ПОЛЕТ НАД КУКУВИЧЕ ГНЕЗДО
от Кен Киси
спектакъл на АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ
С участието на:
ДЕЯН ДОНКОВ; РЕНИ ВРАНГОВА; СТОЯН АЛЕКСИЕВ; ИВАН БЪРНЕВ; ЕМИЛ И. МАРКОВ; ПЛАМЕН ПЕЕВ; РУСИ ЧАНЕВ;СТЕФАН КЪШЕВ; ЙОРДАН ПЕТКОВ; ВАЛЕНТИН ГАНЕВ; ТЕОДОР ЕЛМАЗОВ; ВЯРА ТАБАКОВА; ИВАН ЮРУКОВ; ВИКТОР ТАНЕВ; ЛЮБОМИР ПЕТКАШЕВ; ИЛИАНА КОДЖАБАШЕВА..
"Съдбата на човек винаги е в собствените му ръце, Упорствайте. Не позволявайте на "даденостите" в живота да ограничават избора ви";
"Истинската мъдрост е напълно вродена и присъща на хората. Чуждото влияние е отслабваща сила. Бъдете себе си, такъв, какъвто искате да бъдете";
"Докато се смеете сте в безопасност. Смейте се. Когато изгубите смеха си, губите всичко в живота си".
Вчера изгледах и съм с още неотлежали впечатления, но си мисля , че това е едно от най-силните представления за сезона (не само в Народния).За пръв път да не ми дойде в повече цинизмът на Морфов и да гледам що-годе чиста актьорска игра в 99% от времето.
Таа... моята гледна точка е малко изкривена и съвсем не е единстеванта, защото винаги се задълбочавам в детайлите на играта, а не гледам от високо ,но пък го нимарм за разтърсващо въпреки всичко.
Иван Бърнев какъв образ прави не е истина...И толкова силен и едновременно сложен монолог изпраска (с извинение за израза) малко преди края...Не предполагах,че ще се справи толкова добре.
Деян Донков пък почти с нищо не ме изненада (чудно защо).Да, не можем да искаме Никълсън за нищо на света, но пък аз се надявах на малко по-различи похвати.Знае си човечецът как се води действие и...ами,води си го.
(Ще спра, защото ме дразни подскачащото прозорче и ми пречи да пиша...)