- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- За всички момичета(до 18 години)-ВАЖНО!!!
Значи пиша тази тема не, защото имам проблем, а защото искам да информирам нещо всички девойки(до 18 години) които се опитват с разни хапчета да предизвиката,спрът и ............ цикъла сида не се опитават-сега когато сме още малки-и нямаме 18 години изобщо не е препоръчително да си експериментираме с разни хапчета!Не ви заповядвам-вие си решевате какво да правите-но аз ви казвам за ваше добро-е вярно и аз преди време бях пуснала една тема за предизвикване на цикъла, но вече се обедих, че не трябва да експериментирам, а да оставя цикъла си да си е такъв какъвто си е!Все пак дори и да ви се налага да спрете, предизвикате.......... цикъла си недейте-по добре да използвате тампон-(ма кар, че и тампоните не са много за препоръчване)отколкото да си объркате целия цикъл с тези хапчета
дори аз знам,че от хромоналните лекарства ако се пият по-често може дори и да се стигне и до това да нямаме деца-а най голямото наказание за 1 жена е тя да няма деца!!!!!Замислете се добре над думите ми и ще видите, че съм права
![]()
![]()
Аз съм съгласна с всичко казано по-горе, но в мен възникнаха няколко въпроса:
1. С какво точно вредят тампоните?
2. За хомоналните хапчета... Противозачатъчните са точно такива! Факта, че аз вземам противозачатъчни сега, означава че рискувам да нямам деца ли? Гинеколожката не спомена такова нещо.![]()
П.С. на 16 съм!
Всяко едно момиче носи отговорност за себе си! Може и без тази тема!![]()
До вчера искаше мнения какво да правиш...а сега даже и акъл даваш!Много бързо разбра някои неща... =D>
Вярвай в звездите и синьото небе,в зелените поля и безкрайната шир,в морето и планината чиста.Вярвай в недостиживото, то е там и те чака,просто иди и го вземи!
Тампоните не са вредни!Понеже са сравнително нов продукт(по-късно се появяват от превръзките) някои хора гледат на тях скепитични...иначе не вредят с нищо,ако беше така нямаше да са толкова масово употребявани..!Първоначално написано от LuCiFer`s AngeL
За противозачатъчните...Докат ги взимаш не можеш да забременееш спреш ли ги дори за 1 ден вероятността да станеш майка е мн по-голяма![]()
Вярвай в звездите и синьото небе,в зелените поля и безкрайната шир,в морето и планината чиста.Вярвай в недостиживото, то е там и те чака,просто иди и го вземи!
Ами да и аз така съм чувала, но това, което PEPITO SLADKATA написа "хромоналните лекарства ако се пият по-често може дори и да се стигне и до това да нямаме деца" си правя извода, че може дори в бъдеще да спра хапчетата и да искам деца има вероятност да не мога да забременея, защото съм вземала противозачатъчни в толкова ранна възраст. Възможно ли е това наистина? И прекалено малка ли съм за такива хапчета?Първоначално написано от DeVoi4eTo
![]()
Противозачатъчните е възможно да увредят яйчниците независимо от възрастта. При мен се случи така - единият ми яйчник е увреден...А ги започнах на 19, пих ги около година.
Всъщност всяка химия може да увреди организма. А противозачатъчните са сериозна химия и колкото и да е приятно с тях - секс без притеснения, пречат на най-естествения процес за жената.
Възможно ли е да бъде по-красиво?
Малка си...ако нямаш някакви сериозни проблеми от рода на кисти и подобни..наистина ти е рано да пиеш..гинеколожката ми на мен лично ми каза..направи 18 и ела при мен... остават ми 9 месеца,но въпреки това тя така казаПървоначално написано от LuCiFer`s AngeL
![]()
Това за противозачатъчните и хромоналните хапчета някой ми го беше казал-така, че на момичето което пие противозачатъчни-по добре пйтай гинеколожката си вярно ли еА за тампоните-те крият опасност-например има мочичета на които не им понасят, а и ако случайно се задържи повече тампона може да се получи инфекция или може да се скъса конеца(малка вероятност)при което докато се иде на гинеколог да се искара тампона може също да се получи инфекция-а и в тампоните о.б пише, че може от тампоните да се развие т.н СТШ
Така наречения СТШ ( Синдром на токсичния шок) може да се получи от ВСИЧКИ тампони без значени О.Б. ли ще са или някакви други. А колкото до моите противозачатъчни, аз попитах още първия път когато ходих, още преди да почна да ги вземам и гинеколожката каза, че ще ми изпише някакви ниско дозирани, които били подходящи за млади момичета и че ако ми понасят добре няма да имам проблеми. И засега, да чукна на дърво, не съм имала проблеми [-o<Първоначално написано от PEPITO SLADKATA
Оки разбрах-значи няма опасност от това да не можеш да имаш децаПървоначално написано от LuCiFer`s AngeL
Споко \
/
И аз пиех ниско дозирани, специално предназначени за млади момичета...и нямах симптоми да ми има нещо...вие докато ги пиете, няма как да разберете.
Хмм една приятелка на майка ми се наложи да и предизвикват цикъла понеже съвсем и беше спрял(а е едва на 27 години)..не можеше да има деца....с 300 зора най накрая се получи и си има детенце и янма проблеми с цикъла(я си беше и болимичка но това е друг въпрос).Таа всичко това се беше получило понеже се тъпчеше с витамин С![]()
Първоначално написано от DeVoi4eTo
При тампоните рискът от инфекции е многоо по-голям и обяснявам защо- защото както знаете кръвта не се абсорбира навън извън тялото както при превръзките, а си остава в тялото и ето ти идеалната среда за развиване на бактерийки и гъбички. Ето защо дори гинеколог ще ти препоръча да използваш превръзки, а тампоните когато все пак ти е наложително.
Да! Плюс два много важни факта:Първоначално написано от _butterfly_
1. Вагината е гореща - това е главната причина за протичането на интимните инфекции при всяка жена. А и е влажна.
2. Менструалната кръв е мръсна кръв и в нея има много бактерии - чрез нея не само се изхвърля неоплодената яйцеклетка, а и се прочиства цялата полова система.
Ами да и аз казах, че тампоните не са за препоръчване, но по добре когато се налага -тампони, а не хапчета!Първоначално написано от `Death`Whore``
![]()
Всеки си има глава на раменете и може да я използва (предполагам). А и противозачатъчните се изписват от гинеколог задължително именно защото той преценява кои са най-подходящи. И, извинявай, Пепи, но точно противозачатъчните имат за цел да няма овулация, докато ги пиеш. А спреш ли ги, функцията на яйчниците се възстановява. Т. е деца ще можеш да имаш![]()
Неслучайно терапия с противозачатъчни се предписва на двойки, които имат проблем със зачеването- след спирането им вероятността за забременяване е огромна.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Калпазанке, нещата невинаги са толкова розови.На мен гинеколог ми е отказвал да ми направи изследвания, за да установи кои противозачатъчни са най-добри за мен. Но е вярно, че след това се забременява много лесно, защото организмът си наваксва...обаче ако ти е болен единият яйчник, става малко по-сложно...
Няма смисъл да се замислям над думите ти,знам,че си права.
Пепи, като ще пишеш такива теми, за да даваш акъл на хората, поне се научи, че се пише хОРмонални, а не хромонални.![]()
Едва, когато нещо си отиде, едва, когато с нещо се простиш,
разбираш колко много ти е нужно... и започваш да тъжиш.
И знаеш, че не ще се върне вече, и празното местенце те боли.
Дори светът надолу да обърнеш, пак не ще го върнеш ти.
Абе я стига глупости ! За тампоните знам само че можеж да хванеш СТШ и това се случва мн рядко .Аз ползвам само тампони и до сега съм много добре . Никой ли няма най накрая да разбере че тампоните нямат нищо общо с това да имаш деца .А колкото до хапчетата ако имаше риск нямяше да се произвеждат и изобщо да се пият .Пила съм за забавяне на цикъла и не го разбъркаха![]()
Нямате представа колко вредни неща се произвеждат. Антибиотикът, който предписват някои лекари за обикновена настинка, вреди доста.
При неправилно слагане на тампона се получават неприятни симптоми като например гадене,виене на свят,болене на краката,повръщане.Това може да се получи дори когато държите тампона повече от максимално написаното на кутииката.Не е задължително да ходите на лекар при симптомите,просто изваждате тампона и всичко се оправя))
![]()