Миличка, знаеш ли с колко ангажименти е свързано едно куче..аз имам вече почти 9 години доберман...наистина голямо куче не е за апартамент..айде това чв всеки ден ще ти се задръства прахосмукачката с козина едно на ръка, ама то иска и тичане ежедневно по няколко киломера сутрин и вечер и не го интересува дали вън е 40градуса жега или вали или на теб точно сега не ти е до него-то си иска неговото, ами когато го оставиш само..имаш ли представа какво те чака, когато се върнеш..поне през първите години..докато порастне и се научи...да не говорим през ваканциите, когато решиш да отидеш някъде на почивка и представи си няма на кого да го оставиш...тогава какво ще правиш?Може би затова родителите ти не искат...но все пак може да поговориш с тях..може като за начало да опитате с някаква по-дребна животинка, която не изисква толкова много грижи - хамстер, папагал, котка..ако се навият да ти вземат нещо..и след време се убедят, че можеш да носиш отговорност и си способна да се грижиш..тогава може и куче да ти вземат..ако не ти е минал вече меракаАз навремето така убедих моите...първо си взехме коте и...както ти казах..сега имам 9годишен доберман и котка.. но знаеш ли как ми писва от тях на моменти..особено от кучето