.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

И така дойде и моя ред...за ТОЕФЛ и САТ

Аз съм 11 клас и възнамерявам да се захващам с вземането на сертификати по английски език,само че се чудя кЪде да се запиша,при положение,че сЪм от Варна... Навсякъде в нет-а има инфо за София,но не и за Варна. Някой има ли тук от Вн,който е ходил на курсове/уроци/ и може да ми препорЪча някого? Освен това, може ли да ми разясните малко нещата за САТ и ТОЕФЛ-трябва ли и 2те да ги вземам,а какЪв е тоя сертификат САЕ (certificate advanced english) и трябва ли ми вЪобще? Какви са самите изпити за тях? Кое ми трябва? Може ли и инфото за Варна,ще сЪм ви благодарен. МЕрси и бай.
    Obi4am momichetata poveche ot vsichko...

Голям фен
    Град
    Констанц
    По принцип кой сертификат ще избереш зависи от това за какво ще ти трябва, примерно ако искаш да кандидатстваш в чужбина всеки университет си има свой изисквания.Но по принзип не те съветвам да взимаш ТОЕФЛ защото поне аз като го държах преди няколко години,той важеше само за 2 години и след това все едно никога не си го взимал,но не мога да гарантирам дали още е така след като аз си го взех правеха доста промени.
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Голям фен
    Град
    София
    САТ е американската матура и ще ти трябва само ако кандидатстваш в САЩ, не съм чувала другаде да я искат.
    Тойфела е признат сертификат за владее на английски в много чуждестранни университети, и наистина има давност 2 години ( САТа също има, но не съм сигурно колко години точно). В Америка попринцип се кандидатства след 11 клас, и ако си се насочила натам трябва да го вземеш тази година, но ако нямаш такова намерение го вземи следващата.
    САЕ е приравним с Тойфела, така че ти трябва или едното или другото, но според мен Тойфела ще ти върши на повече места работа.
    За Варна ето информация къде какво има
    http://www.ed-cmfnd.org/centers/bg/varna.html

Успех!
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си