.
Затворена тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

ВАЖНА ТЕМА-менструация/цикъл.

Значи исках да пусна тази тема за информация ма кар, че много от девойките ги знаят тези неща- 1.ПЪРВАТА МЕНСТРУАЦИЯ-При момичето обикновено е в периода от 10 до 16 годишна възраст.Няма ,,определен,, момент за това:менструалният цикъл започва когато тялото ти е подготвено. 2.МЕНСТРУАЦИЯ/ЦИКЪЛ-Обикновено менструацията продължава между 3 и 7 дни.Средният период между първия ден на един цикъл и първия ден на следващия цикъл е около 28 дни, но при някои жени може да бъде по-кратък или по-дълъг.Ако интервалът е с продължителност между 21 и 35 дни, това е нормално.В началото цикълът не е много устойчив.Интервалът между първите менструации може да бъде и 2-3 месеца,а те да продължават от 1 до 10 дни.Трябва да мине известно време,докато тялото навлезе в редовен цикъл,което може да продължи 2 и повече годиниСпокойно това е съвсем нормално. 3.ИНТЕРЕСЕН ВЪПРОС-МОИТЕ ПРИЯТЕЛКИ ИМАТ МЕНСТРУАЦИЯ, А АЗ НЕ-ЗАЩО?Както вече споменах манструацията започва между 10 и 16 годишна възраст.Само твоето тяло може да определи кога е настъпил момчентът.Приателките ти може би ще ти помогнат и ще ти дадат съвет, когато това се случи.Добре е да се консултираш с лекар, в случай, че си на 14 години, а още не са се появили характерните за пубертета промени;или ако си на 16, гърдите ти са развити и имаш характерното за пубертета окосмяване, но менструацията ти още не е започнала. 4.ЩЕ ЗАГУБЯ ЛИ МНОГО КРЪВ?-Количеството кръв, което се отделя при менструалното течение, е различно при повечето жени, както и през отделните дни.По-голямата част от менструалното течение изтича през първите няколко дни.Дори тогава то не е много силно.За цялото време ще загубите оклоло 80-85 мл.менструа,на течност, но само около 35 мл течност от нея е кръв-въпреки, че някои жени губят малко почече.Не е толкова много колкото си мислите.Тялото ни съдържа около 2500 мл. кръв, тъй че страда от загубата на малкото количество по време на менструацията и бързо го възтановява след това.

Голям фен
    Град
    Констанц
    много мило от твоя страна да сабереш всичката тази информация ,но силно се съмнявам ,че това би спряло по някакъв начин пороя от въпроси по тая тема
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Цитирай Първоначално написано от Water_lili
    много мило от твоя страна да сабереш всичката тази информация ,но силно се съмнявам ,че това би спряло по някакъв начин пороя от въпроси по тая тема
    Е да сигурно ще има въпроси, но аз съм на помощ и ще отговоря ако мога Така, че ако ти имаш въпроси питай-не се притеснявай

Голям фен
    Град
    Констанц
    мне няма нужда достатачно съм голяма и бих казала че познавам тялото си перфектно,мерси все пак
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Браво за това,че си си направила труда и си постнала полезна информация.Това,че ще има въпроси не мисля,че енещо редно.Все пак това са просто данни и насоки,но всеки човек е една неповторима индивидуалност,привсеки тялото е различно...така,че който има някакви въпроси,нека да ги зададе...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Цитирай Първоначално написано от ЦвЕтИт0
    Браво за това,че си си направила труда и си постнала полезна информация.Това,че ще има въпроси не мисля,че енещо редно.Все пак това са просто данни и насоки,но всеки човек е една неповторима индивидуалност,привсеки тялото е различно...така,че който има някакви въпроси,нека да ги зададе...
    Ами да-информацията може да е малко, но наистна е полезна-и както и ти и аз казахме ако има въпроси ние няма да откажем помоща си

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Браво за темата...... Би трябвало да я направят важна ,за да се набива на очи преди някой да направи нова

Цитирай Първоначално написано от {SeXy_BaBy}
    Браво за темата...... Би трябвало да я направят важна ,за да се набива на очи преди някой да направи нова
    A тя е много малка и в нея няма много информация-затова не искам да я правя важна

Многоо четливо си написала темата ,Пепи. Браво

Цитирай Първоначално написано от _butterfly_
    Миси-един път всеки ме хвали - супер

Цитирай Първоначално написано от PEPITO SLADKATA
    Ирония момиче, ирония!

Ако имаше малко акъл в главата, можеше и да осъзнаеш колко смешна е тази тема.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Цитирай Първоначално написано от PEPITO SLADKATA
    Ирония момиче, ирония!
    Poне е добронамерен хумор!

Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    Ако имаше малко акъл в главата, можеше и да осъзнаеш колко смешна е тази тема.
    Ами аз поне съм си направила тръда да я напиша и все пак би помогнала на някои!Ти дори сигурно не си я прочела цялата, а говориш

Не съм я прочела, защото поне 50% от нея са мои мнения. И плюс това аз ги знам тези неща.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си