- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- На 17 съм, а още нямам цикъл
значи..на 17 години съм,а още нямам цикъл.не ми е идвало въобще до сега,като изключим съвсем съвсем мъничко кръв веднъж,а дори нз от какво беше....ходила съм на лекар много пъти,казаха изчакай да станеш по-голяма...е океи станах на 16 отидох и ми каза един гинеколог да пия хапчета,но лекуващия ми лекар в тая болница пък каза,да не бързам а да изкачам докато стана на 17.е станах,но все още нямам...девствена съм,ако това има значение.майка ми е имала такива проблеми,но са я оперирали и са е ок.а това мисля,че не е наследствено....и пак ще ходя на лекар,но ако някой тука има подобен проблем или такава история да каже какво е станало,защото се чувствам кофти...
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!
Пушиш ли?
Пиеш ли?
Добре развита ли си за годините си?
Да си отслабвала на скоро?
пия чат пат,когато се събираме и тогава и пуша.не съм отслабвала,даже ме питаха дали съм напълняла и е така за ч година доста напълнях и после свалях и пак напълнявах...ем развита съм там имам си всичко,което трябва...без цикъл...
Ем не знам какво да ти кажа,нямам такъв проблем,но твоя не е нормален,как така ще чакашТа ти си на 17,аз не познавам приятелка или някои на които да не му е дошло до 15години
Иди пак на гинеколог,ако той не каже нищо иди на друг и така!Има проблем явно,и трябва да го откриеш,не можеш да си търпиш и да ги слушаш...Ми като станеш на 18 и пак нямаш
..лелеееее не мога да си го представа това твойто
![]()
Извинявам се,ама
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Виж много тинейджъри пият и пушат без сериозни последици, но зависи от организма ти и как го приема.
Имам приятелки с подобни проблеми, които също пият (чат пат) и пушат (когато се сьбират), та помисли, че може и това да е причината.И за препоръчване е да не пазиш диети и да се храниш здравословно*
От кога си започнала да се развиваш- може по-късно да си навлязла в пубертета. По-принцип цикъла идва около 2 години след разтежа на гърдите, окосмяване около половите органи и появата на бялото течение. Но ти препоръчвам да не чакаш повече, а да отидеш при лекар.
Виж може и да не е проблем, все пак различни организми сме, но моят съвет е- иди на съвестен гинеколог (ако трябва в частен кабинет), който ще се отнесе сериозно към проблема ти, и ще предприеме нещо за неговото отстраняване. Щом и при майка ти е имало подобна ситуация, може и наследствено да е. Късмет!![]()
А сега се сетих-ами като идеш на лекар го питай дали може чрез хапчета да ти го предизвикат-ако може пий и всичко ще е наредСтискам палци всичко да си се нареди както си му е редът
![]()
Може пубертета ти да е започнал късно и затова да не ти е дошло още.
I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.
Еми незнам аз все си мисля че отново трябва да отидеш на гинеколог.Вече знаеш какво е таска че няма от какво да се притесняваш,а по-добре отиди,за да 'отстранят' проблема.
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
lonely in my live каза :да и аз мисля че трябва да отидеш на гинеколог моя цикал енередовен но при всеки е така в началото но твойто си е проблем най добре ще направиш като се консултираш с гинеколког.Еми незнам аз все си мисля че отново трябва да отидеш на гинеколог.Вече знаеш какво е таска че няма от какво да се притесняваш,а по-добре отиди,за да 'отстранят' проблема.
![]()
Да,определено е проблем,но аз все пак ще се опитам да те успокоя-на бабата на една приятелка й е дошло за I път на 17 години,а на майката на друга-на 19!Ама все пак средната възраст за I цикъл е била различна,различен начин на живот,различен начин на хранене...А и щом майка ти е имала подобен проблем,мисля,че е наследствено!Нали са й го оправили с операцията и даже е родила деца-тъй че,спокс!Имаш още мъничко време,но все пак е добре пак да се обърнеш към гинеколог!
![]()
Иди на гинеколог.Попринцип е нормално до 16 най-късно да ти е дошъл.Той може да ти препоръча някакви лекарства за стимулиране на хормоните/май така се казваше/.На мен откакто ми дойде на12-13 и винаги си ми е бил редовен.
az do sega sum hodila pone pri tri razlichni lekarq i vseki vika izchakai e okey chakam...sega posledniq put mi kazaha da piq hapcheta ma pak vikaha izchakai da si na 17,sega shte hodq pak na lekar de....ama i az neznam...tva vse pak sa hapcheta na hormonalna osnova..purvoto e,che ot tqh se pulnee i bez tva sega sum kachila super mnogo(v sravnenie s predi) aaa i s hormonite shega ne biva...neznam,kato otida na lekar,shte postna kvo e stanalo,shtoto moje i drug da ima takuv problem i da znae kakvo da pravi....blagodarq na vsichki,koito otgovoriha![]()
Ако майка ти и баща ти са първи братовчеди е възможно.
Oh mnogo umen post momi4eto ima problem,a ti...Първоначално написано от MindYourMind
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
и на мен ми дойде твърде късно.и аз много исках да ми дойде щото всички мои аверки имаха..хо сега като имам мн съжелявам че съм пила хапчета и т.н.![]()
VinAgi S1m iSkAlA tOvA koeTo iMaT dRugIte...SEgA iSkAm tEb, zA6tOtO dRugA tE iMa...
tyka v toq forum nqkoi na tvoita vazrast ve4e sa s 2 aborta....nadqvam se prosto da ti pozakasnqva na teb,no opredeleno trqbva da se konsyltira6 s lekar,dano vsi4ko da e nared
ако не обичате бебета,използвайте презарвативи!!!
Vednaga oidi pri genekolog,ak nmaistina nqma6 cikul tva ozna4ava 4e nqma6 dupka na ximena i nqma ot kude da ti izti4a te4nosta!
Да бе да-глоупости на търкалета-та ти да не си я гледала там долу, че казваш, че няма дупка на девствената ципа?Все пак момичето е било на гинеколог и ако нямаше естевствен отвор на химена тогава лекаря щеше да забележи и да и каже!Проблема може би е наследствен!А и ако ципата и няма отвор и ако не може да и тече цикъла все пак тя каза, че 1 път е имала нещо като цикъл, но много малко-следователно си има отвор!!!Първоначално написано от sladko_teenche_v
хм.. според мен не е нормално... консолтирай се със специалист![]()
Е вече беше ли на гинеколог-тази тема е писа на 10, а днес сме 20!Би трябвало да си отишла?!