- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Да кандидаствам ли??
Значи...сега съм 7 клас и съм изправена пред дилемата дали да кандидаствам или не. Училището, в което е уча не е от най-елитните, но там уча 3 езика (руски, английски, немски)... Бала за него е окло 23-25...Ако ще кандидаствам се надявам да отида в училище където бала е над 31... Аз съм си избрала 2 училища, в които да кандидаствам, но те са много далеч от нас, а сегашното ми даскало е много близко - на 2 мин път. ... Направо се побърках и не знам какво да правя. Още не е късно да започна уроци, но времето лети....Вие какво бихте направили на мое място?![]()
da kandidatstvam naprimer
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
еми,мила ,според менн е по-добре да кандидатстваш,ще си в по-елитна гимназе,независимо колко е далече от вас,едно е да кажем да кажеш-завърших английската(премерно) и друго цуфра на непознато у-ще,но както си прецениш![]()
po-dobre e da kandidatstva6. ne se znae oba4e dali 6te izkara6 bal 31, no vse pak opitai. ako ne uspee6 6te moje da si ostane6 v staroto u4ili6te, no pone 6te si opitala)
Очакваш ние да ти кажем дали да кандидатстваш или не?!
Момиче, това е ТВОЕТО бъдеще, сама трябва да прецениш какво искаш.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Просто ще ти е много кофтиПървоначално написано от Chr!sSie
,а иначе подкрепям деси_бонбона
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Kaндидатствай!
Няа кфо да се колебаеш, просто ще се прецакаш ако не опиташ![]()
И според мен ще е по-добре да кандидатстваш!
taka eПървоначално написано от thefreak
![]()
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
Това,че училището е по-далече от вас не бива да те спира.Използвай възможностите си на макс и не позволявай на някакви второстепенни фактори да спъват хода на амбициите и мечтите тиКъсмет.
![]()
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Ами трябва да решиш с какво ще се занимаваш и да си избереш подходящо училище,тея три езика,като ги учите не знам колко и ги учите,всъщност за пръв път чувам да се учат три езика наведнъж..можеш да идеш в елитна езикова гимназия,където да учите два езика,и да знаеш,че ще ги научиш,ако пък ти е мерак да ставаш полиглот,ще ходиш и на частни уроци по още 2-3 и повече езици,що не.![]()
![]()
Не те съветвам да се отказваш от кандидатстване,защото училището ти е близко и може би имаш мн приятели там,някои все пак ще дойдат с теб,а така или иначе всички ще се разпръснете по разни училища.
мацка и според мен трябва да се пробаш поне.Може училището да ти е близко и там да имаш мн приятели ноо... това все някога ще се промени.Ако не сега,другата година ще се наложи да отидеш на друго място само че разликата е че сега ще можеш да влезеш в по елитно училище.Аз съм 8-ми клас и кандидатствах - и то в др град.![]()
Сега ми е малко гадно но не съжалявам изобщо![]()
Така че не губиш нищо поне да пробаш![]()
Стани по-добър човек, и гледай да си наясно със себе си, преди да срещнеш някого с надеждата, че той ще разбере що за човек си ти!
Кандиствай какво се чудиш можеш да получиш по голяма реализация пък и може да учиш и там три езика особено ако си в езикова.В старото у-ще имаш приятели знам и аз бях така като кандидаствах след 7 клас беше ми адски гадно не познавах никой и ми беше мъчно за старите ми приятел но нещата се промениха намерих нови приятели живота ми се промени от раз срещнах първата си любов с една дума пораснах.Получавам необходимата реализация и съм доволна че избрах по елитното училище.Такаче не се тревожи за приятелите ти ще номириш много нови хора а със старите френдове ще си подържаш пак връзка.а за разстоянието какво ти пука нали отиваш там да се реализираш и аз уча в друг град вече 2 години тва ми е втората отначало ми беше трудно защото не бях свикнала но вече свикнах нищо работа това небива да те тревожи.Но пък живота си е твой ти си решаваш какво искаш да правиш и какво не искаш
Ами аз май реших да кандидаствамСамо да кажа, че това с приятелите ще го преодолея. Е, ще ми е малко гадно за стария клас, но с приятелите ще се срещам. Дори и да остана не е сигурно, че ще имам много познати в новия клас. Благодаря ви много на всички!
![]()
Темата може да се смята за приключена. Ако искате я заключете
![]()
Щом искаш да отидеш в елитно училище,вероятно искаш и висше образование...Но стандартите са много различни-в твойто даскало може да имаш високи оценки,но в по-елитно,ако не си на 100%,ще ти се понижи значително успеха...Работата е там обаче,че като кандидатстваш за студент,ти се взима средния успех от дипломите м/у 9-12 клас,без значение къде си учила.Следователно в сегашното ти у-ще сигурно ще имаш по-добри оценки,но пък ще си по-зле подготвена за университета.Ако си сериозна и мислиш,че ще се справиш в елитно у-ще,кандидатствай\
/
На 13 години пържолата я засърбела?!Мааайка й дееба!
Напълно вярно!Първоначално написано от hasaiko
Точно заради това аз не кандидатствах след седми клас,а моето училище не се води от най-елитните,но пък след като завърша ще си имам хубава диплома и знания естествено,защото наблягам и на това.Но ме беше страх,че ако отида в някоя супер елитна гимназия успеха ми значително ще се понижи и след това ако искаш Висше естествено всичко се прецаква,но си има значение как ще се справиш и на изпитите де,но дотогава има доста време
Ако искаш по-добра среда за учене и ако си сигурна,че ще си сериозна въпреки трудностите със сигурност кандидатствай,но ако смяташ че няма да е така недей по-добре.Ти си знаеш най-добре![]()
moeto u4ili6te e sa6to dale4 ot nas no tova ne mi pre4i ne vsi4ko 6te ti se podnasq na tepsiq cql jivot kandidatsvaneto sled 7-mi klas e ednokraten 6ans v jivota taka 4e napravi go pokrepqm s 2 ruce iskam da ti kaja 4e az vleznah v u4ili6teto kadeto iskah no ne ot 1-vo ot ot 2ro jelanie i ne sajalqvam dori se radvam 4e ne vleznah ota 1-vo za6toto nau4ih nov ezik i nai ve4e klasnata na tazi paralelka v koqto iskah da buda ne mi haresva moqta klasna si me kefi tai 4e...vsqko zlo za dobro
a i o6te ne6to ako kato vlezne6 poniji6 uspeha si nqma ni6to to v na4aloto e normalno no ako prodaljava6 po dobre si se premesti v u4ili6te v koeto 6te izkara6 po dobra diploma. za tova dori i da kandidatstva6 moje6 pak da se varne6 v staroto u4ili6te, no kato stane6 po golqma ne moje6 da kandidatstva6
по-добре кандидатствай. Нищо няма да изгубиш, най-много да спечелиш. А относно това в кое у-ще да влезеш не го преценявай по бала и по това къде се намира. Кандидатствай според интересите си. Една приятелка от моя клас живее на 1 час път от училище с автобус, но много е щастлива, че е в това у-ще така, че....действай !
РАзбира се, че да.
Честно казано училище на което балът му е 23 не ми се вижда много елитно...
Освен това, по мое мнение, ако си учиш, където и да си, се ще изкараш добри оценки...
Ако си сигурна, че ще можеш да влезнеш в някое по-добро, кандидтствай, и знай, че докато не те освободят от старото си си вързана там... Така че кандидатствай, ако те устройва новото се запиши там, а ако не си стой в старото. ПЛюс това има и втора и трета класация, абе както каза no_fear нищо няма да изгубиш, най-много да спечелиш. Давай здраво напред и се готви с уроците! \/ (сега сигурно нямаш възможност, де...)
Първа? Сигурно си от Варна..![]()
Това си е изцяло твое решение.Аз сега съм 8 клас,кандидатствах(труднич ко беше,не отричам),приехаме в едно мн яко даскало и нито за миг не съм съжалила за избора си.Бих те посъветвала да кандидатстваш,но това си е мое мнение,избора е твой.Помисли какви са твоите интереси и съответно кое е подходящото училище и ако решиш,че си струва усилията...И все пак кавото и да решиш-успех!