Здравейте, имам проблем който имам нужда да споделя. Свикнала съм сама да се справям, но в този случай не става въпрос за мен, а за моя приятелка затова незнам какво да правя. С Гери сме приятелки от около година но за това малко време станахме много близки. Тя винаги е пийвала по малко, но от 2-3 месеца е започнала да се налива много сериозно. Пие предимно бира, но на ден пие най-малко по 4-5 бири,а събота и неделя пие по повече,а понякога освен бирата пие и по-твърд алкохол. И аз пия често, но тя непрекъснато говори как иска да се напие, как без бира не може и чака момента в който вечерта ще седнем на някой бар и тя ще изпие поне три бири. Говорила съм с нея по въпроса, но тя смята че прави нещо нередно, мисли че всичко това е нормално и че не прекалява по никакъв начи. Седим понякога с още няколко приятелки и се опитваме да й обясним всичко това, но тя не възприема, не иска и да чуе. Отскоро има ново гаже и той не одобрява страстта й към бирата и тя каза,че възнамерява да го зареже, защото той й пречи да си живее живота и той не бил човекът, който трябва да й определя колко ще пие. А той не се налага, просто казва че не му е приятно. Не мога да говоря с родителите й, защото те са по-стромодни и има риск да й посегнат с бой и ще станат много повече проблеми. Днес я помолих само една вечер да не пие и тя каза, че единственото нещо, което й доставя удоволствие е алкохола и най-вече бирата. ПОонякога изпива по 8-9- 10 бири за една вечер. Моля ви, помогнете ми искам аз да помогна на нея но незнам как.