- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Плуване-мускули??
Искам да попитам от плуването образуват ли се ясно очертани мускули,и кои мускули се развиват най много
Не, много трудно, по-добре иди на фитнес и работи за релеф! Иначе според мен се развиват раменните, трапеца и бедрените.
Великите неща се градят върху твърдите основи на неуспеха!
Доколкото аз знам,плуването развива всички мускули и е много подходящо за цялостен тонус и поддържане на фигурата!А че най-много развива раменните мускули-няма спор!![]()
Ясно очертани мусколи трудно.По точно се поддържа мн стегната форма, но не и релефни мусколи.По-добре отиди на фитнес както казаха по отгоре \/
Em az hodq ama ni6to ne zabelqzvam ............![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
Еми то става бавно, пък може и да не правиш упражненията както трябва.
Първоначално написано от Mad&Bad
Tfa na snimkata ti li si,ako da s fitnes li si go postignal i za kolko vreme ?
Година, година и нещо се постига.
Всеки попринцип се ражда с ясно очертани мускули и си ги има цял живот, само където може да са скрити под мазнините. За подържане на форма и тонус плуването е много добър избор, но недей да очакваш повече ами трагвай към фитнеса.
От гребане и плуване...можеш да направиш ебати и гърба! За мен няма нищо по-важно от това да е по малко по-естествен начин. Не да се блъскаш и потиш във фитнеса със животните.
От плуване се разширява гръдният кош и раменете....![]()
Моля, тези които искат да ме питат за НВД диетата, да са с конкретни въпроси по диетата, не мога да правя на всеки по отделно диета!
Tренирала сyм плуване и мога да ти кажа , че развива всички мусколи и те рпави издръжлив , а ако искаш да наблегнеш на релефа плюс плуването ходи и на фитнес.
ne znam za pluvane no s voleybol stavat superski muskuli
cool
Като цяло плуването натоварва абсолютно всички мускулни групи в човешкото тяло. Плувците винаги имат по-висок процент подкожна мазнина, затова спортовете плуване и фитнес се самоизключват.
Направата на мускулна маса зависи от много неща : хормони, протеинов синтез, физическо натоварване (тежести във фитнеса), почивка, стабилно хранене... постoянство !
wtf
Плуването развива всички мускули на тялото, но за да получиш "релеф" ще трябва доста дълго да тренираш наистина усърдно и редовно! Казвам от опит, защото и аз навремето ходих на плуване по 3 пъти в седмицата, яко бъхтене, но не станах културистка![]()
бр аз хода от няколко месеца и се бъхтам секи ден и плувам по 4км има много голяма разлика от преди и сега станах с 14см сиг. по високи мускули ама съвсем малко просто се оформиха и са растат
луд луд
бр аз хода от няколко месеца и се бъхтам секи ден и плувам по 4км има много голяма разлика от преди и сега станах с 14см сиг. по високи мускули ама съвсем малко просто се оформиха и са растат
луд луд
Ясно очертани мускули - по-скоро не. Това идва от връзката гъвкавост-релеф, а също и самата техника, при която има протягане (разтягане на мускули) и съкращаване. Спокойното положение на тялото е междинна позиция. За това релефа няма да е толкова изразен. Разбира се редовното трениране изправя гръбнака, разширява гръдния кош и уголемява мускулите. Различните стилове различно натоварват тялото и се плуват от различни мускулни групи. Кроу и гръб се плуват от рамене и гръб. Бруст - от гърди. Делфин от - гръб, рамене, гърди; кикс в делфина - бедра, задник, корем, кръст. Разбира се тренират се и други мускули, но не чак толкова колкото тези характерните за различните стилове.
xaxaAz sam pluvkinya i pluvam trenriam imam rpedvid , zna4i sai pri momi4etata e po bavno arzvivaneto na muskulnite oblasti , zna4i pluvaneto gi razviva no tryabva da pravi6 dopalnitelno i drugi uprajneniya ako iska6 mn dobar effect i da pie6 vitamini za podkrepyane na imunnata sistema za da izdarjish na napryaganeto
![]()
![]()
![]()
![]()
Koi e 6tastliv , realno li e, vyarno li e , laja ?
Ако наистина имаш време и аз плуване и за фитнес ще имаш гарантиран релеф...Аз ходя на фитнес от вече 4 месеца имам релеф но спазвах диети...И аз исках да ходя на плуване ама не става трябва да се учиПробвай и яж повече месо млечни продукти ще имаш резултати скоро
![]()