Цитирай Първоначално написано от Fallen`Angel

Не знам, нещо ме гризе отвътре
Епа щом те гризе, значи има защо! Може би са чувства, може би не искаш да се пробваш с друго момиче, защото все още не си отписал бившата си приятелка. Не искам да те обърквам и да събуждам стари чувства, но според мен моята теория е с висок процент вероятност. Ако е така, бих те посъветвал все пак да опиташ да си върнеш момичето. Често пъти човек не знае точно какви чувства изпитва. И често пъти въпросният субект, от който бива привличан му помага да разбере. Казано просто - помогни й да се убеди, че наистина иска от теб само приятелство. А ако не успееш да я убедиш в това - значи остава теорията за връзка.

Веднъж бях попаднал в следната ситуация:
Имаше известни закачки м/у мен и момиче от съседния клас. Но нищо сериозно - тя все пак реши да си остане с тогавашния си приятел. И една вечер, на един купон, съвсем не разбрах как стана и защо, но едно момиче се оказа в/у мен и ме целуваше пред очите на гореспоената уважаема госпожица. По-късно тя ми каза "Тази вече бях решила да сме заедно, но върви при другата, щом искаш да си с нея!" И така всичко свърши, т.е. всичко по-пикантно, иначе се надявам все още да сме си приятели.
Това, което исках да ти кажа е, че понякога хората използват това свое безразличие или фалшиво желание "за продължаване напред" с идеята да разберат доколко обектът на тяхното желание е наистина сериозен, дали наистина умее да отстоява и да се бори за своието щастие.

Само не разбрах, въпросният приятел, заради който майка й й забранила да излиза си ти, така ли? Ако е така, няма как да си сигурен дали те желае (без значение точно какъв смисъл се използва на думата). Може би някак си се чувства тъпо и виновна затова м/у вас, макар че тя няма никаква вина.

Е, ако все пак не вдяна нищо от иначе простичкия ми ферман, питай сърцето си. Колко и клиширано и изтъркано да звучи, то най-добре знае. Помисли си - как се чувстваш в нейната компания, как започва да бие сърцето ти, какво става, когато я докоснеш. Стремиш ли се да прекарваш повече време в нейната компания, какво изпитваш, когато е с други момчета, лигавят се, гушкат се и т.н.? Дали наистина си готов да да бъдеш с нея, дали си заслужава, мислиш ли, че има какво още да запомниш, да се запечата в сърцето ти от една евентуално връзка с нея? Според думите ти, мисля че си струва да опиташ, но пак ти казвам - това е една доста опасна игра. Както можеш да достигнеш върха с нея (играта), така и дъното...

Дотук за бившата ти, която според мен заслужава доста повече внимание от горното (все пак не знам как е протекла връзката ти, но останах с впечатление, че е имало само добри моменти). Две думички за другото момиче: Може би пък ти се иска нещо ново, може и въпросната госпожица да събужда някакъв интерес и желание у теб. Ако е така и тако отговорът на всички гореспоменати въпроси от мен е отрицателен, значи с чиста съвест може да продължиш да бъдеш щастлив!

Успех, братле, и чакам да се похвалиш. :P