Хубаво е да се направят три блата, като на единия му се сложи малко какао за да стане кафяв.
След като се изпекат блатовете, ги сиропираме, слагаме от крема.
Крема се приготвя п класическата рецепта за крем.
Отгоре се гарнира с разтопен течен шоколад и се поръсва по желание с кокосови стърготини или разни шарени пръчици.
Сега в изобилие по магазините всякакви подобни хитринки
Торта Гараш
Разбиват се 8 белтъка с 200 г пудра захар, 220 г смлени орехи и 2 ч. л. брашно. Сместа се пече на 4 блата в/у намазана форма. Блатовете се съединяват с 1 от двата крема:
1. 1 ч. ч. вода и 1 ч. ч. захар завират. Добавят се 200 г шоколад и 170 г масло. След като всичко се стопи се оставя да изстине почти и тогава се разбива с миксер.
2. 400 г сметана се разбива с 200 г стопен шоколад и 200 г пудра захар.
Ето ти и няк`ва Торта Сникърс
Продукти:
500 г фъстъци – печени и обелени
300 г млени бисквити
250 г маргарин
250 г пудра захар
2 яйца (така е по рецепта, но може и без тях)
2 шоколада
С миксер се бъркат маргарин, пудра захар, яйцата и бисквитите. Добавят се 300 г ситно смлени фъстъци. Разтапя се шоколадът (или какао+мляко+захар+масло).
Реди се половината от сместа, едро смлени фъстъци, шоколад, втората част от сместа, едри фъстъци, шоколад. Стои задължително в хладилник.