- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за брекетите (Всичко за тях)
taka si e!Първоначално написано от daisybaby
![]()
NA men mi izvadiha 3 mudreca v zarodi6. Pone mi ostana edin da razbera koga sum poumnqla![]()
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Ne znam kakvi breketi sa noseli tezi momicheta no originalnite breketi struvat okolo 2000 lv ili 1000 dolara. Az noseh breketi 2 godini i polovina i otkakto gi svalih zybite mi sa perfektni. Ne moga da se oplacha i ot vremeto v koeto gi noseh. Ne gi mrazeh. Bqh sviknala s tqh. Bqha chast ot men. Daje kato gi svalih se chuvstvah stranno che veche ne gi nosq. No efekta ot tqh e napravo strahoten. Nosila sym aparatcheta na nebceto no ne mi pomognaha. Zybite mi bqha ujasno krivi zashtoto cheliusta mi e malka i nqma mqsto za vsichkite zybki...militeПървоначално написано от ^Adrenalinka^
![]()
Az nosq breketi ot 2 meseca... Samo gorni zasega... Mnogo sum dovolna! Prednite mi zubi bqha ujasno krivi. Ne sum si pomislqla, 4e 6te gi vidq izqqq6tno pravi.
Slaganeto na breketite ne boli izob6to.
Purvite dni e kofti, no ne e e 4ak tolkova brutalno. Prosto use6ta6 leko naprejenie v ustata si. Sled 3-4 vsi4ko otminava.
Na men leeeko mi se podu i ustata, no se o4akva6e.
Vsi4ki s problemni zubi - ne 4akaite! Otivaite pri ortodont, slagaite breketite i 6te vidite za kakuv efekt stava na vupros! Purvo - grozno e da gleda6 krivi zubi. Vtoro - te ne suzdavat samo neuglednost, ami i qdove posle...razvalqt se lesno, mieneto e po-trudno, poneje sa prehlupeni/v pove4eto slu4ai/...I ne si mislete, 4e vuprosnite jeleza sedqt grozno. Naprotiv, ponqkoga daaje simpati4no i sladko.![]()
Охх мързи ме да чета вече. Виждам, че доста сте писали за ластици, все още не знам какви са тези ластици, аз нямам такива. Нося брекети близо 1 год. В началото ме болеше само 1 седмица, вече свикнах. Също искам да кажа, че в началото не ми извадиха нито 1 зъб, ала сега наскоро трябваше да ми извадят 2 зъба, защото горната ми челюст се разминава с долната..
Макар и да нося брекетите почти год. имам въпрос, вие почиствате ли ги с по-специални приспособления? И от къде мога да си закупя такива и колко ще струват?![]()
Здравийте! Аз съм на 16 и нося брекети от 1 март. За сега имам само на горната челюст, но след около месец ще ми слагат и долу.. Проблемът при мен е че нямам достатъчно място в устата си, защото челюстта ми е малка и оттам зъбите ми са криви..Та за да ми коригират усмивката се наложи да ми извадят 4 зъба ( два от горната и два от долната челюст). Но нито носенето на брекети, нито ваденето на зъби боли.. Вярно е, че първата седмица беше неприятно, но сега нищо не усещам.. Та за ваденето на зъби ...зависи от проблема на човека - при всеки е различно ! Отначало много се притеснявах как ще ме възприемат и дали няма да ми се подиграват, но на никой не му пукаТака че който има проблем и може да си позволи брекети въобще да не се замисля..все пак известно време трябва да ги изтърпи, но постигнатото си остава за цял живот ! Що се отнася до ластиците.. аз нямам.. А за миенето на зъбите използвам два вида четки - специални за брекети. Има ги във всяка аптека, който желае може да попита и сам убедена, че продавачката ще знае
![]()
А сега въпросът ми : Преди една седмица ми сложиха едно нещо като метална дъга, която захванаха за кътниците ми, за да ги държи да стоят на едно място.. да не минат на мястото на извадения зъб.Тази дъга се намира вътре в устана ми кухина и е около небцето (малко неприятно, защото трудно се преглъща). Та.. някой знае ли дали ше трябва да я нося през цялото време докато съм с брекети или е само временно.. и тъй като сега имам такава само на горната челюст, ще ми сложат ли и на долната?![]()
ОК а защо когато отишеш следващия път при ортодонта си не го/я попиташ? Нещо някакъв номер за контакт нямаш ли? Защото все пак всеки случай си е индивидуален и няма как някой от форума да е достатъчно компетентен на тема твоето физическо състояние и здраве.Първоначално написано от InTheRain
Нося брекети от 8-ми декември 2006.. Вече не мога да кажа колко много са ми омръзнали, и може би това е причината поради която не искам да се обвързвам с момче, защото мисля че е гадно![]()
Иначе не правят никакви проблеми, освен когато някой път се скъса ластичето или тия обръчи на кътниците по някой път се вадят.
Очаквам в близките месеци да ми ги махнат, щото вече не издържам с тях![]()
Тогава платих 375 лева за брекети само отгоре, и бяха на вноски - първо 150 лева, после всеки месец по 25 докато не ги изплатих, и сега ходя безплатно.. Надявам се на зъболекарката да й омръзне да работи без пари и да ми ги махне![]()
When I was young
It seemed that life was so wonderful
A miracle
Oh it was beautiful,
magical.
All the birds in the trees
They could sing so happily
So joyfully..
Всичко е относително
iskam da vi pitam otnosno mahaneto na mudrecite..zubolekarq mi kaza che trqbva da mi mahne i chetirite..boleshe li po vreme na mahaneto,sled tova? kolko struvashe pri vas?
a sled tova chak shte mi slagat breketimnooogo iskam veche :P zvuchi mn gotino - perfektna usmivka naredeni zubcheta :P ama mi predstoi vadene na zubii predi tova..za tova pitam
![]()
Life isn't about waiting for the storm to pass..It's about learning to dance in the rain
на мен не са ми вадили нито един щото на мен си ми липсват 1-2 по рождениена една моя фрд й бяха махали, и тя каза, че не боли изобщо, защото е с упойка
така че спокойно
![]()
When I was young
It seemed that life was so wonderful
A miracle
Oh it was beautiful,
magical.
All the birds in the trees
They could sing so happily
So joyfully..
Всичко е относително
от 5ти до 7ми клас съм била с брекети и все си повтарях:'трай бабо за хубост'добре че ми ги махнаха щото ми идваше да се гръмна
![]()
InTheRain, аз нося брекити от доста време и аз имам тази дъга. Та по въпроса: Дам, до края ще я носиш, но след време просто свикваш и не я усещаш. Не се притеснявай то е измислено за да ти е удобно на теб.![]()
В сряда най-сетне ще ми сложат и долните брекетиНай-накрая! Сега ще си правя разноцветна усмивка
![]()
Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?
искам да попитам ... дали има някакви по готини брекети .. защото ми е гадно как ще ме приемат другите и съм с приятелка... та има ли някакви на фигурки да си избирам или прозрачни и цена ако може горе долу да кажете
... и когато отида при зъболекаря как ще си избера брекети (дава ми някакъв каталог ли какво)
![]()
az sledva6tiq mesec 6te slagam breketi i mi e lubopitno dali tova po nqkakuv na4in 6te povliqe na obujateli ot drugiq polaa i me pritesnqva 4e 6te mi stoqt ujasno v smi nqkoi hora im stoi sladko .....ama az mn ne sum ot sladkiq tip i se 4uda dali 6te stoi sme6no btw sum na 14
Не е мн красиво,но е мн глупаво да откажеш да си ги сложиш,предполагам зн що.
аа каква е разликата на лечението в времето м/у прозрачните брекети и Damon брекетите !
п.с : сега ще ми слагат брекети и искам някакви по готини или да не се виждат .. момче съм на 14 години готини малко ми е гадно,че ще нося,но няма какво да се прави (нещо на интересни фигурки или прозрачни да не се виждат) .. може ли да си поръчам някакви фигурки ли незнам .. не съм много наясно
съжелявам ако говоря глупости![]()
п.с : ако има някакви на доларчета и такива джунджурийки до 2000 лева перфектноПървоначално написано от Marto_92
![]()
хахахахах кво долари бе мен брекетите са едни и същиПървоначално написано от Marto_92
не виждам нищо грозно,даже е симпатично някакси![]()
и аз съм с брекети от ноември и съм много доволна,найстина виждам огромна разликатака че който има нужда да слага да не се чуди
![]()
Първоначално написано от comics
все пак ти си момиче .. тези на мен не вярвам да ми ходятПървоначално написано от ThE OnE MoRe InSaNe
![]()
Не е казано че трябва да си слагаш розови ластици,има всякакви цветове,аз примерно всеки месец искам различни![]()
Първоначално написано от comics
еми на мен също ще ми слагат , но чак след изпитите ми...естра ми преди носеше и имаше 1 много гаден период в който целите и веци се бяха разкървавили и трябваше де се жабурка с 1 отвратително лутива вода,а другия порблем е че като ядеш сичко ти полепва по брекитите.. (за тва може би шините са по практични
) НО СЕГА ЗЪБИТЕ И СА СТРАХОТНИИИИИИ
![]()
![]()
![]()
![]()
Здравейте!