- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какво да очаквам ?
Здравейте! Незнам дали проблема е ,че съм много ревнива и само си внушавам разни неща, но ми се случва следното нещо ...Първо трябва да спомена,че приятеля ми предпочита приятелски връзки и взаимоотношения с момичета отколкото с момчета..незнам защо точно, но се разбира повече с момичета ..може би се дължи на факта,че живее само с майка си и е свикнал с женска компания .. та както и да е ..Въпроса е в това че аз ужасно ревнувам от тези "приятелки" поне в началото де..после свикнах с тази мисъл и постепенно ревността утихва,но не мога да приема факта че е толкова близък с тези момичета и незнам кога ще ми сервира ,че е спал с някоя от тях ..просто не съм сигурна в тия "приятелски отношения" ..все пак говорим за близост м/у мъж и жена и кой каквото ще да ми казва не мога да повярвам че в удобен за тях момент не биха се възползвали ... защото те си ходят и по гости ..и.т.н Почти всичките си имат приятели ...но тва не ме успокоява кой знае колко ..не ме успокоява и факта че вече 2 3 пъти сънувам че ми изневерява с една от приятелките си...и в съня си искам да и издера очите .. а на живо е едно добро момиче .. Точно и тези сънища ме накараха да пусна темата ...Наистина ми е трудно да го обесня в няколко реда (макар че темата изглежда дълга за което се извинявам ),но но незнам какво да очаквам ?!
Просто си внушаваш... щом не ти е дал повод, в смисъл да се е държал по-интимно, да я е целувал и т.н няма повод за притеснение.
I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.
ако му имаш доверие няма кфо да очакваш! ако пък се съмняваш в него...
Raise your fist!
Ако до този момент не ти е показал и малка причина за ревност,защо се съмняваш?А що се отнася до приятелските отношения,лично при мен ги има,аз имим приятел момче и мн си го обичкам,но само като приятел,отначало гаджето му ме гледаш малко на кръв,но след това разбра че няма защо да ревнува от мен.
Всичко има край,след като е имало начало...Само споменът остава вечен,само той идва,когато всичко друго вече си е отишло...
БлагодаряМоже би проблема идва от това че му нямам никакво доверие и затова е и цялата тази ревност..но той никога не ми казва "не се притеснявай само приятели сме" или някакви подобни успокояващи изрази .. незнам как ще си я преодолявам тази ревност ...не мога да си избия мисълта от главата че може да има тайни отношения с някоя от "приятелките" а мен да ме прави на глупачка да си вярвам че са само приятели...
Кога все пак ще му имам доверие ... та ние сме заедно от почти 3 години ...Може би ме смущава и това че сме толкова време заедно ..че може да иска да поразнообрази с някоя "приятелка" без аз да разбирам ... и без да ме загуби...
Всичките ми гаджета са имали най-добри приятелки жени. И сегашният ми има...има и още 2 приятелки жени и не ревнувам от тях. Ти познаваш ли ги? Запознай се с тях, наблюдавай как се държи приятелят ти в компанията им и ако се държи като с приятели, няма защо да се притесняваш. Тези неща се усещат.
Възможно ли е да бъде по-красиво?
Нямаш му доверие... а колко пъти е повтаряно, че това е един цял пласт от основата на сериозната връзка, доста дебел при това.
Не можеш да продължаваш да се саморазяждаш отвътре с тези мисли. Или имаш повод за съмнение, или не. Отдалечи се от ситуацията, абстрахирай се от личното си мнение и прецени дали между тях би могло да има нещо повече.
Другото, което ми идва наум, е, че за 3 години трябва да сте си достатъчно близки, за да можете да разговаряте нормално един с друг. Можеш да рискуваш и да му споделиш, че те притесняват всички тези момичета. Все пак двама души трябва да комуникират помежду си.
Но лично моят съвет е наистина да се абстрахираш от ситуацията и да погледнеш обективно на нещата.
Също много добър съвет ти дадоха, когато ти казаха да опознаеш въпросните момичета, да се сближиш с тях. В крайна сметка за една жена е напълно нормално да изпитва чисто приятелски чувства към някой мъж. Случаят може и да е такъв.
И поработи върху доверието. Опитай се да откриеш къде е причината да не му вярваш.
When I love, I love.
Гласувай му доверие ако те обича няма да е нищо повече от приятелство ако ли не...не губиш нищо повярвай...
Ами аз от старите приятелки вече не ревнувам .. притесняват ме всички новодошли приятелкиявно след време и с тях ще се примиря и сприятеля докато не получа нож в гърба
TheNightRider Пуснато на: Пон Окт 08, 2007 11:50 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
И аз живея с майка ми, но се разбирам добре с момчета.
Пича ти изневерява. ;р
Е аз не съм казала че не се разбира с момчета има много прители момчета но предпочита момичета-приятелки![]()
Е ти продължавай да дърпаш дявола за опашката като дрънкаш, че ше ти изневери и изобщо няма да се учудя ако стане.. Малко по-позитивно мислене бе човек![]()
Животът е адът описан в Библията!
Първоначално написано от My_Dear
Когато тръгнахме забравихме света около себе си .. бяхме само двамата .. аз зарязах моите приятели той-неговите .. но в един прекрасен момент (преди няколко месеца) той започна да подновява старите си отношения..а аз нямах какво да подновявам и ми беше по някакав начин забранено да създавам нови приятелства особенно с момчета ..и когато му задам въпроса" Защо аз немога да имам прители момчета а ти има имаш толкова много приятелки?" отговора е "аз тези приятелки си ги имам още преди с теб да сме създали някакви отношения!" а когато задам въпроса "А новите приятелки ? Защо аз да си нямам нови прители ?" на този въпрос обаче няма отговор ....но аз си знам че би предизвикало бунт в отношенията ни и затова се въздържам... А това за доверието .. незнам какво да очаквам от него ..защото в един момент говори нещо за някакво момиче ..уж приятелка,позната,после слушам нещо за гърдите и или за хубавото личице (не точно това, но давам пример) и никога незнам на кое да вярвам .. дали е сериозен или не .. защото понякога просто ме базика ... ама много сериозно ми говори .. и като се разсърдя ми каже "ми аз се базиках само" ...затова не му вярвам достатъчно ...
Много ти благодаря за коментара защото наистина си праваПървоначално написано от MiMcHeToOo
наистина трябва да погледна на нещата малко по-позитивно и с по друго око ..няма смисъл да се тормозя толкова
![]()
а така {}Първоначално написано от Sea Goddess
![]()
Животът е адът описан в Библията!
Никой няма право да те ограничава в личните ти отношения, дори и той. Може би трябва да се изясните много добре по този показател.Първоначално написано от Sea Goddess
Между вас сякаш има много премълчани неща... И те са най-вече премълчани от твоя страна. Защо си мълчиш? Страх те е да не го изгубиш ли?
Или може би вътрешно си знаеш, че тези неща са способни да разрушат една връзка и затова ги потискаш.
Защото ти си недоволна. И без да те познавам, съдейки само по това, което чета, виждам, че не си удовлетворена от отношенията ви. Липсва ви нещо и или ти не си си го поискала, или той отказва да ти го даде
When I love, I love.
My_Dear
Нямам думи ... все едно си в главата ми и знаеш какво мисля![]()
Наистина ме е страх да не го загубя и затова си мълча и си търпя всичко ... и наистина осещам че нещо липсва .. но всеки път когато започнем да говорим и аз кажа какво искам ...става по лошо и чувам онези думи от рода на ...."като не ти е хубаво с мен ,защо си с мен" ,а всъщност на мен ми е много хубаво да съм с него...но и на мен като на всички жени ми е хубаво да получавам малко нежност, да чувам "Обичам те" и да се чуствам обичана де ...след толкова време заедно.. тези неща малко му се изгубиха от главата ... преди ми сваляше звезди ...искам пак да разпаля страстите м/у нас .. сега имам чуството че всичко правим по задължение ..дори си задавам въпроса :Дали се обичаме още или толкова сме свикнали един с друг че не можем да се раделим ? (ние се разделяхме преди време но не издържахме май) Дали е любов това което изпитвам или просто силна нужда да съм с него .. защото така намирам за правилно ?
Тъй... Значи, първо, забрави любовта по задължение.
Второ, дай му да разбере, че ти не си му недвижимо имущество. Защото често се случва така с мъжете - след време преминават в забавен режим, спират да ти свалят звезди, романтиката малко по малко умира.
Проблемът е, че на една жена й трябва романтика. Нужни са й нежност и обич, нужно й е да й ги показват, за да е жив огъня в нея. Иначе просто чувствата умират.
Моите съветчета: изясни си много добре какво искаш и какво ти липсва в тази връзка.
После му го кажи. И ако пак те контрира по същия начин, че щом сегашното положение не те удовлетворява, защо си с него... Тогава вече трябва да му го кажеш. Да му кажеш, че ти имаш нужда от тези неща. Че държиш на него, че искаш да си с него, но се чувстваш зле така. Че искаш нещата да се подобрят и пак да сте така, все едно сте тръгнали преди две седмици едва - толкова влюбени и толкова страстни (това са примерни думи, естествено)
И трябва да се отървеш от едно нещо - страха да не го загубиш. Можеш да опиташ на няколко пъти да проведеш разговор, да изгубиш битката един, два, до три пъти, но да се опиташ да спечелиш войната.
В момента, когато положението е безизходно... когато ти го чувстваш така, трябва да си дадеш сметка, че ако не получаваш това, от което имаш нужда, няма смисъл да си с него.
Понякога в такива случаи жените прибягват до ултиматум - последната инстанция. Казваш му така и така, това е проблема. Еди-къде-си грешиш. Или ще се поправиш, или аз си тръгвам от твоя живот.
И ако и тук вече не стане, наистина ще трябва да си тръгнеш.
Казвам ти да се освободиш от страха от една страна, защото е възможно... възможно е да се разделите. А от друга, той ще замъглява преценката ти. И в един момент, когато се иска от теб да натиснеш още малко, за да получиш това, което искаш, може да се уплашиш, да премахнеш натиска и нищо да не постигнеш.
И отсега ти казвам - ще ти бъде трудно. Винаги е трудно, когато таиш нещата в себе си, защото чувстваш, че не ти дават право да ги кажеш гласно.
When I love, I love.