И аз не мога да го повярвам..

Така, здравейте на всички. Ето как стоят нещата.
Най-добрия приятел на моя приятел е влюбен в мен, но проблемът е, че в момента чувствам, че приятелят ми трябва да разбере за това, което е станало. Неговият приятел ми пишеше разни смс-чета преди 4-5 дена и накрая ми писа "Осмелявам се да ти кажа, че те обичам" и аз -> седя и гледам като идиот и не повярвах и му писах като ме обича толкова мноо да дойде до нас да ми го каже, и оня, моля ви се, в 1ч през нощта се юрна и дойде чак до нас. Поприказвахме си, каза ми каквото има да ми казва, прибрах се и едвам заспах.
Та, разговарях с няколко момчета и те ми казаха, че ако техните най-добри френдове са влюбени в гаджетата им, биха искали да го разберат. Едно от момчетата ми каза, че ще реши с приятелят му кой от двамата да бъде с нея, но най-вероятно е да не си позволят да се скарат заради момиче, защото нещата между мъжете стояли по-различно от нещата между момичетата. И всички момчета казаха, че каквото и да става, ако приятелите им са им истински - биха им казалаи, че харесват гаджето им.
Обачеееее, евентуално ако най-добрия приятел на моя приятел (сору за тафталогията) му каже и моя после ще ми се раздрънка закво не съм му казала, за кво съм скрила от него нещо толкова съществено, пък ако му кажа аз - или неговия френд ще отрече или моя ша седи и ще ме гледа смотано или ще се скарат двамата.

Ама има и друго - някъде 80-90% съм сигурна, че ако той разбере за това нещо, ще се разделим.

Най-доброто решение е да се отдръпна и от двамата, ама моя като ме пита за причината, заради която го оставям, аз какво да му кажа!? Не мога да лъжа..

И сега не знам какво да правя. Минаха се 4-5 дена, през които не сме се виждали, само си говорим по тела и съм му казала, че искам да се видим, защото имам да му казвам нещо важно, до вчера бях 100% навита да му разкажа всичко, но днес взимам да се замислям дали ще е правилно.

Да му кажа или да не му кажа ? Вие как мислите?