.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Супер фен Аватара на miShle

Химия-- спешна помощ

Моля ако някой може да ми помогне...Трябват ми химичните определения на следните понятия:
    - неутрон
    -съвремена дефиниция
    -молекула
    -група в периодичната система
    -протон
    -маса
    -електрон
    -класическа дефиниция на периодичния закон
    -атом
    -период

Търсих в wikipedia но там са дадени с някакви сложи обяснения.Пък на мене ми трябва нещо съвсем простичко и ясно...Мерси предварително Настина много ще съм благодарна ако някой ми помогне..че утре ужас... плссс
    Цитирай Първоначално написано от blq_blq
    Ние обичаме да се чукаме мързеливо, докато аз чопля семки, а той решава кръстословица.
    Цитирай Първоначално написано от smile98
    Не съм кифла .. Мразя кифлите!!! Тфа и да не ме познавате трябва да го знаете! Анти-кифла съм!! Няма спор по тая тема !!!

Град
    Ямбол

Re: Химия-- спешна помощ

- неутрон - част от ядрото на атом с нулев заряд
    - група в периодичната система - химични елементи със сходни свойства
    - протон - част от атомното ядро с положителен заряд
    - електрон - атомна обвивка с отрицателен заряд
    - атом - най-малката градивна частица

За другите не мога да ти дам точно обяснение.

Re: Химия-- спешна помощ

Цитирай Първоначално написано от гост :)
    - неутрон - част от ядрото на атом с нулев заряд
    - група в периодичната система - химични елементи със сходни свойства
    - протон - част от атомното ядро с положителен заряд
    - електрон - атомна обвивка с отрицателен заряд
    - атом - най-малката градивна частица

За другите не мога да ти дам точно обяснение.
    И все пак съм ти безкрайно благодарна.
    Ние обичаме да се чукаме мързеливо, докато аз чопля семки, а той решава кръстословица.
    Не съм кифла .. Мразя кифлите!!! Тфа и да не ме познавате трябва да го знаете! Анти-кифла съм!! Няма спор по тая тема !!!

Молекула - най-малката частица от дадено вещество,способна на самостоятелно съществуване и носител на основните му свойства.
    Ako obi4a6 nqkoi i tova boli,obi4ai go dori naranen da si.I ako nqkoi te obi4a zapomni,4e i nego bi trqbvalo da go boli!!!

Ще добавя, че молекулите се образуват от свързани по между си атоми.И групите освен, че се състоят от елементи със сходни химични св-ва , те са и вертикални редове (сигурно го знаеш, ама аз да го кажа )

Периодичен закон - свойствата на химичните елементи и на техните съединения се намират в периодична зависимост от относителната атомна маса!

Град
    Ямбол
    Нека да добавя, че масата е тегло (уточни за каква маса става дума, ако е молекулна, определението е малко по-дълго).

За период друго, освен че са редовете в периодичната таблица, не мога да ти кажа. Всъщност мога да ти кажа, че в първия период има 2 елемента, във втория и третия елементите са 8, в четвъртия и петия - 18, а в шестия и седмия елементите са 32.
    При металите колкото по-голям е периодът, толкова металният характер се засилва, а при неметалите колкото по-малък е периодът, толкова неметалният характер се засилва.

Надявам се да съм ти помогнал!

Дам...а пък периодите са хоризонталните редове...
    П.П. 8 клас ли си?
    Let the beats control your soul...

Цитирай Първоначално написано от shivacheva
    Дам...а пък периодите са хоризонталните редове...
    П.П. 8 клас ли си?
    Девети,ама тая година уча химия за 8ми,защото миналата бях зайче..

Цитирай Първоначално написано от гост :)
    Нека да добавя, че масата е тегло (уточни за каква маса става дума, ако е молекулна, определението е малко по-дълго).

За период друго, освен че са редовете в периодичната таблица, не мога да ти кажа. Всъщност мога да ти кажа, че в първия период има 2 елемента, във втория и третия елементите са 8, в четвъртия и петия - 18, а в шестия и седмия елементите са 32.
    При металите колкото по-голям е периодът, толкова металният характер се засилва, а при неметалите колкото по-малък е периодът, толкова неметалният характер се засилва.

Надявам се да съм ти помогнал!
    Определено ми помогна..само дето за масата не знам..Смисъл пише ми просто маса и аз незнам каква..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си