.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Тема: Овулация

Овулация

Може ли да ми обясните кога точно настъпва овулацията и колко време продължава

Град
    Велико Търново
    ами ако ти е нередовен цикъла всеки път различно, но ако е редовен например ако ти е през 30 дни изваждаш от 30 14 и се получава че овулацията ти е около 16я ден. Мисля че продължава 1-2 дни

P.S има такива теми !!!

Овулация
    Процеса на пукане на доминантен фуликул и освобождаването на яйцеклетката от него се нарича “овулация”. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12 часа.

Менструален цикъл [редактиране]
    Цикличните промени в женския организъм ще наричаме за кратко “цикъл”. Продължителността на цикъла е броят на дните от началото на една менструация до деня преди следващата менструация.

При повечето жени продължителността на цикъла е средно 28 дни.Всеки цикъл се състои от 3 фази: фоликуларна, овулаторна и лутеална. Фоликуларната фаза продължава от първия ден на цикъла до овулацията – средно 10-14 дни. След това настъпва Овулаторната фаза. При нея фоликулът е вече узрял, и се спуква, като освобождава една яйцеклетка. Именно този процес, на освобождаването на яйцеклетката се нарича “овулация”. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12 часа. След Овулаторната настъпва Лутеалната фаза. Тя продължава от овулацията до края на цикъла.

Важно е да се каже, че не във всеки цикъл настъпва овулация! Напълно нормално е на всеки 13 цикъла да има един ановулаторен – цикъл, по време на който няма овулация.
    ако не обичате бебета,използвайте презарвативи!!!

Значи след Овулацията умира тая яицеклетка и .. шанса от забременяване е по-малък ? [-o<

to4no

Ама доста по-малък ли .. сми щот съм в доста напрегнат момент .. няма сми да казвам кво се обърка ..освен Спортекс СЪКС ... и така де .. тя пи хапче онова ... ескапел .. и би треало шанса да е малък .. почти никакъв да стане гаф [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

нема да умре щот й е дошъл цикъла, спокойно ... каквото за всички останали хора, такова и за теб... колкот шанса - толкоз...

квоооо ?? май нещо си объркал ... тва няма нищо смислено в него .. а и бтв аз съм момче и още нямам цикъл

6tom e pila xap4e nqma problemi

абе застреляй я да не са мъчи ...

ъзначи може малко да се поуспокоя .. въпреки че няма да съм спокоен още 1-2 месеца докато не се разбере

какви 1-2 месеца бре ..... купи й тест за бременност след седмица и пробвайте

Цитирай Първоначално написано от loneytoons
    ъзначи може малко да се поуспокоя .. въпреки че няма да съм спокоен още 1-2 месеца докато не се разбере
    ахахахаха ... пич 18 имаш ли? ако нямаш кво те ебе ве? ако тя има 18 хич да не ти пука, ако пък ти имаш 18 а тя не ... ми може и до затвор да се стигне ако си я оплодил ... ахахахахах

Момчета и момичета на правете секс с непълнолетни, незаконно е!!!

Град
    Асеновград, България
    Купете тест за бременност след 2 седмици и проверете!
    Няма път към щастието, щастието е пътят.

ако не след 9 месеца ще черпиш за бебе
    кУчкА Ли?!нЕ!пРоСто п0нЯк0гА 0бИ4аМ дА СъМ гАднА!кУрВа ли?!Не!пРост0 рАзНо0бРаЗиЕ!ТъпА Ли?!Не!Пр0сТо нЕдосТаТъчн0 умНа

Супер фен Аватара на naMy4Ho_KoTe
    Град
    Захарен памук
    Значи след Овулацията умира тая яицеклетка и .. шанса от забременяване е по-малък ? [-o<
    По-малък е, но го има. В много редки случаи жената може да има две овулации за 1 месец. На мен веднъж ми се случи - дойде ми, след 5 дни свърши и след още 4 дни започна наново. Много рядко се случва някоя яйцеклетка да се ”обърка” и да съзрее твърде рано.

RAWRR, я си е*и майката. Ходи се занимавай с нещо полезно, не с клевети. Де*ба и пиклата.

Град
    Blondeland
    Аз вчера бях в овулация и ми беше едно дискомфортно , особено оная полу-прозрачната течност която понякога мв дразни около входа на влагалището
    Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
    In the jingle jangle morning I'll come followin' you..

По малък е но тъй като не мжое да се определи с голям точост настъпването на овулация , никога не може да си исгурен.

Супер фен
    po princip v sredata na cikala kato broi6 ot na4aloto na poslednata menstruaciq,no trqq da ima6 vpredvid sobstvenata prodaljitelnost na cikala,ovulaciqta e okolo 12 4asa a dnite kolo neq csa nai-opasni za zabremenqvane
    I Might Not Be The Best In The World,But The Best The World Has Ever Seen!!!!!!!!!!!

ми на мен цикълът ми е между 24-тия и 27-мия ден.И от кое число трябва да извадя 14.Някакво средно или от последния ми цикъл.
    Pcyhotic overdriven half-dead Brain O_o

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Правете разлика между менструация и менструален цикъл!!!!!!
    А ето как можете да изчислявате опасните дни:
    http://koog-vma.com/vaprosi-34.htm

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си