес???
Еми то за фитнеса има различни програми-за стягане и за отслабване. Зависи какво ще правиш там. Но мисля че като цяло фитнеса има по-голям ефект в стягането отколкото в отслабването,а плуването е повече за отслабване. Абе нзззз![]()
За температурата на водата и тялото си прав, но това не е решаващо в случая.За да се отслабне, трябва да се горят калории, а при плуването изразходваните калории са много, тъй като съпротивлението, което оказва водата на тялото е 10 пъти по-голямо отколкото съпротивлението на въздуха. А пулса изобщо не се забавя, напротив, затова и плуването е доста препоръчвано кардио упражнение.Първоначално написано от x-PeRiMenT
А като я няма нужната телесна температура как ще изгориш мазнините? Вярно е че се топят калории, но това въобще не означава, че са от мазнини. Например мускулите се разграждат много по лесно от мазнините именно защото за мазнините трябва повече енергия за разпадане на масните вериги, а тази енергия идва от телесната температура.Първоначално написано от biskvitche
Добре, ще ти го обясня по друг начин. Това, че по време на плуването тялото не прегрява(човек не се поти), не означава, че мазнините не се топят. Т.к. водата е с по-ниска температура от тази на тялото, за да се запази телесната температура 37 градуса, на тялото му е нужна енергия, която пък идва от мазнините. Иначе човек би се превърнал в ледено кубчеПървоначално написано от x-PeRiMenT
![]()
Енергията от своя страна идва от разграждането на мазнините и въглехидратите. Първо се разграждат въглехидратите (процеса протича по-лесно), а когато те свършат, започват да се топят мазнините, т.к. те са енергийния резерв на тялото. Слава богу мускулите не се разграждат толкова лесно.![]()
А за енергията и телесната температура си наистина в голяма заблуда. Енергията не "идва" от телесната температура, а телесната температура се поддържа благодарение на енергията.![]()
Наистина не ми се спори. Чел съм и са ми казвали друго, виждал съм резултати и от двете неща. Едва ли ще успея да те убедя в моето, а и ти няма да ме убедиш в твоето, за това да не спорим. Нека момичето си избере какво да спортува, но каквото и да е ще й се отрази добре. По живо по здраво.Добре, ще ти го обясня по друг начин. Това, че по време на плуването тялото не прегрява(човек не се поти), не означава, че мазнините не се топят. Т.к. водата е с по-ниска температура от тази на тялото, за да се запази телесната температура 37 градуса, на тялото му е нужна енергия, която пък идва от мазнините. Иначе човек би се превърнал в ледено кубче
Енергията от своя страна идва от разграждането на мазнините и въглехидратите. Първо се разграждат въглехидратите (процеса протича по-лесно), а когато те свършат, започват да се топят мазнините, т.к. те са енергийния резерв на тялото. Слава богу мускулите не се разграждат толкова лесно.
А за енергията и телесната температура си наистина в голяма заблуда. Енергията не "идва" от телесната температура, а телесната температура се поддържа благодарение на енергията.
Прави това, което ти харесва! Но моето лично мнение е ПЛУВАНЕЕ..:P
Love Ickooo
Аз бих предпочела фитнес, защото като ги гледам плувкините кви са ръбати....
+1Първоначално написано от x-PeRiMenT
Само, че в никакъв случай не преви двете едно временно и двете, защото ще претовариш тялото си.
Избери плуването! Тренирам плуване от 7 години и наистина е чудесен спорт! Няма да съжалявaш!