.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Не пропускайте и година без цитонамазка!

Ще се радвам ако тази тема бъде прочетена от повечето девойки които водят полов живот.ЩО Е ЦИТОНАМАЗКА?-цитонамазката е изследване, при което чрез малка четчица се взима материал от каналът на маточната шийка.Така взетите клетки се натриват върху предметно стъкло и се носят при патоанатом.КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ЦИТОНАМАЗКАТА?-PAP1-нормални клетки.Не е необходимо никакво лечение освен ако Вашият гинеколог Ви е казал, че имате "раночка" коато трябва да бъде обгорена.Това се налага за да се прекъсне веригата на канцерогенезата;PAP2-клетки показващи най-често върпалително заболяване.Тук често се налага противовъзпалително лечение.Ако имате "раничка" тя трябва да бъде обгорена.PAP3-съмнителен резултат.Обикновено се налага да се проведе съответно лечение,контролна цитонамазка след него и обгаряне.Понякога се налага и да се направи биопсия/също безболезнено изследване, което цели вземането на малко парченце тъкан от маточната шийка за доуточняване на диагнозата/PAP4-наличие на единични ракови клетки.PAP5-наличие на множество ракови клетки.******Благодарение на това изследване, въведено за първи път от Papanicolau, драстично се намалява заболеваемостта от рака на маточната шийка.Цитонамазката позволява да се улови заболяване в най-ранните му стадии, когато опертивното лечение води до 100% излекуване, а също така да се установят онези предракови състояния, при които е необходимо само да се обгори засегнатият участък върху шийката на матката.

Голям фен
    Град
    Констанц
    то тва по принцип си се прави на всеки 6 месеца по възможност, и всеки който си направи труда да отиде на преглед така или иначе му правят това излседване не е нужно изрично да си го искаш все пак мерси за пояснението
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    обгаряне?? Това зчуви много болезнено и гадно
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Цитирай Първоначално написано от ThePowerOfLove
    обгаряне?? Това зчуви много болезнено и гадно
    Aми да за съжаление така звучи, но нямаше друга дума то просто си е обгаряне!И аз нз болезнено ли е

Ами "обгарянето" не е болезнено,по-скоро е само леко неприятно
    Любовта е да дадеш на някого възможността да те УНИЩОЖИ,вярвайки че той няма да го направи. http://7-tepeta.myminicity.com/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си