Значи от вчера получих сърбеж отдолу и не мога да си обясня защо...Секс не съм правила горе-долу от 2 седмици, така че не би трябвало да има нещо общо с това...Трябва да отбележа и че бия антибиотици, които са доста силни и дали е възможно да е от тях...Давайте някакви предложения, ама не баналните "отиди на лекар" ...
П.П: не е постоянен сърбежа и не е точно сърбеж, а някакво гадно чувство ..
от антибиотиците се развиват гъби, да. като спреш да ги пиеш отиди на гинеколог да ти изпише някакво лечение. сами едва ли ще се махнат
алелуя.
moje da sa sramni vujki ako nqmash techenie i parene
Хммм значи от опит ти казвам , че в огромна част от случаите на сърбеж отдолу става дума за гъбична инфекция.
По начало естествената среда във влагалището е киселинна и когато бива нарушена това предизвиква този вид дискомфорт. Щом това не ти е обичайното състояние значи вероятно има причина за тревога.
Казваш че взимаш антибиотици - това също е предпоставка понеже отслабват имунната система и те правят по податлива на инфекции. Възможно е ако си ходила на басейн или си стояла с мокър бански или бельо , или ако ходиш боса в банята , това да е предизвикало инфекцията.
Това всичко ми го е казал лекар. Но не се шашкай , само правя предположения , за да се успокоиш , няма как да не ти кажа да се консултираш с гинеколог. Знам ли , понякога се случва да го засърби човек - хора сме. И все пак ако са гъбички няма страшно , лекуват се с кремче и свещички , ноооо АКО СЪРБЕЖЪТ НЕ ПРЕСТАНЕ задължително отиди на лекар![]()
със сигурност не са.... по съм съгласна с предичното мнение ..Първоначално написано от liliq333
а наистина ако продължи повече от няколко дни ще кажа на майка ми и следва лекар...въпреки че ме е страх какво можеда ми кажат....аа това за банята за първи път го чувам....ии да ходя в банята боса, ама не се сещам кво общо има.Първоначално написано от Black`Wings
![]()
Мерси много...а ако са гъбички...горе-долу за колко време се лекуват
Не може да не си чувала за гъбички които виреят по краката и по ходилата. Те са от същият вид който може да засегне и влагалището. И когато ходиш боса в банята , където ходят и други хора, рискуваш да се заразиш, и по този начин гъбичките вече са навлезли в организма ти и могат да се появят не само по краката но и във влагалището. Бактерии там някакви си се размножават.
Тааа лекува се това най често както казах с кремче и свещички , и орални хапчета също. Периода на лечение е различен според степента на инфекцията , но мисля че наай-много за 2 седмици. И през това време не трябва да правиш секс. А от лекарят не се страхувай , ами направо отивай , грижи се за здравето си това е най важно![]()
ооо благодаряя тии многоооо![]()
яко се бях стреснала...знам, че от лекаря няма за какво да се притеснявам и че това му е работата, ама ще ми е за първи път да отида и може би заради това... ..дано всичко е ОК
![]()
Еми ако не отмине до понеделник е лекар...сега е поотшумяло, но не се знае...а по принцип ако са гъбички лекаря може ли да разбере точно от какво са причинени
Ако хигиената не ти е на ниво е възможно и от това да е(да си пипнала някоя инфекция(гъбична)).За предпочитане е да отидеш при лекуващия те лекър и да обясниш за проблема.Той е достатъчно компетентен и ще те насочи или към някакво лекарство,или консултация с гинеколог.
Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!