ако някой (като мен) има огромно желание да гледа "Отклонения", ще се играе в петък (5.11.), в Младежкия
Едит: в петък гледах "Рибарят и неговата душа". Имах някакви очаквания, но не ми хареса...
^като не си ми искала мнението, така е:Д
//ТУК ще поствам разни свои по-актуални текстове за театър.
(тепърва започваме, но, надявам се, вписанието ще се развива))
само 2 думи за "Ангели в Америка" на Шпатова
Нямах проблеми със спектакъла, но за мен си остава да стои самоцелен, затворен, непредназначен за публика, съответно - личен, не-театрален.
Най-после гледах спектакъла-на-Теди-Москов-по-Пинокио и мога (разбира се, пристрастно) да кажа, че Теди е, може би, единственият ни режисьор, който може да прави театър без да си служи с/разчита на елементите на постановката. Той самият е театър и лично за мен е изключително удовоствие да го чувам/виждам/опознавам чрез поезията му, бавничко, като дългогодишен приятел, всеки път. <3
Наскоро заключих, че той е единственият у нас, който ме вдъхновява, независимо дали му се е получило или не представлението. Просто идеята му за театър ясно се припокрива с моята, макар изразните ни средства да се различават. Пх, просто го ОБИЧАМ!
//добре, че го има този форум, та да си позволя да споделям подобни дълбочинни откровения:Д
така де, спектакълът е този:
http://www.programata.bg/?p=39&l=1&c=3&id=61725
ще си спестя критиката, макар забележки да не липсват
ПОЛЕТ НАД КУКУВИЧЕ ГНЕЗДО
от Кен Киси
спектакъл на АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ
С участието на:
ДЕЯН ДОНКОВ; РЕНИ ВРАНГОВА; СТОЯН АЛЕКСИЕВ; ИВАН БЪРНЕВ; ЕМИЛ И. МАРКОВ; ПЛАМЕН ПЕЕВ; РУСИ ЧАНЕВ;СТЕФАН КЪШЕВ; ЙОРДАН ПЕТКОВ; ВАЛЕНТИН ГАНЕВ; ТЕОДОР ЕЛМАЗОВ; ВЯРА ТАБАКОВА; ИВАН ЮРУКОВ; ВИКТОР ТАНЕВ; ЛЮБОМИР ПЕТКАШЕВ; ИЛИАНА КОДЖАБАШЕВА..
"Съдбата на човек винаги е в собствените му ръце, Упорствайте. Не позволявайте на "даденостите" в живота да ограничават избора ви";
"Истинската мъдрост е напълно вродена и присъща на хората. Чуждото влияние е отслабваща сила. Бъдете себе си, такъв, какъвто искате да бъдете";
"Докато се смеете сте в безопасност. Смейте се. Когато изгубите смеха си, губите всичко в живота си".
Вчера изгледах и съм с още неотлежали впечатления, но си мисля , че това е едно от най-силните представления за сезона (не само в Народния).За пръв път да не ми дойде в повече цинизмът на Морфов и да гледам що-годе чиста актьорска игра в 99% от времето.
Таа... моята гледна точка е малко изкривена и съвсем не е единстеванта, защото винаги се задълбочавам в детайлите на играта, а не гледам от високо ,но пък го нимарм за разтърсващо въпреки всичко.
Иван Бърнев какъв образ прави не е истина...И толкова силен и едновременно сложен монолог изпраска (с извинение за израза) малко преди края...Не предполагах,че ще се справи толкова добре.
Деян Донков пък почти с нищо не ме изненада (чудно защо).Да, не можем да искаме Никълсън за нищо на света, но пък аз се надявах на малко по-различи похвати.Знае си човечецът как се води действие и...ами,води си го.
(Ще спра, защото ме дразни подскачащото прозорче и ми пречи да пиша...)
^т.е. потвърждаваш опасенията ми, че Бърнев е единственото ценно нещо в постановката?
//при желание сподели другите събития, така, предновогодишно:Д
Теди, хайде да ме водиш на театър:Д
не нахалствам:Д
Нее, не- единственото не бих казаха.Първоначално написано от Sham
Цялостното въздействие на постановката е прекалено силно, за да се твърди ,че в него има само едно ценно нещо. И самата идея да се поставя в България е добра, защото има много препратки (умишлено сложени или не) към нашата действителност.Близко е до българския зрител, дори случайния такъв- това ми беше мисълта. А в същото време е един много сложен материал за правене не само от актьорите.
Мисля Гълъбът да ми е следващата театрална среща в Народния, защото така и не ми остана време да го видя. А Зюскинд ми е слабост ако не друго...
Полет над кукувиче гнездо?!
Кой ще дойде с мен?))
What you give is what you get!
Десо много яка постановка ^^
ако наистина нямаш компания аз мога пак да изгледам.![]()
Ако е за Зюскинд, не ходи. Виж, заради всичко останало (Шурелов, Шпатова, Владо, Снежина) - да!Първоначално написано от Taam
Петя, много си лаконична, бе, какво гледа? //"Български разкази"?![]()
// http://www.kultura.bg/bg/article/view/17757
с Дечева имаме сходен вкус и разбирания, а и статията отразява предчуствията ми, та ще ми трябват доста силни препоръки, за да тръгна да се бутам с народа...
---
А медийната действителност как влияе и върху театъра, обаче. Морфов, Яна Борисова, Мариус... с вечно продадени салони. Ама ако ги питаш защо купуват - и те не знаят.:Д Както и да е, разсъждения под линия са това.:Д
Ами да кратичка съм. Български разкази гледах. Комедийната част ми беше слаба, но за сметка на това последният откъс ме накара да плача през цялото време.
според мен, пък, постановката е ужасяващо слаба. не мога да си обясня масовите прехласвания по "гения" на Мариус, затова не се и опитвам.
за сметка на това, "Балкански синдром" му се е получил, и още как. поне в моите очи и шантави възприятия, постановката приема формата на добре осъществен експеримент. (макар да имам известни съмнения дали режисьорът изобщо си е поставил за цел постигнатите резултати)
* Разчитането на текста е неочаквано. (любимата ми част на "Мисията - невъзможна", през соц. метафора, разтегната до границите на абсурдното)
* много, много, мнооого селяния, яко тъпи бъзици и просташки подмятания (на които публиката се вие в конвулсии от смях, между изригвания в темерутски аплодисменти)
* Стратиев е в списъка с любимите ми хора евър, а Мариус уж добре го е прочел. дано не е само на думи. Текстът не се чува от публиката (която се ослушва за смешки, разбира се, но каквото си отгледаш, това ще... да), дори на 1/2, съответно - не се разбира. Но "смешното" е налице - ура!
разни приятни изненади:
* невероятната пластичност на Антоний
* добрата игра на Стоян Младенов (честно, изненадва ме за 1-ви път)
неприятни:
* нивото на публиката, също и настроението в театъра, червеното време може да се води свършило, обаче сега се чувства задушаването, не мисля, че ще се търпи дълго.
* актьор като Емил Котев в ролята на храстче
* селянията, която Мариус извежда на сцената (смисълът, ако допуснем, че такъв има (а аз винаги търся за смисъл) , не достига до главите на масите, които, както дочух, харесват най-много Евгени и Албена Михова.) lame.
ПП: Ако искате вярвайте, но си падам лаконична:Д
//не мога да редактирам, защото скролът все още е прецакан
mnogo mi se hodi na teatur, kajete kakvo da gledam.
iskam ili nqkoq sveja komediika ili neshto dulboko dramatichno,chak natovarvashto.
ideq ?
we're flying high,we're flying right up to the sky![]()
![]()
Ако ти се гледа комедия - "Ножица трепач" в театър "Българска армия". 3 часа смях.Първоначално написано от guinessgirl
![]()
Гинес, гледай Нордост в Младежкия;
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...734&highlight=
Знам ,че е спам,но съм отчаяна!Много се нуждая от това!Моля ви помогнете,ако можете !
...to be or not to be ..
Здравейте,
за всички вас, които се интересувате от театър и такива които смятат да се занимават и участват в училищни групи за театър, организираме за първи път театрален фестивал на училищни групи от софийските училища "Театър в аванс". Ако проявите интерес нека вашият ръководител се свърже с нас на info(at)creativebox-bg(dot)com за да ви изпратим условията за участие на фестивала.
Миналата седмица бях на "Крадеца на праскови" в Народния Театър. В главните роли са Юлиан Вергов и Аня Пенчева. На мен лично много ми хареса самата постановка и оделно как играят актьорите. Отидете, няма да сбъркате:P
![]()
Не ми казвай какво да правя, за да не ти кажа Къде да отидеш! ;]]
" I'm beautiful in my way,'Cause God makes no mistakes.I'm on the right track, baby I was born this way... "
^
По Аня Пенчева мога да плюя много.
По ролата, която "прави" в Крадецът на праскови мога още повече.
Затова ще си трая.
Само ще спомена, че филмът с Невена Коканова си струва в пъти повече.
Първоначално написано от Taam
Незнам каква е умразата ти по Аня Пенчева но на мен лично много ми хареса как играе ролята си![]()
Не ми казвай какво да правя, за да не ти кажа Къде да отидеш! ;]]
" I'm beautiful in my way,'Cause God makes no mistakes.I'm on the right track, baby I was born this way... "
Ще ходя наКрадеца на праскови в Иван Вазов с класа.Тва ми е 2рият път,когато отивам на театър(първият на куклен),така че вълнението е голямо.Повестта ми хареса,дано и постановката да и хареса.Ако някой го е гледал да казва
![]()