Цитирай Първоначално написано от dzver
ЗА 2 седмици болестта я няма...само гледайте да не те заведат при инфекциозната клиника, щото ако отидеш там с отслабена имунна система може да фанеш хепатит, после черния ти дроб, който е увеличен от болестта в следствие на хепатита ша стане на пастет и 3 месеца на легло не ти мърдат...(ако имаш късмет да не хванеш хепатит за 7 дни на системи минава болестта)
Еми и аз боледувах от мононуклеоза преди 1 година и мен ме вкараха в инфекциозна ама не виждам как като си в болницата ще хванеш хепатит.Би трябвало да се поддържа добра хигиена ако за това говориш.
Та по темата - да,минава за 7 дни,но после си още една седмица на хапчета за черния дроб и още 7-8 месеца трябва да ходиш на изследвания,за да видят докторите дали е отшумяло.А също така се спазва и диета.Щом си боледувала предполагам знаеш всичко това,но после трябва да се пазиш.Мононуклеозата е известна повече като болестта на "целувката".Но можеш по различни начини да го прихванеш.Най-добре е да си направиш едни изследвания и да се разбере точно дали те е повторило или е нещо друго.Симптомите са болки в долната част на корема,губене на апетит,температура(при мене не беше мн висока),гадене,отпуснатост, а също и в горната част на корема... все едно си преяла,доста неприятно.И другото е подуване на лимфните възли и налепи по сливиците.Също езикът ти се покрива с някакво бяло вещество - не знам точно как беше.
Надявам се да съм ти помогнала с това!