- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Подходящо бойно изкуство
Много съм навита да почна да тренирам някакво бойно изкуство
1.За развлечение
2.При самозащита
Не съм запозната много добре и ако може някой да ме посъветва - кое ще е най-подходящотоИма ли някой който тренира и доволен ли е ? Благодаря предварително
![]()
Zavisi
Definirai samo zashtita?
Za men samo zashtita e da prebiq govedoto koeto mi e sko4ilo, zatova shte si izbera "Udarno boino izkuvstvo".
Ti kakvo iskash?
Ne izbirai boks/kik-boks za razvle4enie, tam udari sa dosta hardcore v glavata za momi4e osobenno.
Izberi neshto leko, ako ne iskash udarno si izberi Aikidoto.
Dosta leko e za trenirovka, zagrqvkata e standartna (imashe na ednoto edin judo klub, kudeto gi karaha da ti4at nqkolko kilometra za zagrqvka).
Trenirovkata ti e sustavena ot 2 neshta, ediniq put ti si nage-to , drugiq ucheto.
Sensei-a pokazva dadeno dvijenie/hvatka i sled tova po 2ki se praktikuva
Reduvate se ediniq e nage-to (tozi koito go izpylnqva) , drugiq e uche-to ("protivnika").
Sega, zavisi ot gabaritite ti , no Aikidoto izvun zala e malko, neka kajem ne to4no za samo-zashtita. Ne sam praktikuval , prosto sym gledal i ne moga da kaja 4e ako mi sko4i da me bie nqkoe govedo, shte moga da izpulnq nqkoe ot dvijeniqta, no vse pak ne sym gledal i mnogo.
Az li4no ot utre po4vam trenirovki po Taekwon-Do, koeto e udarno boino izkuvstvo i tam udarite sa dosta hardcore.
Ot koi grad si?
V sofiq ima dosta klubove, ako iskash neshto NAISTINA ZA RAZVLE4ENIE , si izberi neshto s orajie (Aikidoto, na nqkoi mesta te u4at da se biesh s Djo/toqtaga/ , Tanto / noj/ i Bokken / durven me4/ ), zashtoto tam e istinskata zabava.
EDIT: Vijdam 4e si ot moq grad![]()
Ami v pleven ima AIkido, taekwondo , kick-box i mai nqkakuv Maya Thai (ili tam kakto se pisheshe).
Aikidoto e v 4italishteto pred poliklinikata, trenirovkata e 25kinta na mesec , Daniel Adamov 2ri dan, ot 18:30 ima za deca trenirovka, i ot 20:00 za vurastni idi i pitai na mqsto
Taekwondo-to e v zala spartak
a kick-boxa i thai-a ne sym zapoznat no mai i te sa v spartak.
ve4e godina treniram box (svryh tejka kategoriq 91+) i moga da ti kaja 4e vsi4ko si zavisi ot tebe ne slu6ai kakvo da ne trenira6 6toto toq ako mi padne kafto e taiklondist 6te goi napravq na meze za rakiqtaПървоначално написано от Majestic12
!!!
(boxa e po-polezen za samoza6tita, tova iskam da kaja ne mi triite mnenieto plz)
v kraina smetka v boxa te biqt po sysyezaniq a moga da ti kaja 4e v kik-boxa se sy4etavat to4no tezi 2-te udovolstvie (se pak ste s kaski i rakavici i tn) i samoza6tita...
ne 4e 6te polzva6 napylno sy6tite udari prosto 4ovek stava po-lovak byrz i koordiniran a sled ka4estvena trenirovka se 4uvstva6 kato nov i e super qko da znae6 4e si se potrudil s rezultat....
Един живот Една борбЪ
Бира и шкмбе ЧорбЪ
привет на конспирантите от ПлевенПървоначално написано от Majestic12
![]()
съжелявам не се сдържах
Напълно съм сагласен ... но се фани кик бокс :P~~ да си от мойтеПървоначално написано от StAkE
ина4е РЕспект на Стейк
......................................
Отново показваш огромното си не знание но окей, предполагам за първи път чуваш за Таекуондо-то , а?Първоначално написано от StAkE
A карате?
KyokushinПървоначално написано от ouT-oF(coNtr0L)
vsi4ko drugo ... ne e karate
кик-бокс = говнаПървоначално написано от StAkE
бокс![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
даже преди да отворя темата, си знаех какво ще напишеш![]()
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
за момиче бокс .... кик-а е по добър или каратето
Айкидо, аз като ми оздравее крака(то не е кой знае кво, ма за сигурно...), сигурно ще се записвам.Първоначално написано от ouT-oF(coNtr0L)
ходил съм на айкидо 4 години...нямаше кой знае какъв резултат![]()
БОКС!!!1
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
знам, мъча се да им го пробутам![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Martial Art eПървоначално написано от exploitedteen
Wikipedia > You
Къокошин карате...това е много добро ...в СтараЗагора имаме много добър тренъор(Асен Асенов) а и тук в СтЗ тренират 80 % от националния отбор по Къокошин...Имам приятел трениращ от 10 години....сега е на 20 ...този спорт е ненормален ...препоръчвам го на всеки искащ да се занимава сериозно със бойно изкуство ..аз лично от 3 години тренирам фитнес..но той е много глупав спорт..само за поддържане на фигура или помпене![]()
^тия при нас дето го тренират ги правят на луди...
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
останалите 20 % ги остави да са от варна ли ве мой ? без изхвръргалки плс . наистина ви е добра школата по Киокужин лично сам тренирал под ръководството на Асен Асенов когато се занимавах ,при подготовката на състезателите за 1вото им съвместно европейско . та няма значение Тва е Киокушина е каратето другото просто е ...... някви простотииПървоначално написано от ReSuRReCt
Ей Експлойд Тиин спри да се целиш на всяка тема ... не било бойно изкуство било спорт ..... я са фани да тренираш вместо да приказваш всезнайко
и ти ли почна пак да знаеш много?!Първоначално написано от nO3Hau*
как може бокса да ти прилича на бойно изкуство?!
ето какво казва вашата любима уикипедия:
бойно изкуство се вика на източните айкидо, таекуондо(пълна боза), ушу, етц.Първоначално написано от wikipedia
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
ok Myхамед .извинявам сеПървоначално написано от _SL_
![]()
само "мухамед" ли ти изсра малкото мозъче?
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
кьоко шин кай![]()
Muay Thai BEST !!!
Se pak pri muay thai se izpolzvat edni ot nai smartonosnite udari - kolena i lakti