И такааа искам да направя една торта ,ама да е с готови блатове и да не стои в хладилника 24 часа,а по-малко.
Търсих в гуугъл и не намирам нещо удовлетворяващо за сега,но ще търся още.
Ако сте правили тортички и знаете по-леснички рецепти ги споделете плиииз![]()
е какво толкова
взимаш 3 блата, едно малко пакетче хопла сметана и мажеш![]()
ако искаш - сложи бананче, сложи парченца шоколад...
можеш да сложиш шоколада в тиган да се разтопи и да я залееш..
после я слагаш в хладилника за 1-2-3 часа
защо ти е да седи цял ден
Да,нещо такова,ама измисли и някакъв сироп,за да не е много сухо.Първоначално написано от OtherDimension
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Искам едно парче![]()
Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
My Face
Ам такова става ли сиропа да е от някаф компот?
И мажа със сироп,после сметана(крем),после нареждам плодовете... и така няколко пъти и после цялата я мажа с крема и я украсявам пак с плодове/шоколад/пръчици
И стои 1-2 часа в хладилника.
А?Тъй лиии??
Ако сложиш компот от ягоди,мисля че ще се получи. Оххх,потекоха ми лигите.Първоначално написано от Mimka_sweet
Ама то всеки си има различен вкус ... Та ако не ти хареса как е станало,метни я насам.
![]()
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
ми да.. ставаПървоначално написано от Mimka_sweet
аз знаех една Триъгълна торта .. ама не мога да се сетя точно как се правеше, но се слагаше точно сироп от компот
dam to4no taka moje6 sa6to i da raztopi6 zahar i skaramela da q ukrasi6 mn e efektno s karameleni konci
Ам.. и аз да питам.. ама не за торта...
Аз искам да правя царевични питки... веднъж се пробвах.. ама беше ужасно жалък опит...и искам да питам за рецепта.. ако някой знае... защото си мисля, че бях намерила една, ама нищо по приготвянето не пишеше и аз си го правех, както си мислех, че трябва да стане.. и нищо не се получи..
Та.. някой да знае рецепта..
(Ако тука не става.. ще пусна нова тема.. )
Ave hora sori 4e ne e po temata.........ama ot de si teglite tez podpisi naprimer ZAEDNO OT 5 MESECA I 8 DNEIpls kajete
cool
Ето http://line.romanticcollection.ru/Първоначално написано от deninka@
А да питам за карамелените решетки...
Трудно ли стават?ииии върху какво да ги правя,че да не залепнат?Върху порцеланова чиния ще залепнат ли ?
Царевично брашно се смесва с малко вода и сол и се замесват питки. Не се слага мазнина. Пекат се в тиган, за да станат по-мекички и се задушават в съд с капак или влажна кърпа.Първоначално написано от KpuCuTo0o
Ето още една рецепта
Царевични питки по рецепта на Мери Хублър:
В голям съд смесете половин чаша бяло брашно с чаша и половина царевично брашно, една лъжичка сол, една кафена лъжичка захар и три кафени лъжички бакпулвер. Прибавете три яйца, чаша прясно мляко, половин чашка сметана, половин чаша разтопено масло. Омесете тесто. Изсипете тестото в намазана с масло тавичка и печете четвърт час на силна фурна. Разрежете на квадрати, завийте питките в кърпа и ги сервирайте горещи.
Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
My Face
вземаш прясно мляко захар и какао за сиропа може и малко масло слагаш го дасе стопли ...поливаш блатовете отгоре ...оставяш да изстине и можеш със сметана можеш да сложиш шоколад ядки плодове кактото ти се хапва оставяш за 1 час в хладилника и после си я похапваш
Break the Rules, Find Your Freedom,Live Your Life!!!
абе...иди в сладкарницата най-добре да не вземеш да оплескаш нещо![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
+1Първоначално написано от Anf3tamin4o
![]()
Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!
Вие хубаво искате парче, ама да бяхте казали някаква рецепта поне, така наготово никъде няма.Първоначално написано от gabrielka@a
![]()
Иначе това намерих в Гуугъл:
Лесна орехова торта
за един блат
2 яйца
2 с.л. захар
2 с.л. брашно
2 с.л. смлени орехи
сироп
1 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао
Крем
1ч.ч. прясно мляко
3 с.л. нишесте
3 с.л.какао
1/2 ч.ч. пудра захар
1 пакетче краве масло (125гр)
2 ванилии
1 ч.ч. смлени орехи.
Хубаво е да се направят три блата, като на единия му се сложи малко какао за да стане кафяв.
След като се изпекат блатовете, ги сиропираме, слагаме от крема.
Крема се приготвя п класическата рецепта за крем.
Отгоре се гарнира с разтопен течен шоколад и се поръсва по желание с кокосови стърготини или разни шарени пръчици.
Сега в изобилие по магазините всякакви подобни хитринки![]()
Торта Гараш
Разбиват се 8 белтъка с 200 г пудра захар, 220 г смлени орехи и 2 ч. л. брашно. Сместа се пече на 4 блата в/у намазана форма. Блатовете се съединяват с 1 от двата крема:
1. 1 ч. ч. вода и 1 ч. ч. захар завират. Добавят се 200 г шоколад и 170 г масло. След като всичко се стопи се оставя да изстине почти и тогава се разбива с миксер.
2. 400 г сметана се разбива с 200 г стопен шоколад и 200 г пудра захар.
Ето ти и няк`ва Торта Сникърс
Продукти:
500 г фъстъци – печени и обелени
300 г млени бисквити
250 г маргарин
250 г пудра захар
2 яйца (така е по рецепта, но може и без тях)
2 шоколада
С миксер се бъркат маргарин, пудра захар, яйцата и бисквитите. Добавят се 300 г ситно смлени фъстъци. Разтапя се шоколадът (или какао+мляко+захар+масло).
Реди се половината от сместа, едро смлени фъстъци, шоколад, втората част от сместа, едри фъстъци, шоколад. Стои задължително в хладилник.
А що вместо блат не използваш обикновенни бисквити?
Нареждат се една до друга, за да образуват нещо като блат, отгоре се слага един слой нишесте, сметана (или какъвто ще е крема) и пак се редят бисквити.
Много хубаво става![]()
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
Да ама стои 24 часаПървоначално написано от ЕPu
![]()
Иначе мерси за рецептите....то преди малко разбрах,че няа да я правя сама,обаче плс кажете за карамела![]()
Първоначално написано от ЕPu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
моята с бисквитите снощи стоя 2, не 24![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
ммдам много обичам такава торта![]()
иначе няма смисъл да стои цяло денонощие, аз също я оставям за 2-3 часа...![]()
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
ми докато е оште топъл карамела с лъжичка(малка( или с вилица го правиш като на конци върху тортата (то сиг. ще се разтопи но пак си е яко) надявам се да съм била полезна и да кажеш как е станала тортичката Успех!![]()
Ми аз така съм чувала за бисквитената торта,ама няма значение.
Ама такова аз не искам конци , а решеткааа![]()
пак мерси де,ама ако някой знае да ми каже как....иначе ще направя конци![]()
на алуминиево фолио се прави решетката...обаче май трябва да е намазано с олио![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
на алуминиево фолио намазано с олио се прави решетка и пак така с лъжичка си правиш кръстосани черти![]()