.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Тема: Торта!

  1. #1
    Супер фен
    Регистриран на
    Aug 2006
    Мнения
    2 098

    Торта!

    И такааа искам да направя една торта ,ама да е с готови блатове и да не стои в хладилника 24 часа,а по-малко.
    Търсих в гуугъл и не намирам нещо удовлетворяващо за сега,но ще търся още.
    Ако сте правили тортички и знаете по-леснички рецепти ги споделете плиииз

  2. #2
    Мега фен
    Регистриран на
    Sep 2006
    Град
    Utopia..
    Мнения
    4 561
    е какво толкова
    взимаш 3 блата, едно малко пакетче хопла сметана и мажеш
    ако искаш - сложи бананче, сложи парченца шоколад...
    можеш да сложиш шоколада в тиган да се разтопи и да я залееш..
    после я слагаш в хладилника за 1-2-3 часа
    защо ти е да седи цял ден

  3. #3
    Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    е какво толкова
    взимаш 3 блата, едно малко пакетче хопла сметана и мажеш
    ако искаш - сложи бананче, сложи парченца шоколад...
    можеш да сложиш шоколада в тиган да се разтопи и да я залееш..
    после я слагаш в хладилника за 1-2-3 часа
    защо ти е да седи цял ден
    Да,нещо такова,ама измисли и някакъв сироп,за да не е много сухо.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

  4. #4
    Супер фен Аватара на Anf3tamin4o
    Регистриран на
    Mar 2007
    Град
    От =МърЗеЛаНдИя=
    Мнения
    2 169
    Искам едно парче
    Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
    My Face

  5. #5
    Супер фен
    Регистриран на
    Aug 2006
    Мнения
    2 098
    Ам такова става ли сиропа да е от някаф компот?
    И мажа със сироп,после сметана(крем),после нареждам плодовете... и така няколко пъти и после цялата я мажа с крема и я украсявам пак с плодове/шоколад/пръчици

    И стои 1-2 часа в хладилника.
    А?Тъй лиии??

  6. #6
    Цитирай Първоначално написано от Mimka_sweet
    Ам такова става ли сиропа да е от някаф компот?
    И мажа със сироп,после сметана(крем),после нареждам плодовете... и така няколко пъти и после цялата я мажа с крема и я украсявам пак с плодове/шоколад/пръчици

    И стои 1-2 часа в хладилника.
    А?Тъй лиии??
    Ако сложиш компот от ягоди,мисля че ще се получи. Оххх,потекоха ми лигите. Ама то всеки си има различен вкус ... Та ако не ти хареса как е станало,метни я насам.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

  7. #7
    Мега фен
    Регистриран на
    Sep 2006
    Град
    Utopia..
    Мнения
    4 561
    Цитирай Първоначално написано от Mimka_sweet
    Ам такова става ли сиропа да е от някаф компот?
    И мажа със сироп,после сметана(крем),после нареждам плодовете... и така няколко пъти и после цялата я мажа с крема и я украсявам пак с плодове/шоколад/пръчици

    И стои 1-2 часа в хладилника.
    А?Тъй лиии??
    ми да.. става
    аз знаех една Триъгълна торта .. ама не мога да се сетя точно как се правеше, но се слагаше точно сироп от компот

  8. #8
    dam to4no taka moje6 sa6to i da raztopi6 zahar i skaramela da q ukrasi6 mn e efektno s karameleni konci

  9. #9
    Голям фен
    Регистриран на
    Dec 2005
    Град
    In the bottom of heaven...
    Мнения
    692
    Ам.. и аз да питам.. ама не за торта...
    Аз искам да правя царевични питки... веднъж се пробвах.. ама беше ужасно жалък опит... и искам да питам за рецепта.. ако някой знае... защото си мисля, че бях намерила една, ама нищо по приготвянето не пишеше и аз си го правех, както си мислех, че трябва да стане.. и нищо не се получи.. Та.. някой да знае рецепта..
    (Ако тука не става.. ще пусна нова тема.. )

  10. #10
    Ave hora sori 4e ne e po temata.........ama ot de si teglite tez podpisi naprimer ZAEDNO OT 5 MESECA I 8 DNEI pls kajete
    cool

  11. #11
    Супер фен
    Регистриран на
    Aug 2006
    Мнения
    2 098
    Цитирай Първоначално написано от deninka@
    Ave hora sori 4e ne e po temata.........ama ot de si teglite tez podpisi naprimer ZAEDNO OT 5 MESECA I 8 DNEI pls kajete
    Ето http://line.romanticcollection.ru/

    А да питам за карамелените решетки...
    Трудно ли стават?ииии върху какво да ги правя,че да не залепнат?Върху порцеланова чиния ще залепнат ли ?

  12. #12
    Супер фен Аватара на Anf3tamin4o
    Регистриран на
    Mar 2007
    Град
    От =МърЗеЛаНдИя=
    Мнения
    2 169
    Цитирай Първоначално написано от KpuCuTo0o
    Ам.. и аз да питам.. ама не за торта...
    Аз искам да правя царевични питки... веднъж се пробвах.. ама беше ужасно жалък опит... и искам да питам за рецепта.. ако някой знае... защото си мисля, че бях намерила една, ама нищо по приготвянето не пишеше и аз си го правех, както си мислех, че трябва да стане.. и нищо не се получи.. Та.. някой да знае рецепта..
    (Ако тука не става.. ще пусна нова тема.. )
    Царевично брашно се смесва с малко вода и сол и се замесват питки. Не се слага мазнина. Пекат се в тиган, за да станат по-мекички и се задушават в съд с капак или влажна кърпа.

    Ето още една рецепта

    Царевични питки по рецепта на Мери Хублър:
    В голям съд смесете половин чаша бяло брашно с чаша и половина царевично брашно, една лъжичка сол, една кафена лъжичка захар и три кафени лъжички бакпулвер. Прибавете три яйца, чаша прясно мляко, половин чашка сметана, половин чаша разтопено масло. Омесете тесто. Изсипете тестото в намазана с масло тавичка и печете четвърт час на силна фурна. Разрежете на квадрати, завийте питките в кърпа и ги сервирайте горещи.
    Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
    My Face

  13. #13
    вземаш прясно мляко захар и какао за сиропа може и малко масло слагаш го дасе стопли ...поливаш блатовете отгоре ...оставяш да изстине и можеш със сметана можеш да сложиш шоколад ядки плодове кактото ти се хапва оставяш за 1 час в хладилника и после си я похапваш
    Break the Rules, Find Your Freedom,Live Your Life!!!

  14. #14
    Мега фен Аватара на Disrespect
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    Варна
    Мнения
    6 398
    абе...иди в сладкарницата най-добре да не вземеш да оплескаш нещо
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

  15. #15
    Цитирай Първоначално написано от Anf3tamin4o
    Искам едно парче
    +1
    Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!

  16. #16
    Мега фен Аватара на koalka
    Регистриран на
    Jun 2006
    Мнения
    16 147
    Цитирай Първоначално написано от gabrielka@a
    Цитирай Първоначално написано от Anf3tamin4o
    Искам едно парче
    +1
    Вие хубаво искате парче, ама да бяхте казали някаква рецепта поне, така наготово никъде няма.
    Иначе това намерих в Гуугъл:
    Лесна орехова торта

    за един блат
    2 яйца
    2 с.л. захар
    2 с.л. брашно
    2 с.л. смлени орехи

    сироп
    1 ч.ч. вода
    1 1/2 ч.ч. захар
    2 с.л. какао

    Крем
    1ч.ч. прясно мляко
    3 с.л. нишесте
    3 с.л.какао
    1/2 ч.ч. пудра захар
    1 пакетче краве масло (125гр)
    2 ванилии
    1 ч.ч. смлени орехи.

    Хубаво е да се направят три блата, като на единия му се сложи малко какао за да стане кафяв.

    След като се изпекат блатовете, ги сиропираме, слагаме от крема.

    Крема се приготвя п класическата рецепта за крем.
    Отгоре се гарнира с разтопен течен шоколад и се поръсва по желание с кокосови стърготини или разни шарени пръчици.
    Сега в изобилие по магазините всякакви подобни хитринки


    Торта Гараш

    Разбиват се 8 белтъка с 200 г пудра захар, 220 г смлени орехи и 2 ч. л. брашно. Сместа се пече на 4 блата в/у намазана форма. Блатовете се съединяват с 1 от двата крема:

    1. 1 ч. ч. вода и 1 ч. ч. захар завират. Добавят се 200 г шоколад и 170 г масло. След като всичко се стопи се оставя да изстине почти и тогава се разбива с миксер.

    2. 400 г сметана се разбива с 200 г стопен шоколад и 200 г пудра захар.


    Ето ти и няк`ва Торта Сникърс


    Продукти:
    500 г фъстъци – печени и обелени
    300 г млени бисквити
    250 г маргарин
    250 г пудра захар
    2 яйца (така е по рецепта, но може и без тях)
    2 шоколада

    С миксер се бъркат маргарин, пудра захар, яйцата и бисквитите. Добавят се 300 г ситно смлени фъстъци. Разтапя се шоколадът (или какао+мляко+захар+масло).

    Реди се половината от сместа, едро смлени фъстъци, шоколад, втората част от сместа, едри фъстъци, шоколад. Стои задължително в хладилник.

  17. #17
    А що вместо блат не използваш обикновенни бисквити?
    Нареждат се една до друга, за да образуват нещо като блат, отгоре се слага един слой нишесте, сметана (или какъвто ще е крема) и пак се редят бисквити.
    Много хубаво става

    Your worst enemy is your self
    Will you fight, or give in?

  18. #18
    Супер фен
    Регистриран на
    Aug 2006
    Мнения
    2 098
    Цитирай Първоначално написано от ЕPu
    А що вместо блат не използваш обикновенни бисквити?
    Нареждат се една до друга, за да образуват нещо като блат, отгоре се слага един слой нишесте, сметана (или какъвто ще е крема) и пак се редят бисквити.
    Много хубаво става
    Да ама стои 24 часа

    Иначе мерси за рецептите....то преди малко разбрах,че няа да я правя сама,обаче плс кажете за карамела

  19. #19
    Мега фен Аватара на Disrespect
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    Варна
    Мнения
    6 398
    Цитирай Първоначално написано от ЕPu
    А що вместо блат не използваш обикновенни бисквити?
    Нареждат се една до друга, за да образуват нещо като блат, отгоре се слага един слой нишесте, сметана (или какъвто ще е крема) и пак се редят бисквити.
    Много хубаво става
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

  20. #20
    Мега фен Аватара на AliceSw
    Регистриран на
    Aug 2006
    Град
    a place called home
    Мнения
    5 391
    моята с бисквитите снощи стоя 2, не 24
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

  21. #21
    ммдам много обичам такава торта
    иначе няма смисъл да стои цяло денонощие, аз също я оставям за 2-3 часа...

    Your worst enemy is your self
    Will you fight, or give in?

  22. #22
    ми докато е оште топъл карамела с лъжичка(малка( или с вилица го правиш като на конци върху тортата (то сиг. ще се разтопи но пак си е яко) надявам се да съм била полезна и да кажеш как е станала тортичката Успех!

  23. #23
    Супер фен
    Регистриран на
    Aug 2006
    Мнения
    2 098
    Ми аз така съм чувала за бисквитената торта,ама няма значение.

    Ама такова аз не искам конци , а решеткааа
    пак мерси де,ама ако някой знае да ми каже как....иначе ще направя конци

  24. #24
    Мега фен Аватара на AliceSw
    Регистриран на
    Aug 2006
    Град
    a place called home
    Мнения
    5 391
    на алуминиево фолио се прави решетката...обаче май трябва да е намазано с олио
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

  25. #25
    на алуминиево фолио намазано с олио се прави решетка и пак така с лъжичка си правиш кръстосани черти

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си