.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 68
    kali_supersweet
    Guest

Защо да родиш на 13-17 означава да си провалиш живота?

Аз съм на 19.Забременях на 12(след изнасилване) и на 13 родих момиче(настоявах да не абортирам,макар че нашите ме съветваха да го направя).Сега е на 6 години и е най-голямото щастие в живота ми.Относно "проваления живот",след средата на 6 и целия 7 клас не ходех на училище,а се обучавах у дома по програма дадена от директорката и съвета в училище,така че на 14 си продължих образованието като постъпих в елитна гимназия.През половиния ден когато бях на училище,баба ми или майка ми(ако не е на работа) гледаха детето,а след това аз.Пропуснатите купони с връстници?Ходех и на купони и се забавлявах.Детето обикновено заспиваше около 8 вечерта,а никой купон не започва толкова рано.Сега като е поотраснала (от 1-2 години вече) аз продължавам да си живея живота щастливо и детето ми е най-голямото щастие за мен.Приятелят ми (връзката ни е сериозна) е готов да я осинови веднага след сватбата ни (все още не сме решили дата,но аз не искам да бързаме).Да имаш дете е благословия,а не провален живот.А така или иначе всички вие ще си "провалите живота" след 4-8 години.

{NaTaLiE}
    Guest
    Напълно съм съгласна с теб!Аз съм на 18 и синът ми е на 6 месеца.Тази година трябва да съм 12 клас и ще съм,след като се обучавах по подобна програма като твоята по време на бременността и малко след раждането.Да имаш дете наистина е прекрасно Не бих променила нещата ако можех.

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    zavisi ot tova kak priema6 ne6tata,6tom ti si re6ila da go rodi6 i otgleda6 i si go napravila-bravo,tova e smela postapka
    6to se otnasq do ''provalqneto'' na jivota..ne vsi4ki na 12 biha mogli da poemat otgovornostta koqto ti si vzela..az ne bih go napravila,zatova ti se vazhi6tavam
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Град
    L.A. \ Moscow
    ае ви др работа си нямате май?!
    Raise your fist!

аз не мисля 4е да имаш на тези малки години е провален живот! Майка ми ме е родила на 17!

Град
    in ur dreams
    Еми,браво какво друго мога да кажа

Супер фен Аватара на thefreak
    Град
    Пловдив

Re: Защо да родиш на 13-17 означава да си провалиш живота?

Цитирай Първоначално написано от kali_supersweet
    Аз съм на 19.Забременях на 12(след изнасилване) и на 13 родих момиче(настоявах да не абортирам,макар че нашите ме съветваха да го направя).Сега е на 6 години и е най-голямото щастие в живота ми.Относно "проваления живот",след средата на 6 и целия 7 клас не ходех на училище,а се обучавах у дома по програма дадена от директорката и съвета в училище,така че на 14 си продължих образованието като постъпих в елитна гимназия.През половиния ден когато бях на училище,баба ми или майка ми(ако не е на работа) гледаха детето,а след това аз.Пропуснатите купони с връстници?Ходех и на купони и се забавлявах.Детето обикновено заспиваше около 8 вечерта,а никой купон не започва толкова рано.Сега като е поотраснала (от 1-2 години вече) аз продължавам да си живея живота щастливо и детето ми е най-голямото щастие за мен.Приятелят ми (връзката ни е сериозна) е готов да я осинови веднага след сватбата ни (все още не сме решили дата,но аз не искам да бързаме).Да имаш дете е благословия,а не провален живот.А така или иначе всички вие ще си "провалите живота" след 4-8 години.
    Имаш дете, но това не те прави зряла и подготвена....
    - Всички авто-части на едно място!

Голям фен Аватара на SunnyG
    Град
    In the future..
    Аз пък мисля,че едно момиче,което е на 13 и казва "Бременна съм,какво да правя" не е готово да стане майка.Щом си имала възможността да си родиш и отгледаш детето,браво,но не всеки има тази възможност,не всеки родител ще разреши на 13-годишната си дъщеря да роди и това дали да направи аборт или не отново не е нейно решение.Нещата са достатъчно сериозни и строго индивидуални за всеки,така че според мен не е удачно да се даваш за пример
    Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.

Хайде, стига - на 13г. ти още не си можела да се грижиш сама за себе си, а да се грижиш за собствено дете?! - Хахаха!
    Колкото до приятеля ти - всички са силни на думи. Да не се разочароваш накрая!

И един въпрос (които мисля ще покаже мнението ми по темата) - какво си мислиш всеки път, когато погледнеш коп... Ъъъ... детето си?

ПП. Всичко ми се струва леееко измислено... затова темата ще поседи още малко така и може би ще бъде заключена, ако не получим по-актуално включване от авторката!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Haide sega.. po toq povod,zashtoto ti si uspqla,da pochnat da rajdat vsichki na 13?
    Vie mai na taq vuzrast devoikite si zimate deteto kato kuklata ot magazina.. dete se prai kogato ste veche seriozni hora i ste si stupili na krakata,a ne da chakash mama i tatko da pari... kvo gotino li ti e che roditelite ti davat pari za vsichko?? Mojesh li da kajesh che si postignala neshto?

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Това е много хубаво,че си поела отговорност ,въпреки че не си била виновна.Радвам се че има и хора като теб
    Never let the fear of
    striking out keep you
    from the plating the game!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Аз съм на 22 и 1 дете точно сега ще е пълен провал на живота ми! Нямам планове да си люлея бебето, а да си завърша образованието, да си намеря рабона, да заживея с приятеля си. Деца преди 25 не искам!

Много интересна история ! Даже се просълзих по едно време, Благодаря ти !
    Ако имате въпрос, можете да ми го зададете по всяко време на скайпа ми, който ще ви дам на ЛС

Голям фен
    До авторката: Това че на тебе има кой да ти помага и получаваш подкрепата от майка си и баба си не значи , че другите момичета , които правят аборти на 14-15 г. възраст имат тази подкрепа. И как мислиш , че ще се почувства детето ти като му кажеш "Ъъ незнам кой е баща ти само знам че е изнасилвач и те родих на 13 г. ) оо перфектно нямам думи и според тебе отглеждането е детска игра , та ти още не си се оформила като човек имаш детска психика как може да възпитаваш дете и ти ли даваш парите за отглеждането му ? Работиш ли някъде? Уверявам те , че ако не бяха родителите ти до сега да си умряла от глад, а незнам какъв шок е било за майка ти не искам и да си представям само ще ти кажа , че детето ти един ден ще страда!

го6ко
    Guest
    h1

аз мисля че момичета на такава възраст не са готови да станат майки твърде млади са .

Наистина се радвам за теб щом си успяла да се справиш и даже това че си родила е радост ..но при теб е имало кой да ти помага и т.н докато при много други момичета буквално си провалят живота ..ако трябва сами да се издържат и няма кой да гледа детето естествено че учението остава на врори план и често след това не завършват даже..нито имат време да ходят по купони ..и едвали ще намерят като при теб сериозен приятел който да се погрижи за тях и детето..мисля че ти си една от малкото щастливки които са имали възможността да си поживеят както трябва докато имат малко дете

а знаеш ле какво? познавам една жена, родела на 14. детето й в момента е на 12 и прилича на 30-годишна жена. тежи определено над 85 кг, покрито с косми навсякъде. вярно е, че си щастлива, че твоето не е с такива отклонения.
    организмът на толкова малко момиче не е развит. а ти? какво можеш да му осигуриш? добре, че е мама да се грижи за него!
    бегиманиманибеги.

моята разлика с най-малкия ме брат е същата.

А нямаше ли да ти е по-добре без детето?!

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    [b]Здравей,аз лично мога само да ти се възхищавам за смелостта да вземеш такова отговорно решение,въпреки крехката си възраст.Това до колко то е правилно,ние не можем да преценим.Докато човек,сам не попадне в подобна ситуация,не ще може да усети реалистично нещата.Провален живот-в случая не е,напротив това момиче е пример на борбеност и воля,въпреки преживянта трагедия. Човек винаги може да провали живота си по 1 милион начина,но да набедиш едно невинно създание,че е причината за един ,провален,,живот е твърде жестоко.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Цитирай Първоначално написано от Under_my_skin
    А нямаше ли да ти е по-добре без детето?!

Това ,че имаш подкрепата на родителите си ,не означава че родителите на всяко 13 годишно момиче ще 'реагират' така добре на ситуацията.Родителите ти са с теб,и ти помагат-гледала си дете и в същото време си вършила всичко което е нормално за един тийн,казваш.Но това значи ли че ти си готова-ами ако беше сама ?Нещата са се развили добре,за което можеш само да се радваш,наистина.Разбира се ,че е пропилян живот,зависи от каква гледна точка-ако не живееш сега ,то кога.Но щом си щастлива,какво повече да се желае.Една от малкото съм,които знаят какво да пропилееш точно тези години от живота си,защото просто 'пораснах' бързо.А не трябваше.И да-разбира се,че не е добре,но е хубаво ,че не си го осъзнала,поне не съжеляваш толкова.Не можеш да знаеш какъв би бил живота ти без детето,може би за това...;/
    Just Married

'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
    В самия край на лятото, тъй сладостно
    беше открилото се време, неотменна светлината..'

Голям фен Аватара на SunnyG
    Град
    In the future..
    Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    [b]Здравей,аз лично мога само да ти се възхищавам за смелостта да вземеш такова отговорно решение,въпреки крехката си възраст.Това до колко то е правилно,ние не можем да преценим.Докато човек,сам не попадне в подобна ситуация,не ще може да усети реалистично нещата.Провален живот-в случая не е,напротив това момиче е пример на борбеност и воля,въпреки преживянта трагедия. Човек винаги може да провали живота си по 1 милион начина,но да набедиш едно невинно създание,че е причината за един ,провален,,живот е твърде жестоко.
    По тази логика и ти на 12 години би задържала детето си така ли?Не би абортирала,защото бебето не е виновно за нищо?Тук никой не обвинява него,никой не твърди,че абортът е в следствие на нещо лошо,което е направило бебето,нали?Но защо да изгубиш детските си години с едно такова решение?Да станеш майка на 12 не е героизъм,това не означава,че ставаш по зрял и пак ще кажа,че не е редно авторката да се дава за пример,не е толкова нормално това,което и се е случило.Предварително си поднасям извиненията,ако съм я обидила с нещо..
    Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    Интересно ми е, когато това дете порастне и започне да задава въпроси, какво ще му отговориш за баща му... Аз лично не бих могла да живея с мисълта, че съм плод на действията на някакъв извратеняк, бих предпочела изобщо да не съм се раждала в такъв случай

Плюс това, както казаха и преди мен, това че обстоятелствата са били благоприятни за теб и си имала осигурена помощ от други лица, не означава, че ако беше сама и ти се бе наложило да отглеждаш самостоятелно това дете, би се справила
    Който и каквото и да казва, майка/баща на 13-14-15 години звучи абсурдно и глупаво.

Btw, и на мен историята ми се струва леко изсмукана от пръстите...
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Супер фен
    Радвам се за теб. Имаш късмет с родители които имат желание и възможност да ти помагат. Но не мисля че 100% от родителите на бременни тийнейджъри са готови за такова нещо... Говоря за време,пари,жилище. Даже да имат, не всички родители биха приели с отворени обятия бременното си дете и неговото дете. Някои биха го не посъветвали,а направо принудили да направи аборт, или ако не-просто ще го изхвърлят на пътя (има такива случаи) Не всеки може да плаща частни уроци и да си позволи да гледа още 1 човек вкъщи. Наистина се радвам че при теб така са се получили нещата, но наистина има случай при които едно бебе наистина може да провали живота на един човек... особено 13 годишен.
    Айде все пак отново браво на теб.

Mislq che e hubavo che si dala jivot na deteto si i che se grijish za nego, no na tvoe mqsto shtqh da abortiram.Naistina po tozi nachin gubish mn ot Teenedjarskite si godini, kogato e trqbvalo da izlizash po kuponi i po kafeta, ti si sewdqla da gledash deteto , da go karmish , da go prespivash.I dori da si hodila na kuponi edva li e bilo chesto, zashtoto ne moje da prehvarlqsh grijite za deteto na roditelite si.A i kvo sha mu e na deteto kogato porasne i osaznae che si go rodina oshte na 13.Ti ne si izrasnala psihologicheski togava.Dete da rodi i da se griji za dete!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си