Нз дали има такава тема, но с риск да повторя няколко ще изразя позицията си относно изразчето
"Обичам те".
Обичам живота,
обичам семейството си,
обичам кучето си,
обичам да рисувам,
обичам музиката... Но какво точно означава това. Какво е значението на тези думи? Не ги ли казваме прекалено често без да сме сигурни дали ги използваме на място.

Вече ги използваме едва ли не, по-често от "Здравей".

Кажете ми как можеш да кажеш на човек, когото познаваш от 1 седмица -
"Обичам те"? Добре, ще кажете - то има любов и от пръв поглед. Но не съм съгласна - това е по-скоро привличане. Физическо. Напоследък просто гореспоменатите думи са се комерсиализирали както почти всичко. Точно като - "Аз съм метъл", защото съм облечен в черно.

Това се казва любов към стила и самата музика. Но това е за друга тема...
За любовта: Вярно е че се стремим към "вечната любов", но не трябва ли да сме сигурни, че сме я открили, преди да се вречем в такива дълбоки чувства, преди да кажем
"Обичам те"?

като че ли преди хората са оценявали любовта повече, на друго ниво. Мислели са преди да изрекат думи с такава сила. А сега какво - казват ти
Обичам те и на другия ден ти забиват нож в гърба или те зарязват.

И като ги попиташ: нали ме обичаше?, какво ще ти отговори: Е, да, обичах те ама вчера. Големи чувства - няма що... Или навсякъде по Скайпове " УбичкЪм си БебИтУ" и тем подобни. Не би ли трябвало ако обичаш наистина някого да го показваш с действия, а не с тъпи сладникави надписчета в Интернет? И освен това, в някои теми съм чела:" Ами аз й/му казах
Обичам те и той/тя замълча. Сърдя му/й се." За какво се сърдиш - че държи прекалено много на теб и не иска да те лъже, или че за него Обичам те са силни думи? Че търси по-подходящ момент да ти признае? По-добре така, да замълчи, отколкото да говори без да мисли.

Така че, хора, моля Ви, мислете преди да изричате такива свещени думи. Е, това е моето мнение. Вие какво мислите?