.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Супер фен Аватара на monityY
    Град
    Sofia, Bulgaria

Защо жените изневеряват?

Днес за съвременната умна и амбициозна жена е по-важно да остане вярна на себе си и собствените си желания, отколкото на един единствен мъж.
    Според всеобщото мнение изневярата е работа за мъже. Наистина по традиция се смята, че жените са тези, чиято цел е да създадат семейство и които одобряват моногамията. Мъжете пък остават скитници в душите си. Тяхната цел е да задоволят многобройните си желания и са привърженици на полигамията-фактическа или правна, в зависимост от културата. Но действителността вече е съвсем различна.
    Жените, които отстояват себе си, а не се подчиняват на натиска на обществото, признават многобройните си сексуални или сантиментални желания. Една жена може да обича двама мъже едновременно.

Привързаността и страстта са две различни чувства и не е задължително през целия живот да бъдат насочени само към един човек.

По какво се различава изневярата при жените от тази при мъжете?

Погледнато исторически, в началото са били Богините-майки. Тогава статутът на жените е бил много различен. Те са били освободени сексуално, а децата са носели името на майката (може би защото никога не се е знаело със сигурност кой точно е бащата).
    След това обаче идва патриархата. Женската вярност към мъжа придобива важно значение. И трите големи религиите узаконяват това положение. Всяка изневяра се наказва жестоко. Залогът за тези зверства е бил гарантиране на бащинството. Но зад всяка подчинена жена се крие една бунтуваща се жена.

Сега за изневяра вече не режат глави.

Благодарение на финансовата, гражданската и моралната свобода, а също и изобретяването на контрацептивите, съвременната жена може да се осмели да прекрачи обществените норми. Те обаче продължават да тежат над невярната жена под формата на позор и срам пред обществото. Може да се каже, че въпросът свежда до личния избор.
    Сексуалната вярност вече не носи същия социален смисъл.
    Понятията "любов" и "секс", вече не са неделимо свързани. За жените изневярата вече не означава вина, а желание за себеутвърждаване.

Дали жените днес са по-склонни към изневяра от преди?

Съвременните жени днес са по-смели и по-верни на чувствата си. Важното вече не е да се подчиняват на наложения отвън модел, а да бъдат искрени към себе си. Може би вече не трябва да се говори за изневяра-термин, изразяващ негативно отношение, а за "поливярност".

Остава въпросът как да бъдем верни на себе си, като едновременно с това оставаме верни и на някой друг?

Може да се замислим и за друго-каква е цената на тази вярност, която ни лишава от други връзки, изпълнени с жизненост, но забранени от морала.

Защо изневеряват жените-заради съпрузите си, заради любовниците или заради себе си?

Обикновено причините са многобройни. Недоволство от живота в двойката, липса на чувства към партньора, нужда от доказване на собствените качества, на външния си вид и възможностите за съблазняване, необходимост от изява на други, скрити страни на характера...
    Съществува и мнение, че изневярата е полезна за сексуалната жизненост на двойката, но тя е и опасна за нейната стабилност.
    Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Както казва един приятел " Жените не изневеряват случайно. Това жена да изневери е страшно нещо. На нас мъжете ни е в природата - видим някоя с по-къса пола, завърти се покрай нас и ние не издържим. Но вие.."
    Лично аз бих изневерила само , за да съм "квит" с партньора ми. Ако той е направил същата глупост и аз ще я направя. Поне да ми е чиста съвестта.
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Град
    Sofia, Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от SWASTICA
    Ето от каде е копирано....www.Клик.com....и тъй като не ми се спори с теб,ще ти кажа,че при такава информация се пише изречение с удивителна,защото все пак ти отговаряш на въпросите(в случая твоя цитат)....
    ne ne otgovarqm az na vuprosite!
    Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.

еманципацията повече е навредила, отколкото е помогнала. поне в отношение на обществен статут. изравнявайки се с мъжа, тя става равна на най-низшия нравствено мъж. Равенството й позволява да прави същите безнравствени неща. не съм го казала аз, а Мери Уолстънкрафт преди няколко стотици години.

I close my eyes and I smile knowing that everything is alright ..

Преди бях Богиня от Машината

Цитирай Първоначално написано от bungle
    Както казва един приятел " Жените не изневеряват случайно. Това жена да изневери е страшно нещо. На нас мъжете ни е в природата - видим някоя с по-къса пола, завърти се покрай нас и ние не издържим. Но вие.."
    Лично аз бих изневерила само , за да съм "квит" с партньора ми. Ако той е направил същата глупост и аз ще я направя. Поне да ми е чиста съвестта.
    Това е глупаво. След изневяра връзката може да се запази, но ако ти отмъстиш със същото, няма начин. А и е детинско.

Иначе аз не изневерявам, защото не виждам смисъл. Мога да желая някой мъж, но ми беше доста сдухано преди секса с моя...какво остава за някого, с когото всъщност изневерявам. И не само заради това не го правя. Имам си мъж, харесвам него и секса с него. Отдавна не съм имала желание за секс без чувства...а ако има чувства към друг и искам да съм с друг, защо ми е да съм с мъжа?
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Не съм на мнение, че една жена изневерява, само защото е модерно. Има причини, които са я тласнали към това.
    Аз никога не бих изневерила. Ако човекът до мен не ми е достатъчен, за да съм щастлива, предпочитам да се разделим и чак тогава да търся друг.
    И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
    И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!

Град
    при чичо Страх
    Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    Това е глупаво. След изневяра връзката може да се запази, но ако ти отмъстиш със същото, няма начин. А и е детинско.

Иначе аз не изневерявам, защото не виждам смисъл. Мога да желая някой мъж, но ми беше доста сдухано преди секса с моя...какво остава за някого, с когото всъщност изневерявам. И не само заради това не го правя. Имам си мъж, харесвам него и секса с него. Отдавна не съм имала желание за секс без чувства...а ако има чувства към друг и искам да съм с друг, защо ми е да съм с мъжа?
    Знам, че е детинско. Но ако той ми изневери, аз не вярвам да искам да запазя връзката ни. * ох, да чукна на дърво да не става така..Тъпа Гери, тъпа..

Това ли е най-важното? Аз откакто съм с моя, разсъждавам над това...ако приятелят ти е способен на секс без чувства и обича теб, но просто е искал да наебе някаква, положението не е чак толкова лошо.

Град
    Sofia, Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от monityY
    Ето от каде е копирано....www.Клик.com....и тъй като не ми се спори с теб,ще ти кажа,че при такава информация се пише изречение с удивителна,защото все пак ти отговаряш на въпросите(в случая твоя цитат)....
    ne ne otgovarqm az na vuprosite!
    Дали жените днес са по-склонни към изневяра от преди?-Това се нарича въпрос!
    А това...Съвременните жени днес са по-смели и по-верни на чувствата си. Важното вече не е да се подчиняват на наложения отвън модел, а да бъдат искрени към себе си. Може би вече не трябва да се говори за изневяра-термин, изразяващ негативно отношение, а за "поливярност".-Отговор.....поне като копираш и флуудиш опитай се да го попрочиташ....
    ti nqma da mi kazva6 kfo da praa..6te go 4eta ako iskam

Град
    при чичо Страх
    Това ли е най-важното? Аз откакто съм с моя, разсъждавам над това...ако приятелят ти е способен на секс без чувства и обича теб, но просто е искал да наебе някаква, положението не е чак толкова лошо.
    Способен е. Грррр.Но не ми се нрави да знам, че е наебал някоя друга. За това съм му казала : ако искаш спи с други, само да не знам, че ще изперкам и не знам к'во ще направя". Той не иска, разправя, че откакто е с мен нямал желание за други. Е, и аз нямам, което е перфектно.
    Пф, пф.. Днес някакви много странни въпроси всички задават. Тия теми ме безпокоят.

Той и моят разправя, че аз съм най-невероятната, но има няколко девойки, за които открито си разправя, че иска да ги чука. Успокоението ми е, че куче, което лае, не хапе.
    То и на мен не ми се нрави...ама много неща в живота не ни се нравят принципно...а трябва да ги преживеем.

Гадното са чувствата към друга...

Град
    при чичо Страх
    Той и моят разправя, че аз съм най-невероятната, но има няколко девойки, за които открито си разправя, че иска да ги чука. Успокоението ми е, че куче, което лае, не хапе.
    То и на мен не ми се нрави...ама много неща в живота не ни се нравят принципно...а трябва да ги преживеем.
    Така е.
    Ох, сега пък ме притесни друго.. Как така може някои хора да спят с приятелите си ? Така де, аз не бих преспала с приятел...

И аз се чудя...моят го е правил. Добре, че знам какви са отношенията му с това момиче и няма място за притеснение. А и са били много пияни.

Мега фен Аватара на koalka
    Нека си казвам открито желанията и т.н., но без приятеля ми.Разбирам колко кофти ще му стане, ако му изневеря.Не искам да го правя, няма смисъл.Както казаха по-горе-по-добре първо раздяла и после нае**ване с някой друг...И дори и той да го направи, бих искала да не ми казва, да не знам затова, да се залъгвам, че ми е верен, отколкото цялата връзка да се съсипе заради това.Но аз го познавам, което означава, че със сигурност ще ми каже.

Град
    при чичо Страх
    И аз се чудя...моят го е правил. Добре, че знам какви са отношенията му с това момиче и няма място за притеснение. А и са били много пияни.
    О, и моят. Скоро ми го разправяше. Как дооооста често преспивал с приятелките си, които го привличали сексуално. Ае, бе, мен що приятелите ми не ме привличат сексуално?? Опа . Има един.. ..амааа той не се брои.
    *мръщи се*

Жените изневеряват, когато търсят нещо, когато чувстват липса и я компенсират чрез чужди ласки.
    ...Лудата, която цял живот събира възглавници и се мъчи техния пух да превърне отново в птици...

Супер фен Аватара на kobrichka
    Град
    ...Ада....
    Не може да се слагат всички жени под общ знаменател.Едните изневеряват,защото им липсва нежност,ласки.Други изневеряват,просто защото так искат.Аз лично съм силно против изневярата,за мен това е предателство и прошка няма.Ако човека до мен ме обича,той няма да ми изневери,а ако ми изневери значи няма смисъл да продължава връзката ни.
    Всичко има край,след като е имало начало...Само споменът остава вечен,само той идва,когато всичко друго вече си е отишло...

О, и моят. Скоро ми го разправяше. Как дооооста често преспивал с приятелките си, които го привличали сексуално. Ае, бе, мен що приятелите ми не ме привличат сексуално?? Опа . Има един.. ..амааа той не се брои.
    *мръщи се*
    Моят само 2 пъти и само с една своя приятелка...а на рождения си ден ми разправяше как с удоволствие би чукал една друга своя приятелка...която всъщност е сладурана, точно негов тип, но нужно ли беше да го повтаря 8000 пъти...

iznevqrata e mn glupavo ne6to s koeto ne sam saglasna ....mn boli ot neq ot sobsven opit no ponqkoi pat s neq se opitva6 da privle4e6 vnimanie za da razbere 4oveka doteb 4e sa6testvuva6 a ne da vitae i da ne go interesuva6 ama itva ne e re6enie

Абе незнам за другите ама аз НЕ изневерявам.Толкова време не съм изневерила и не бих го направила. Съвестта ми е съвсем чиста Спя спокойно вечер хаха

Град
    Там, където е сърцето...
    Цитирай Първоначално написано от Aleandra
    Не съм на мнение, че една жена изневерява, само защото е модерно. Има причини, които са я тласнали към това.
    Аз никога не бих изневерила. Ако човекът до мен не ми е достатъчен, за да съм щастлива, предпочитам да се разделим и чак тогава да търся друг.
    Абсолютно подкрепям.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true... Follow me and I'll take you there..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си