- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- България след Освобождението
Чета "Тютюн" на Димитър Димов и не мога да разбера някои неща. Не съм запозната с политиката (изобщо). Искам , ако е възможно, да ми обясните защо тогава толкова са се мразили комунистите , какво представляват социал демократите , десните и т.н. Гледах в интернет имам чувството , че нарочно са го писали с увъртания и обясненията са сякаш измислени. Не казват истината , искам да разбера малко за партиите , за да мога да вникна в книгата.
Мерси , предварително!
Samo fa[istite mrazqt komunistiteПървоначално написано от Question911
![]()
ПРОЛЕТАРИИ - ОБЕДИНЕТЕ СЕ !
Ти коя "версия" на Тютюн четеш, защото доколкото знам има две и в едната липсва сюжетната линия Павел-ЛилаИначе и аз едно време, когато четох Тютюн, все тичах при нашите да ми обясняват това-онова
![]()
Да та е*аПървоначално написано от ATAKABG
![]()
ПРОЛЕТАРИИ - ОБЕДИНЕТЕ СЕ !
aй стига спамихте да ва еба
и на мен ми трябва тая книга да я разбера а нишо не схващам уж се интересувам от политикамоля продължете със смислените коментари...
Еми те постоянно се сравняват със социал-демократи , защото водели охолен живот и нищо не правели. А CooL^GirL^^^ чета тази част с Павел и Лила (точно те са комунистите).. и още едно въпросче какво е по точно марксизъма... знам , че е мирогледа на "работническата" класа , но в какво се изразява той ?Първоначално написано от exploitedteen
П.С. Май много въпроси задавам![]()
Това е идеологията на бившия Съветски съюз и на страните от соц. лагера, основана от Карл Маркс и Фриндрих Енгелс, която застава против капитализма и частната собственост и зад едно равнопоставено общество. С други думи това е нещото, което е призовавало всички комунисти към една световна революция.Първоначално написано от Question9111
В 6 клас учихме за България след Освобождението до 1944г. Ако можеш си намери учебник, там е добре обяснено.
АЛЕЛУЯ БРАТКО!!!Те са врагове на църквата...по-лошо те са взривявали църкви!!!Първоначално написано от ATAKABG
![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
комунисти...църкви...шитове.. .Първоначално написано от Initial_D
толкова прекрасно обяснено...едно нещо през пет урока обяснено!Учебника в 6ти клас съкс!Първоначално написано от aLL|aLoNe