- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Има ли разлика между обичам те и обичкам те !?!
"Обичам те" са две думи... Иначе по темата съм съгласна с тебе.. само дето обичкам те понякога ддз изразяра по нежни чувства, със значението на ОБИЧАМ ТЕ ..Първоначално написано от Jeuelle
Първоначално написано от blq_blq
Първоначално написано от smile98
+1Първоначално написано от Water_lili
Във всеки един от нас се крие някой друг,намери го и го опознай,спаси го и ще спасиш света!
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>Първоначално написано от Jeuelle
![]()
Винаги много се засягам като ми кажат "обичкам те"... Изглежда като някаква шега, като нещо несериозно...
"Обичам те" е много по-истинско...
Вие на хероин ли сте бе?
Ми просто "Обичкам те" е много по-лигаво![]()
е мн ясно.6то пък тряаа си4ко да е сериозно?!о6те пове4е,4е има разлика не само между 'оби4ам те' и 'оби4кам те',ами и между 'лигаво' и 'нежно'...съгласна съм,4е когато си неуверен в 4увствата си,казва6 'оби4кам те'.а и от друга страна 'оби4ам те' май зву4и доста задължава6то и сериозно иии май за пубер4етата не е мн подходя6то.Първоначално написано от Summer_23
![]()
Без лични и безлични съобщения, моля.
Има наистина огромна разлика...
"Обичкам те" - След всяка втора дума мога да го казвам,но знам,че на човека отсреща не му прави такова впечатление,за разлика от момента в който казвам "Обичам те"... Обичам те звучи по-сериозно,по искренно...
Ах, това "обичКам те" го мразя! Толкова е лигаво и дразнещо, направо ме побърква като ми го каже някой...Обичам те е много по значим и чувствен израз, но и с него не прекалявайте, че като ми каже на 2рия ден Обичааам теее! и направо ми иде да се метна от някъде...
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
"обичкам те" звучи по миличко.. но значението на двата израза е един и същ ...
Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.
Определено за мен има разлика.."Обичам те" е по силно..Обичам те казваш само ако изпитваш много силни чувства..докато Обичкам те..това можеш да го кажеш на почти всеки..
---Маската прикрива лицето ти...---
---Но не и сърцето ти---
emi ima razlika-ednoto se pi6e:"obi4am te",a dr "obi4kam te"![]()
![]()
pone spored men kogato ti kajat "obi4kam te" e naistina 6tot "obi4am te" nqkoi pyt se kaa i bez da go ima tva 4uvstvo![]()
това което ми трябва е това което ми липсва!!!
в днешно време хората(особено малдото поколение)си казва "обичам те" или ""обичкам те" на всяка дума... и което и да кажеш е лъжа,мн малко хора го изпитват наистина и го казват.. другите просто да си запълнят речника е така повтарят "обичам те" няма абсолютно никаква разлика между думите... човек може да те обича истински и да ти каже "обичкам те"Тфа да не значи че не е искрен..както и обратния случай,както казах повечето си повтарят ту едното ту другото без да разбират смисъла на думата...такаче няма абсолютно никакво значение какво ше ти каже гаджето стига наистина да го чувства...
Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.
Можеш ли??Първоначално написано от BaRвie
Значението и на двете думи е абсолютно едно и също. Заявява любов. Тъпо е да кажеш на някой, че го обичаш (по който и да е от двата начина) без да го имаш в предвид. Не е ли лъжа това??
"Обичкам те" наистина звучи по-миличко, малко по-лигаво, но все пак много сладко. Нито съм 15-16 годишна лигла, нито приятелят ми е с няколко години по-голям от мен (Тук изразявам несъгласие с Jeuelle), но използвам израза. За по-разнежените моменти си пасва точно на място.
"Обичам те" си крие малко повече сериозност (основно заради липсата на "к"-то. Внушението идва от фонетиката).
When I love, I love.
kazva6 : MilYyY BiChKaM te !!![]()
![]()
Добре, при положение, че съм на 15 години кфо обичам те да кажа. ОК, на приятели на родителите ми, ма на момче....за да обичаш се иска поне малко зрялост, на 15 години за кфа любов говорим. Като не мисля, че мога да кажа обичам те, ше кажа обичкам те мноо ясно. Има разлика, да! И кфо като е лигаво. Като го мислиш, звучи естествено.
obi4kam te e da zamaje6 situaciqta kogato mai ne go obi4a6![]()
na teb ne ti se pie no ne i nie
Има огромна разлика, както и когато казваш "Много те обичам" и "Обичам те".. смисъл.. или обичаш едно момче (мъж) или не, кви са тия измишльотнии обичам та много, обичам тъ малку, обичкам тъ, обичкам си те тва може на котката си да го кажа ама на приятеля си - определено неся ако тряя да замазвам положение предпочитам да не казвам "обичам те" а в случай че другия го каже да кажа "и аз"
хаха двусмислица
Бившия ми : "Обичам те"
Аз : "И аз (се обичам, балък такъв)"![]()
![]()
Според мен имат коренно различни значения...,защото винаги мога да кажа на някой,който ми е свършил услуга "ОбичКам те" или "Мноу те обичам"...примерно...
А когато казваш "Обичам те" трябва да има чувство..."ОбичКам те" е поредната лиготия и се казва просто ей така-за нищо...Казваш ли "Обичам те" трябва да бъдеш искрен...поне аз смятам така...
Let the beats control your soul...